En helt Lyckad dag

3 09 2022

På vägen in till Eksjö i går eftermiddag, sa jag till min kära hustru: ”Kan du tänka dig, att vi står en natt på Lyckarps ställplats och en natt i Eksjö?” Men så blev det inte, det blir 2 nätter i Lyckarp. Jag kände att jag längtade ut till skogen efter allt jobb med bygge och julen och vi har verkligen haft en Lyckad dag, vi har suttit ute och njutit i 7 hela timmar.

Lyckarps ställplats är riktigt bra, här känner vi inte att vi är en i raden. Tråkigt bara att se att allt är inlåst och alla måste ha en kod till allting. Jag tycker det är så tråkigt, inte minst för Ingvar & Birgitta Mörnefeldt, som anlagt detta. Ingvar är snart 91 år, men ser till allt ett par gånger om dagen, stannar och pratar en stund och klipper själv gräset i veckorna.

”Det går inte att ha det olåst, då finns det inget papper kvar på toa, sopcontainern full för jämnan, tveksamt om vattnet skulle räcka och många kör bara in och tömmer grå- & svartvatten, som kostar mycket att tömma,” säger Ingvar.

_______________

Ps. På resan hem från Borås igår eftermiddag, blev jag minst sagt förvånad över flera husbilars framfart. Av komfort, säkerthetsskäl och bränsleekonomi, försöker jag att hålla mig kring 80 km /tim. Vi har en husbil som har 7500 kg totalvikt och ligger extremt stadigt på vägen. Jag har många gånger blivit omkörd, oftast av mindre husbilar, som kör kanske 40- 50 km fortare än mig på motorvägen. Vid ett tillfälle trodde jag först att jag blivit omkörd av en stor turistbuss, så gungade det till i vår husbil. Är det samma typ av förare som visar dålig hänsyn även på ställplatserna?


Åtgärder

Information

8 responses

3 09 2022
bmlarsreseblogg

Så härligt ni har det i finvädret. Det är väl smart att ta det lugnt och stanna två nätter på samma ställe istället för att fara vidare för en natt! Här i norr har vi just nu strålande sol men så kallt det blir fram på eftermiddagen.

3 09 2022
Matts Torebring

Tack för alla fina bilder ni delat med oss, jag kan bara ana hur vackert ni har det, samtidigt som jag kan se en kylig dimma i morgonstund efter en kylig natt.
Altt gott på resan

3 09 2022
Husbilen Coralen

Visst är det lugnt och fint där,stod där för några år sen!
Tråkigt bara att det mesta måste låsas in.
Tur med vädret har ni oxå,här uppe regnigt o kallt!

Ha det gott/HöstKram

3 09 2022
Matts Torebring

Ja vi har verkligen haft en Lyckad dag med det bästa väder.
Brittsommarkram

3 09 2022
Husisblogg

Ja det finns ju alltid både för- och nackdelar med att bara stanna en natt på varje plats. Men vad gôtt att man kan göra det som för stunden passar en själv bäst.
Exakt samma uppfattning om hastighet har jag och mina ägare och jag skrev om detta i somras. Jag rullar ofta på i de 90 km/h och husbil efter husbil bara svischar förbi mig. Men det är som min manlige ägare säger, låt de köra så, jag får nog plats ändå.
Allt gôtt

3 09 2022
Matts Torebring

Ja så har vi kört hela sommaren. Så gott som var enda gång som vi övernattat, har vi inte betalt mer än en natt i taget, men oftast stannat 3 dagar. Som sagt vi låter fartdårarna vara, de kanske försvinner av sig självt …
Det bästa

3 09 2022
Monica

Så skönt det ser ut och ni behöver verkligen avkoppling, bäst att åka iväg en sväng då, hemma hittar man alltid jobb.
Vilket duktigt par men lite sorgligt mycket numera, att inget respekteras av andras ägodelar och funktioner. Borde vara tvärtom att med stor glädje sköta sig och göra rätt i allt det fina som finns tillgängligt.
Och trafiken ja, på 50-väg, någon kommer och kör om i minst 100 på insidan och vi har en stor buss framför och de brakar om den på insidan också. Lite vill man nästan svänga av en stund och pusta ut.
Trevlig fortsättning på helgen önskas er.

4 09 2022
Matts Torebring

Ja detta var gott för hela kroppen, men inte minst för hjärnan. Samma sak upprepar sig från vår semester, de flesta gästerna denna helgen är tyskar. Märkligt att de hittar alla små guldkorn som vi har.
Samma beteende som vi ser på internet, ser vi ute i verkligheten. En skribent skrev på en ledarplats i veckan…
”Under en omkörning av en lastbil, kommer en tredje bil och kör om på insidan!” Om han inte tvärbromsat hade en olycka varit oundviklig.
Allt gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: