Aneby höstmarknad

30 08 2022

Idag var det dags för Aneby Höstmaknad. Naturligtvis ville jag vara med där och presentera min bok. Jag sålde inte lika många böcker idag som på vårmarknaden, men de personer jag sålde till, var bland annat inflytelserika personer inom politiken och även riksdagsmän.

Ingen av oss marknadsknallar kan till närmelsevis mäta sig med Donutsvagnen. Säkert minst 100 personer i kö till den fram på eftermiddagen.

En marknadsknalle, som rest ända från Sölvesborg med sin charkvagn berättar för mig: ”Jag har gamla kunder som kommer till mig och undrar, om de kan få köpa en bit korv eller ost på kredit?” Det har aldrig hänt tidigare sa han. Vart är vi på väg, har vi det så illa ställt i våra hem?


Åtgärder

Information

8 responses

30 08 2022
Husbilen Coralen

Vad trevligt att du får vara på marknaden med din bok!
Hoppas du får kränga iväg en hel del med böcker 🙂
Ja med denna hemska inflation så har nog det många
knapert och värre blir det till vintern med dessa elpriser!

Tidig HöstKram

30 08 2022
Matts Torebring

Kanske hälften av marknadsbesökarna är nysvenskar … och ungdomarna för ett förfärligt hojtande och skrikande. Marknadsknalle idag, är inget för mig.
Marknadsknall

30 08 2022
bmlarsreseblogg

100 meter kö till en Donutsvagn är för mig en gåta eller också har jag missat något väsentligt i livet eftersom jag aldrig har smakat och aldrig känt mig lockad. Vad är det för fel på riktiga kardemummabullar??

31 08 2022
Matts Torebring

Nej inte 100 meter kö, men 100 personer i kö. Kön uppstod när alla skolungdomar ”vällde in” över marknaden. Kardemumma bullar och kall mjölk smakar också gott.

30 08 2022
Monica

Kul att du kunde vara med och också nå ut med boken där. Och bra om politiker ser lite av verkligheten.
Kyrkorna i Malmö läste jag om idag, volontärer och anställda var chockade nu när de såg fattigdomen vid sina hjälparbeten med mat. Väldigt många barn hade knappt någon. Och allt annat, var är vi och vart är vi på väg som sagt.

31 08 2022
Matts Torebring

Ja visst är det kul att se och iaktta alla som går runt på en marknad, det är mycket man får se, men även många att hälsa på.
”Vad ska en pensionär göra, när elräkningen är större än pensionen?” citat Ebba Bush. Det kommer säkert att bli tufft för många under hösten och vintern.
Allt gott!

30 08 2022
Husisblogg

Trevligt att ha en annorlunda marknadsknalle som vill sälja bok mellan godis- och klädstånden. Donuts äter ju min manlige ägare, men inte hade han ställt sig i den kön och den måste komma direkt från frityren så den är varm. Inga små krav det.
Allt gôtt

31 08 2022
Matts Torebring

Men varför känner jag igen så få ute på Byn? Otroligt många har en mörkare hudfärg också. En av dem sa till mig: ”Men vilken spännande bok, den vill jag läsa, men jag har inga pengar idag, kan jag betala den senare?”
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: