Ibland tillåtet att se ned på andra

23 08 2022

Jag har mött flera personer i mitt liv som pekat ned på mig och sagt i en hånande och illasinnad ton: ”Han den där?” Det kanske är detta som drivit mig att bevisa motsatsen. Under hela mitt bygge har jag också kunnat se ned på andra, fast i en positiv ton, jag beundrar mina trevliga och mycket skickliga markentreprenörer. De har tid att vara trevliga och positiva. Nu väntar snart ett nytt gäng med byggare, som kommer och armerar grunden.


Åtgärder

Information

8 responses

23 08 2022
Husisblogg

Alla människors olika yrken är viktiga, alla behövs. För hur skulle det se ut om Sveriges VD:ar eller andra toppar inte har folk omkring sig.
Likadant är det nog med oss husbilar, alla olika märken är viktiga.
Allt gôtt

24 08 2022
Matts Torebring

Att själv bli nonchalerad trots livserfarenhet och kunskap är tråkigt. Denna gången menade jag bara att jag stod på taket och såg ned på arbetet.
Det bästa

23 08 2022
bmlarsreseblogg

Det borde vara straffbart att se ner på andra för att de inte har en hög utbildning, en jacka eller bil av fint märke. Det viktiga är att vi är bra människor och för många år sedan sa en skolkamrat till Janne SAS Carlsson i TV-programmet ”Här är ditt liv” att du ska vara snäll mot den som är sämre än dig i skolan för han kommer att bli din chef! Något ligger det nog i det!

24 08 2022
Matts Torebring

Det är en sund inställning att ha med sig. Denna gången menade jag som väl var bara, att jag stod på taket och såg ned på arbetet. Det är så länge sedan nu, men SAS Carlsson hade gott omdöme det tror jag.

23 08 2022
Monica

Det går riktigt fort framåt, roligt att se. Och att jobba hårt i denna värme kräver mycket. Vi fick några droppar regn och åskan varken hördes eller gav några andra tecken. Men lite lägre temperatur och så tacksam för det.
Och sånt där beteende det lämnar vi hos dem som beter sig så. De kan få hjälp men det är svårt att förändra.

Och vad vänlighet betyder mycket. Så mycket så vi får tänka på det alla och inte glömma. Igår i lite snabb och ruschig situation frågade en ung jättesöt helt obekant tjej mig om något och jag måste fråga själv för jag fattade inte riktigt först. Och vi pratade en stund och hon fick förklarat det hon undrade över och ville veta mer om och vad roligt det var att prata med henne. Hon lyste av glädje och energi. Tröttheten som bortblåst och jag kände mig så glad.

Ha det fortsatt fint och bra.

24 08 2022
Matts Torebring

Inte bara att de ligger i och jobbar varje dag, dessutom är de extremt trevliga och vänliga.
Jag tycker också att det kan vara kul att växla ett ord med någon i bland på gångbanan eller liknande. Många är dock koncentrerade i sin ljudbok.
Nu har vi fått 50 mm regn i augusti så det börjar grönska igen.
Allt gott i veckan.

24 08 2022
Husbilen Coralen

Visst kan det väl vara tillåtet ibland att se ner på folk 🙂
Kul med duktiga yrkesmän som kan sin sak förstås.

Ha det gott/Mc-Kram

24 08 2022
Matts Torebring

Ja visst är det tillåtet att stå på ett tak och titta ned, även på dem som jobbar.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: