Vi har blivit båtägare …

10 07 2022

Under de minst två sista åren och inte minst i sommar, har jag sökt av marknaden på begagnade båtar. Skräpiga och smutsiga båtar i en skräpig omgivning, har jag sorterat bort direkt, sedan har jag sökt märkesbåtar, pris, avstånd, samt att jag ville ha ett komplett köp från början med båt, kärra och motor. Denna båten föll först på avståndet till Norrköping. Jag svarade på ett par annonser, men för sent och så svarade jag till sist på denna annonsen på Blocket.

Jag sökte reda på M.nr. och ringde upp. Nja… svarade annonsören, den startar men går inte jämt, jag kan inte sälja den så. Vi bestämde att höras vid 15 tiden. Det hade kommit in vatten i bensinen och nu går den så fint så jag kan inte sälja den, svarade säljaren, jag måste ha överläggning med min familj. Sent på lördags kvällen får jag ett meddelande …

Jag kommer ned till Aneby med båten efter frukost i morgon söndag, om du fortfarande vill köpa båten? Jag har ett ärende till Eksjö, så jag kan ta med mig båten ned. Då bjuder jag på ett flak Cola och 1 flak Delicatobollar till dina barn, svarade jag. (Det var nästan det som fällde avgörandet, svarade säljaren idag). Våran goe pojk och storfiskare Linus, har velat köpa en båt ihop med mig. Jag köper båten och så får du använda den tillsammans med dina kusiner, Nelly & Oliver i Enskede så mycket du vill.

Som farfar, farmor, mormor och morfar tycker vi att det är så himla roligt, att alla våra tre barnbarn stortrivs hos oss i vårt nya hem. Alla 3 älskar båtar och sjön, men Linus kanske allra mest. Nu vill jag medverka till att de har flera anledningar till att hälsa på oss och att trivas tillsammans med oss.

Under alla år har jag haft roligt åt alla, som inte klarar att backa in sin husvagn. Nu får alla ha roligt åt mig, om jag inte klarar av att anlägga en brygga.


Åtgärder

Information

10 responses

10 07 2022
Husisblogg

Grattis till båtköp och grattis också till säljarna som fick en extra gåva.
Nu ska det bli spännande att se när storfiskaren tar upp gäddorna.
Allt gôtt

10 07 2022
Matts Torebring

Tack, tack, kanske jag tycker synd om dem och släpper i dem igen ,,,
Det bästa på er resa

10 07 2022
Nils-Åke Hansson

Det var en välskött båt du fick tag på. Ugnstek gädda är inte alls dumt på middags bordet. Grattis till köpet av båten.

10 07 2022
Matts Torebring

Tack, tack, ja visst var båten fin och kärran är så gammal att den behöver inte besiktas.
Allt gott

10 07 2022
Monica

Vad trevligt och så roligt att barnbarnen får delta i allt. Hoppas båten blir jättebra för er alla och det där med att angöra en brygga är nog inga problem för dig med all kunskap du har med att fixa och greja.
Lycka till!

10 07 2022
Matts Torebring

Riktigt ärligt sagt har jag köpt den för att barnbarnen skall trivas och ha roligt hemma hos oss.
Det bästa till er

10 07 2022
Husbilen Coralen

Grattis till ert båtköp,såg ju riktigt fin ut med bra motor oxå,Yamaha kan man lita på!

Ha det gott/BobilsKramar

11 07 2022
Matts Torebring

Tack, tack visst är den fin, trots att den långt ifrån ny.
Sommarkramar

11 07 2022
bmlarsreseblogg

Lika kul för alla generationer med en båt nu när ni bor vid sjön och blir det då en eller annan färsk fisk är väl lyckan total!

11 07 2022
Matts Torebring

Trots att jag inte är ung längre, har jag aldrig kört en motorbåt. Det ska bli spännande att pröva på och att glädja barnbarnen är viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: