Känns som att två år är borta

25 04 2021
Jysk parasoller

För strax två år sedan åkte vi på semester till Finland. Före den resan hade vi slitet som vargar, med att tömma vår förra bostad på allt onödigt och fram för allt städa inför fotografering och försäljning. När vi kom hem började vi den stora flytten, som höll på i tre månader, bara all ved tog fem, sex hela lördagar i anspråk.

När flytten var över hade vi lugn och ro i en månad, sedan kom julruschen. I julhelgen blev jag jättesjuk i influensa. Det tog fem, sex veckor innan jag var återställd. Strax efter att jag var återställd kom Corona och vi stängde in oss.

På hösten började vi bygga vårt drömhus. Detta tog nio månader innan vi kunde flytta in. Vi stängde in oss på våra kontor, vi rörde oss inte ute mer än det vi absolut nödvändigaste. Jag levde dock hela tiden med alla hantverkare varje dag, men var inte ute och handlade, åkte med husbussen eller var på restaurang.

Nu har det gått två år, som vi nästan kan säga har missat allt trevligt uteliv. På torsdag är det tre veckor sedan vi fick vaccin nr 1. Kan vi tjuvstarta nu med munskydd på? Idag på hemvägen stannade vi till på Jysk i Eksjö. Vi har länge behövt köpa någon som av solskydd när vi sitter och äter i greenroom. Detta var en av de få gånger som vi gått i en butik för att titta oss omkring. Känns förfärligt att skriva om solskydd, vi har ju svinkallt och behöver varje solstråle som finns.

Är ni flera än jag, som tycker att ett år eller mera bara fallit bort?


Åtgärder

Information

9 responses

25 04 2021
Rolle o Carina

Visst är det ovanligt tråkiga tider med denna långvariga Pandemi!
Hoppas det blir bättre snart när vi och många andra får vaccin.
Då kanske vi vågar smyga oss söderut och hälsa på er 🙂
Men det tar ju några veckor innan det verkar oxå sägs det.

Ha det gott/VedbackeKramar

25 04 2021
Matts Torebring

Pandemin har verkligen satt skräck, oro och isolering hos de flesta av oss. Jag hade hoppats på att vaccineringen skulle bromsa upp förloppet, men istället känns det som att det bara blir värre. I sommar är ni välkomna till oss.
Kram på er.

25 04 2021
Monica

Det är en konstig tid och konstigt liv också. Ordentligt med munskydd på som smiter åt ordentligt har vi med och man måste ju ordna med saker under så lång tid, hjälpa någon annan ibland och det känns bra. Och det har gått bra hittills i alla fall.
Är ju en del komplikationer runt hela vaccineringen, är mycket som ingen har kunskap om och känns som att Sverige inte har de klokaste informatörerna om jag uttrycker det milt … Idag läste jag läkartidningen och fler än 200 fullvaccinerade drabbats av Covid ändå och 6000 med en injektion drabbats för immunskyddet tar sin tid och på vilka det inte fungerar vet vi inte.

Provtagningär lite undermåligt skett här och nu rapporteras om bristande möjligheter till forskning på blodprover i början av pandemin som skulle vara oerhört viktig, men proverna slängs och bränns upp p g a biobankslagen vi har som är knepig och skulle justeras men inte skett, regering m fl ligger efter med det och i andra länder är det inte som vi har det.

All info som kan komma upp till ytan är så viktig men mycket försvåras när det inte är organiserat väl och inte lika i alla regioner. Vi får hoppas myndigheter och maktmänniskor kan utvecklas men personligen är jag tvivlande.

Och vädret kunde vara bättre😌så trött på denna iskyla och inte finns något Valborgsfirande i sikte. Ja vilken tid det är men ta hand om er och trevligt ändå att planera och göra något ibland som går. Önskar er en bra vecka.

26 04 2021
Matts Torebring

Tack för ditt mega inlägg och fakta i detta. Jag ser oftast ingen mer än Birgitta, som har munskydd på. Alla verkar ignorera detta, det gäller inte mig. Jag var skeptisk när jag skulle ta första sprutan, men den gången var det genomtänkt och bra ordnat.
Hur kunde man slänga bort 180 miljoner på Fältsjukhuset i Älvsjö i vintras, utan att ens ta emot en enda patient? Det visar på okunskap och grepp om ekonomiska kostnader.
Vi kan bara hoppas på bra väder och att pandemin avtar. Allt gott till er.

26 04 2021
FREEDOMtravel

En konstig tid har det varit! Vi har försökt använda tiden till annat, allt från webbshop till Sverigeresor (när möjligt), men visst har det varit väldigt mycket tid hemma, väldigt begränsat umgänge och väldigt många identiska promenader i närområdet …!

26 04 2021
Matts Torebring

I ett krig avlossas en massa amunition och det smäller rejält och för död med sig. Nu känns det nästan som ett krig nu också, fast nu ser vi inte faran och vi hör den inte heller. Visst är det en konstig och otäck tid vi står mitt uppe i. Ha en bra vecka

26 04 2021
Husisblogg

Ja visst känns allt konstigt och som ägarna missat en hel del. Framförallt är det kontakten, att träffas med nära och kära som är jobbig för mina ägare. Det har missats jul, födelsedagar bara att vara med varandra. Efter all denna tid så räcker inte videomaterial till längre, de vill träffa sina nära och kära.

Det som ändå har varit positivt är förra årets Sverigeresa. Ägarna hade pratat om denna länge men den hade alltid fått vänta då solen i andra länder lockade mera.
Allt gôtt

26 04 2021
Matts Torebring

Handla har vi kunnat göra hemma, i stort sett allt vad vi behöver. Men att ge barnbarnen en kram, det har inte gått att genomföra med bästa vilja i världen eller så naturliga saker som att träffa vänner. Det har varit ett tråkigt år helt enkelt.
Det bästa

3 05 2021
Tonymalmqvist

Precis så är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: