Hemma i Byn igen

2 07 2022

Nu är vi hemma igen. Allt har ett slut, så även vår fantastiskt trevliga semesterresa. Det första vi ofta gjort under åren när vi parkerat hemma, är att besöka våra gravvårdar. Dels vill vi att det skall vara prydsamt, samt att det är lite av en vädermätare på de sista 4 veckorna. Vi ser att blommorna haft det bra i sommar. Men vår nysådda gräsmatta har däremot farit illa. Nu gäller det att vattna så mycket det går.

Förr gick jag alltid upp på taket och tvättade husbilstaket. Vid ett tillfälle hade jag gummistövlar på mig och det var inte lämpligt på det såphala taket. Nu är jag betydligt mera försiktig av mig. Det fanns knappast ingen smuts på taket, men nu är det tvättat i alla fall och hela bussen skinnad. Numera står jag på en stege och delar upp taket i 6 delar.

Flera av ställplatserna vi gästat har varit i anslutning till lantbruk och djur, men oftast hästar. Nu är vi hemma hos våra kossor, hästar och de vilda djuren i hagarna intill.

Orienteringstavlan över de flesta övernattningarna.

Naturen runt Vänern är ofta helt bedårande. Att se vatten, klippor och massor av båtar runt omkring oss varje dag under 4 veckor, är minst sagt rogivande.

Lite kuriosa under dessa 4 veckor på semesterresa, är att vi tankat ute en enda gång och då 73 liter diesel. Vi har kört endast 96 mil. Kostnad för övernattning på olika ställplatser i genomsnitt 152 kr. (Flera platser utan avgift och den dyraste 395 kr per natt)


Åtgärder

Information

10 responses

2 07 2022
Rolle o Carina

Välkomna hem igen då efter er semestertripp runt Vänern!
Nu har ni väl lite att göra hemmavid,så brukar det vara när
man vart borta så pass länge från hem och trädgården.

Ha det gott/SommarKram

3 07 2022
Matts Torebring

Tack, tack och oj vad fort det går över. Det enda bekymret vi har i år, är att få gräsmattan att växa efter den torka som varit.
Sommarkramar

3 07 2022
Vår husbilsblogg

Det har varit kul att följa er på semesterresan runt Vänern. Den turen har Kristina och jag också gjort. Innan vi skaffade husbil så golfade vi runt Vänern. Då var det hotell och andra övernattningsalternativ som gällde. Det är inte särskilt lätt att klara er stora gräsmatta i värmen. Taktvätten på stege ger mig obehagliga rysningar. Önskar er en fortsatt fin sommar.

3 07 2022
Matts Torebring

Hej & Tack Lars för att du haft ett öga på oss under resan. Vi tycker att det blev en fantastisk resa, se alla vatten, alla båtar, naturen och ett för oss helt nytt land ”Dalsland.”
Jag vet att du hade en fin vagn att stå på när du tvättade taket. Nu var Birgitta med och hade en fot på stegen och servade med tvättborsten, så det gick bra. Nu när bussen står inne, blir det mycket lite smuts på taket.
Allt gott från oss till er

3 07 2022
Nils-Åke Hansson

Hemma är alltid hemma, alltid lite jobb att återställa och komma i vardagen igen.

3 07 2022
Matts Torebring

Både hemma och röra på sig behövs och båda delarna kan nog upplevas lika sköna.
Allt gott till er

3 07 2022
Husisblogg

Härlig resa ni fått vara med om och tack för att ni delat med er av alla intryck.
Även mitt tak blev tvättat innan semestern och känner jag min manlige ägare rätt så kommer han tvätta det likt sig Matts när han kommer hem.
Allt gôtt

3 07 2022
Matts Torebring

Tack själva, och tack för att ni haft ett vakande öga på oss under resan. Vi är så jättenöjda med årets resa. Det ska bli så spännande att se vad ni kommer fram till för resmål, eller blir det kanske en runda för er också.
Det bästa

3 07 2022
JoY

Välkomna hem igen. Samma här, taket har tvättats och det var lite meck att få bort kådan från när vi stod under en tall. Bilens ursprungsfärg har kommit fram. Inte så roligt när gräset blir så där torrt, har du sjövatten/egen brunn? Vi vattnar endast grönsaker blommor och då tidigt på morgon alt kväll.
Ha det fint

3 07 2022
Matts Torebring

Tack, tack. Vårt tak var egentligen inte minsta smutsigt, tack vare att bussen står inne, men att få kåda på taket måste ha varit en mardröm.
Jag har en SGU karta som säger att jag har 8 meter all berget och att det finns vatten redan efter en meter och att flödet är 2 m3 per timma. Jag vet inte vad det skulle kosta att installera. En slang från sjön vore nog det billigaste. Vi har inga blommor eller grönsaker att vattna.
Allt gott till er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: