Dalslands kanal stora rundan

14 06 2022
Vi valde att åka med stora båten

Visst har många av oss läst om denna skapelse. Dra den med dig som en husvagn och när du är framme vid vatten sjösätter du denna och kör den som en båt. Det var kul att se den live på vår kanalrunda, fast den var ett stycke bort från vår stora båt.

Jag försökte att boka Stora Kanalrundan i går. Jag fick svaret att det var fullbokat t.o.m. torsdag. Trots detta gick vi ned till båtbryggan en halv timma före avgång och ställde oss på kö. Så kom vi fram till den vänlige Kaptenen på båten. Lite försynt talade jag om att vi inte hade några biljetter. ”Va då, sa kapten, två personer mer eller mindre vad gör det, gå på båten bara!” 

Så var det ju det där med betalningen också … ”Swish funkar inte här, det är så dålig mottagning, men det kan ni betala när ni kommer i land eller betala när ni kommer hem,” sa denna fantastiska Kapten. Här följer många bilder från vår båtresa, fast ändå bara några få. Som vanligt klicka upp bilderna som ett bildspel.

Framme vid målet i Bengtsfors

Båten var fullsatt med 100 passagerare.

Vi fick åka spårvagn tillbaka till Håverud

Efter 5,5 timmar, avverkat 16 slussar, en nivåskillnad på 41 meter och resa med rälsbuss i drygt en halvtimma, så var vi hemma igen. Vilken fantastisk resa!

Ps. Allt blev inte som jag önskade med alla bilder. Det strulade, tiden gick, utrymmet på Worldpress tog slut och jag blev tvungen att köpa mera. Det visar i alla fall att vi hade en fantastisk dag. Ett tips, tag med en jacka med luva, det hade inte vi.


Åtgärder

Information

8 responses

14 06 2022
Husisblogg

Vilken häftig upplevelse detta låter som. Härligt att ni fick plats på båten.
Allt gôtt

15 06 2022
Matts Torebring

Ett extra plus var det bemötande vi fick, känns lika bra som hela resan. Jag måste läsa på mer om historien.
Det bästa

14 06 2022
Monica

Visst är det otroligt! Så spännande och annorlunda och vackert. Trevligt också. Så roligt att se det här igen, så härlig den dagen är och lite omtumlande på något sätt. Nu minns vi allt som igår. Måste kolla var jag har fotona.
Ha det fortsatt fint. Vädret minst sagt lite speciellt, solen sken och jag frågade mannen vad är det som smäller så, tänkte det var han😀isbitar föll från skyn, lite åska på det, regnskurar och varmt växlande sen. Men okej, kunde vara värre.
Ta hand om er på fortsatta fina resan.

15 06 2022
Matts Torebring

Människan är otrolig som kunnat skapa detta från grunden, under en tid av fattigdom och svält i landet. Fantastiskt att få uppleva och se allt idag, 150 år senare. Vädret var det bästa när vi startade, för att sedan komma en störtskur. Sista biten från rälsbussen kom en ny skur och vi var genomblöta när vi väl var hemma.
Allt gott till er

14 06 2022
bmlarsreseblogg

Visst var det en fin resa! Vi var så nöjda med vår förra sommaren! Då var det fortfarande pandemirestriktioner så båten var nog bara halvfull, hur som helst en riktig fin upplevelse!

15 06 2022
Matts Torebring

Det bemötande som vi fick, gav resan en extra guldkant. Vi njöt av vår resa, visserligen ett par störtskurar, men tänk vad svett det runnit under byggandet av allt detta. Fantastiskt byggnadskunnande blandat med det tyngsta slit.
Allt gott

15 06 2022
Rolle o Carina

Visst ser det härligt ut med den båtresan och fina vyer oxå!
Då vi var där blev det ingen båtresa men vi har det kvar då.

Ha det gott/ Mc-Kramar

15 06 2022
Matts Torebring

Vi har grovarbetet hårt både du och jag, men här ligger vi i lä, med allt slit som utförts, utan lastmaskiner och stora kranar.
Dalslands kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: