Motvind bort – medvind hem

12 06 2022
Helt plan cykelbana in till Mellerud.

Vi blev kvar ett dygn till på ställplatsen i Sunnanå Hamn. Idag tog vi cyklarna och trampade halvmilen in till Mellerud centrum. Stundtals var solen framme och i nästa stund, den kalla och hårda blåsten. En stor eloge till Melleruds kommun, för alla fina cykelvägar överallt där vi cyklade.

Nästan hemma igen.

Till skillnad mot det som mötte oss i Grums, var det välskötta trädgårdar och hus överallt av det vi såg.

God sommarmat.

Kan vi äta ute idag, trots att vi äter hemma? Jag testade en stund, men det kändes inte skönt i blåsten och kylan. I morgon reser vi till den stora sevärdheten, Håveruds Akvedukt som finns nära Mellerud.


Åtgärder

Information

15 responses

12 06 2022
Lilian Wennergren

När ni är så nära i trakterna runt Mellerud och Håverud, besök gärna Dals Rostock och Kerstins Ateljé och Örtagården, en sevärdhet. Kerstin har skrivit en bok om örter som har utgivits i flera upplagor.

12 06 2022
Matts Torebring

Tack snälla för tipsen & Vad kul att du läser min blogg. Vi vet inte än om vi stannar över natt i Håverud. Nästan bara utlands registrerade fordon väller in och tar över ställplatserna om man inte är tidigt ute.
Allt gott

12 06 2022
LilianWennergren

Det är en enkel camping i Håverud och där är nog inte så farligt med utlandsregistrerad fordon, mest norrmän i så fall. Det finns även fin restaurang i Håverud värd att besöka. Akvedukten är ju värt ett besök.

12 06 2022
Matts Torebring

🙋🏼‍♂️🙋‍♀️🙏👍🌹 Stort Tack!

12 06 2022
bmlarsreseblogg

Dalsland är ett fint landskap och i juli förra året gjorde vi en riktigt trevlig tur på Dalslands kanal från Långbro in till Håverud. Sedan fick vi åka rälsbuss tillbaka till husbilen.

12 06 2022
Matts Torebring

Det finns med en märklig känsla hela tiden, vi har bara förbrukat en halv tank med bränsle och ändå är vi i för oss okända trakter. Hela den gångna veckan har gett mersmak. Tack för nya tips.

12 06 2022
Nils-Åke Hansson

Det är väll nostalgi denna burkskinka. Birgitta var mycket ute och campade med sina föräldrar. Denna produkt var ett sående inslag med potatis och dressin berättar hon. Ja vi har även nu en burk med oss i husbilen, gott, enkelt och smidigt.

12 06 2022
Matts Torebring

Samma här, burkskinkan finns alltid med på reserv. Visst vore det en klockren produkt att hamstra, i händelse av livsmedelsbrist med sina 2 års hållbarhet. Burkskinka är alltid lika gott!

12 06 2022
Monica

Spännande med Håverud och Dalslands kanal och också Åmål som kallades järnvägsstaden när allt tog fart där med industrialismen och fick verkstad och depåer för järnvägsbyggnad inom BJ, där var min morfar ingenjör. Mamma berättade så mycket om alla utflykter och allt vackert längs Dalslands kanal, var en sån kontrast för henne att komma ung till Uppland. Hon bar allt i sitt hjärta om sin familj.
Vi gjorde en rundresa tillsammans när jag var tonåring och sen gjorde vi om allt med vår dotter, barnbarnet till henne och liksom knöt ihop historien.
Så roligt att följa er här.
Ha det fortsatt fint och bra.

13 06 2022
Matts Torebring

Så kul med det du berättar. Det känns så märkligt på något sått … Vi har rest i de flesta av Europas länder och sett så mycket, men historien och landskapen på andra sidan Vänern som ligger så nära, är för oss helt outforskat. Jag har helt enkelt inte varit här tidigare. Nu har vi alla fall naggat det i kanten …
Den bästa veckan till er

12 06 2022
Husisblogg

Nu fick ägarna läsa ikapp lite då de inte haft möjlighet och tid att vara i cybervärlden de senaste dagarna. Men det låter som ni fortfarande har en trevlig semester och kommer ni till Västkusten så kommer ni stöta på en massa andra husbilar, men inte så många från Sverige, men tyskar finns det gott om. Alla ägarna har mött har varit väldigt trevliga och pratglada. Finns ändå en hel del platser att välja på för på de ställena ägarna har besökt så är det ingen som varit full.
Allt gôtt

13 06 2022
Matts Torebring

Tack vi har det jättebra! Det får ni aldrig känna att ni måste läsa i kapp. Hälsa på när ni inte har något annat för er. Vi har hört rykten om att Fotö och Hönö har så mycket besök att husbilarna får vända därifrån. Det vi ser är husbilar från främst Tyskland som dominerar över allt. Vi hoppas hitta mindre platser som vi gjort hittills.
Det bästa till er.

13 06 2022
Rolle o Carina

Visst är det trevligt med bra cykelvägar att få glida fram på!
Jag gillar ju oxå bra Mc-vägar som ni förstår,lite fina kurvor
med bra beläggning,men det börjar bli eftersatt våra vägar
och det märker man ju av ändå mer på en hoj mer än bil 🙂
Och visst är det gott med en burk kokt skinka att bara ta fram
med kokt potatis med lite mimosasallad och en grönsallad
till och en kall Norrlands guld till, då njuter man 🙂

Ha det fortsatt gott på er färd/Mc-Kramar

13 06 2022
Matts Torebring

Ja du broder, ska du kunna släppa loss, så måste du nog välja autopista i Spanien. I Sverige finns nog inte många bra vägar kvar att släppa loss på. Dessutom måste du vara rädd om körkorten för ett ev. framtida bussköp.
Kramar från Dalsland

13 06 2022
Husbilen Coralen

Är som du säger Matts,men till Spanien på hoj blir det ej! 🙂
Och visst är jag rädd om mitt körkort,har hela alfabetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: