Aneby Dagen

28 05 2022
Fredag kväll på Målsånna Ställplats & Camping.

Flera gånger under natten vaknade jag av att regnet piskade på busstaket. Hur ska det gå att stå ute på Fredstorget i Aneby och signera mina böcker, tänkte jag? Dessutom blåste det en hel del och att skydda böckerna med ett parasoll testade jag aldrig. ”Jag behövde uppehållsväder” och fick det under förmidddags timmarna. När vi åkte hem började det att regna igen. Jättebra för vår gräsmatta hemma, ett stycke bort.

Vi var på plats i god tid.

Någon grad varmare än på julmarknaden sa någon, plus 8 grader och snålblåst, med regnet hängande över hustaken! Dubbla strumpor i skorna, en extra tjock tröja och keps, så var jag stelfrusen ändå efter 3 timmar. Socialdemokraterna bredvid hade på kaffe. Jag ville ha ”riktigt” kaffe, som Birgitta hämtade till mig från Thimons Konditori.

Min kusins kossa och kalv.

Jag såg en stor John Deere traktor komma i rondellen vid torget. I den minst sagt stora kreatursvagnen, stod en stor kossa som verkade njuta av utflykten från Askeryd, en mil bort. Hon stod upp och tittade sig omkring, det var mycket nytt för henne att se. Oj vad hon bölade innan allt på plats. Det visade sig sedan att det var min Kusin Per-Ola Lägervik i Lutarp som var ägare.

Ganska mycket folk på torget.

Aneby Dagen varade under 3 timmar. Runt 11 snåret var det nog mest med folk ute. Det var mest de politiska partierna som ställde ut, för sin egen beundrans skull. Jag trodde i min enfald att det parti som stod ett 10 tal meter bort, som jag röstat på i alla år, skulle visa intresse för min bok, men icke. De såg mig inte!

Själv var jag ganska besviken, jag hade offrat en resa till Västervik med bussen, för att vara med på Aneby Dagen. De få böcker jag sålde tänkte inte ens kostnaden för min marknadsplats. En god vän sa till mig: ”Det är klart att boken är svårsåld, det är ”Jantelagen” som styr.

Grattis till Birgitta på Mors Dag med en underbar Gloxinia.

Det har varit helt klockrent att bo i bussen på Målsånna Camping under helgen och att förena nytta med nöje. I morgon äter vi Mors Dags middag här tillsammans med Niklas familj. Enligt SMHI skall solen lysa från klarblå himmel i morgon, samtidigt som Niklas & Linus lovat köra oss runt Anebysjön med sin fina båt. Detta ser vi fram emot.


Åtgärder

Information

8 responses

28 05 2022
Monica

Du får glädja dig åt att gräset växer för det gör det verkligen i detta väder. Väldigt grönt och fint och allt gror snabbt.
Men just ikväll tycker vi att det är lite väl kylslaget.Tur vinterkläder finns😊

Skolkortet, vad roligt att se och tänk, du är dig lik, det är kul tycker jag, vi pratade om det nyligen, vissa känner man igen efter hur många år som helst men de flesta har man ingen aning om.
Har en kollega som följt mig sen jag var student och hon fyllde 77 och hon är så precis sig lik.

Ha en fin mors dag och tror väl att det blir lite varmare.

28 05 2022
Matts Torebring

Ja om du visste vad tacksam och glad jag är över regnet som fallit över vår by den sista veckan. Om det inte regnat, vem skulle ha vattnat gräsmattan under vår semester, när vi är bortresta.

Jag blev ”Tokglad” över att få se skolkortet, gluggen i tänderna, beviset för agan jag fick som 6- 7 åring, som jag saknat bevis för tidigare, då jag inte fick köpa skolkort som jag har själv. Framförallt var det roligt att sitta och försöka känna igen och plocka fram några av namnen. Jag visade skolkortet för några på kontoret, alla sa med en mun att det var Oliver upp i dagen (barnbarn).
Den bästa morgondagen till er

28 05 2022
Husisblogg

Tråkigt när debit och kredit inte riktigt går ihop. Men Västervik finns kvar så kanske HERDEN kan få ta er dit snart iaf.
Allt gôtt

28 05 2022
Matts Torebring

Det går ingen nöd på oss, men det är mentalt tråkigt att det så trögt efter allt det enorma arbete som jag lagt ned.
Vi har Västervik kvar till hösten.
Det bästa till er.

29 05 2022
Nils-Åke Hansson

Men du hade i alla fall tur med vädret.

29 05 2022
Matts Torebring

Ja visst är det fantastiskt!
Allt gott

30 05 2022
Husbilen Coralen

Visst är det kul när vädret slår in med både regn och sol!

Ha det gott/SolKram

30 05 2022
Matts Torebring

Ja oftast får jag får jag det som jag önskar …
Vår kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: