Såååå Hiiiimla Roooligt

27 05 2022
Om ni inte hittar mig, så finns pilen till er hjälp

En av killarna på bilden kom in till mig på kontoret idag och sa: ”Jag vill köpa din bok!” Med sig i handen hade han ett skolfoto från 1954- 1955, när jag går i 1:a klass, tillsammans med alla 2:e klassare. Själv fick jag inte köpa skolkort, det kostade för mycket pengar. Skolan var den fantastiska Kyrkskolan i Marbäck, som jag minns med största glädje och respekt. Jag glömmer aldrig en knäckemacka med kaviar på och fiskbullar, det serverades i skolans matsal, men aldrig hemma.

Jag minns min lärarinna Ruth Gustavsson som igår. Däremot kände jag bara igen en handfull av mina klasskamrater. Kortet har gömt ett bevis under alla år. På kortet har jag en utslagen framtand. Pappa gav mig stryk när jag inte ville bära in den stora vedhögen ute på vedbacken. Det bar sig inte bättre än att pappas påk gick av, snurrade runt i luften och träffade min framtand som gick av. Tanden lagades inte förrän 20 år senare och jag betalade det själv.

Min morfar & mormor och deras 7 barn. Pilen pekar på min morbror Karl-Erik i Smedstorp, Askeryd.

Strax efter lunch åkte jag till vår fina Blomsterbutik i Aneby. En dotter till en av mina kusiner driver denna butik. ”Jag har läst din bok,” säger den alltid skrattretande ägarinnan, Elin Lägervik. ”Då måste du ha en egen bok,” svarade jag. ”Ja det måste jag ha som minne, min farfar är så himla liten på familjekortet,” se pilen. Elins pappa är idag något lite yngre än mig.

Detta och flera andra sammanträffande som jag fått göra, tack vare min bok, är bara Såååå Hiiiimla Rooooligt! Missa inte att köpa min fantastiska bok, jag har fått bara lovord för den.

Annons!

Beställ nu: http://www.torebrings.se/bok


Åtgärder

Information

7 responses

27 05 2022
Nils-Åke Hansson

Ja ska läsa din bok jag också. Fick biblioteket i Hbg att köpa in den så jag lånar den där, har det bekräftat. Ha första sing på den.
Det var så att nog fick man lite stryk som barn. Minns så väl man fick inta vad man alltid ville ha. Mamma var ensammen med mig och min yngre syster var 6 år när pappa dog.

27 05 2022
Matts Torebring

Tack Nils-Åke, vad roligt att läsa. Mina föräldrar var snälla, men de visste inte bättre. De trodde nog att stryk hjälpte för allt. ”Ni har inte rättighet att slå mig,” sa jag till mamma. ”Dina rättigheter sitter i riset,” fick jag till svar.
Allt gott till er.

27 05 2022
Husisblogg

Tänk att det inte bara är bloggar för förbrödrar utan även nyskrivna böcker. Säkerligen var det en trevlig pratstund ni hade.
Allt gôtt

27 05 2022
Matts Torebring

Ja detta var buskul, jag glömde bort allt arbete med boken under en bra stund.
Det bästa

27 05 2022
Per Silja

Hebreerbrevet 12:6

27 05 2022
Husbilen Coralen

Visst var boken läsvärd Matts,är nog extra för att vi känner er!
Inte så kul att som liten få smisk men ibland kanske lite sånt
hjälpte till i deras uppfostran oxå,nu är det mera lössläppt!
Hoppas du fick lätta lite på ditt boklager nu i helgen då 🙂

Ha det gott/Trevlig Helg Kram

28 05 2022
Matts Torebring

Mycket av utvecklingen går från det ena diket till ett annat. Förr var det för mycket ris, idag hejas ungdomar på av föräldrar, för att utför att utföra våldsdåd.
Nu hoppas jag på några timmars sol och många kunder på torget.
Vår kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: