Du får inte gå till jobbet idag …

23 02 2022
Helt oplogat på morgonen.

🙋‍♀️Birgitta: ”Du får inte gå idag, säg till när du är klar, så hämtar jag dig*. Det är glashalt ute och två personer ramlade när de gick från bilen.” (* Birgitta åker bil till jobbet och jag vill inte börja jobbet före kl. 7 som hon gör)

🙋🏼‍♂️ Matts: ”Vad spännande, jag testar min gångväg,” sedan plumsade jag iväg.

På både Framtidsvägen och min gångväg var oplogat, och det var ingen halka men 20 cm lössnö. De sista 200 meterna på gatan utanför kontoret var det ganska halt, men med dubbar i skorna och stavar, går man ganska säkert.

Det var tufft att gå i så mycket snö, men idag var jag utvilad för att ta den ansträngningen. Jag var helt ohjälpligt trött igår när jag kom hem, sov ”3 timmar” i tv soffan och sedan från kl. 22 till 6.15 med bara 5 minuters rast under natten, totalt i min värld helt otroliga 11 timmar. (Natten innan sov jag 3 timmar) När jag tänker efter, sa nog mamma ganska ofta: ”Inatt har jag sovit så dåligt!” Kanske har jag fått ärva detta?


Åtgärder

Information

6 responses

23 02 2022
Monica

Ta det försiktigt och det gör du med stavar och dubbar. Det där med sömn, vi ska ju sova så lite som gamlingar sägs det men här blir det både 11- och 12-timmarspass ibland och det känns jättebra. Sover ju som tonåringar😴, men det är säkert jättebra nu när man kan och andra gånger kanske hälften av den tiden, men efter ett långt pass är vi utvilade och mår jättebra.
Rör man sig också och får frisk luft så är det toppen.

Men vad trött jag är på denna vinter, jag som aldrig brytt mig om väder, bara konstaterat och sen stått kvart i sju på sjukhuset och fått rapport från natten om jag haft de tiderna i schemat. Och aldrig pratat väder men nu kollar jag varje dag, haha, kanske har mer tid, men tycker det är extremväder i år. Och mycket annat extremt påverkar oss människor förstås.

Ha det fortsatt bra och jobba inte för mycket.

23 02 2022
Matts Torebring

Med stavar och dubbade skor går man ganska säker, fast som du skrev en annan gång, man går med näsan mot backen, nästan som att lukta sig fram mellan isfläckarna.

Förr när jag kunde somna i tv soffan, var det omöjligt att somna sedan. Faktum är att nu för tiden, sover jag bättre om jag är lite ”utvilad” när jag lägger mig att sova.

Årets var annandags väder ger kanske en del att önska. Vi har i alla fall en omväxlande väderlek.
Det bästa till er

23 02 2022
Husbilen Coralen

Ja nog kan det vara halt under snön med isen som finns där!
Nu är stigarna tyvärr översnöade i skogen så vi får välja andra
vägar att vandra på med dubbarna på så går det bättre 🙂
Och visst så sover man sämre emellanåt här med.

Ha det gott/BrasKram

23 02 2022
Matts Torebring

Detta var väl maxstrecket att promenera oplogat i. Fast jag tänkte när jag plumsade fram, detta måste ge bra träning. Jag mår bäst av skogs- och uteluften.
Spiskram

23 02 2022
Husisblogg

Oj vad snö ni fått. Hemma hos ägarna låg de5 enbart ett tunt lager som redan är borta.
Det där med sömnen är viktigt så hoppas nu att kommande nätter ger mer sömn.
Allt gôtt

23 02 2022
Matts Torebring

Ja det överraskande för mig också, med så mycket snö ute idag. Skulle jag åka bil varje dag, skulle jag tappa mycket av min kraft som jag tränar upp dag för dag.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: