Dags att köpa nya servicebilar?

9 02 2022
Ford Custom är ett alternativ.

En säljare från Holmgrens Bil besökte oss idag och besöket ägnades hela förmiddagen åt att samtala om, vad kommer att hända på marknaden? Vad kommer ”Bolund & Stenevi m.fl. presentera i nästa d(r)ag? Det finns inte el idag så det räcker redan nu, om det inte blåser ute och kärnkraften skall skrotas? Köper vi diesel- eller bensinbilar idag, vad är de värda om 4 år? En transportbil med el- kraft, har en räckvidd på bara några få mil t.o.r. Det funkar inte för oss, som reser i minst hela Sydsverige. Kommer det snart stå fullt av elbilar utefter vägkanterna, som kört slut på el?

Vår leverantör under många år, Holmgrens Bil i Nässjö, har hoppat från sten till sten med olika märken. PSA gruppen, med bl.a. Citroen, Peugeot och Opel har sagt upp alla ÅF och Hyundai har slutat sälja sina transportbilar i Sverige. Ford Custom fanns tidigare hos Volvo, nu finns de hos Holmgrens. Det är minst sagt en himla röra! Säljaren säger också: ”Jag har inte sålt en enda ren bensin- eller dieselbil sedan i somras, men servicebilar är oftast dieselbilar.” Vi behöver denna gången byta ut minst 8 transportbilar.

Privat var vi nog lite för snabba förra året och köpte en Mild Hybrid. Vi skulle nog ha köpt den dyrare varianten Ladd Hybrid. Då hade Birgitta kunnat köra på el varje dag. Själv väljer jag att gå både t.o.r. till jobbet 5 km, eller bara åka med en tur när det varit isgata.

Uppe på allt detta kommer höga skatter på nya bilar. Miljöbonus på el bilar var slut redan i januari månad. Var ska Magdalena & comp. hämta in förlorade intäkter på alla drivmedelsskatter?

Kommer det dessutom att gå dit hän, att vi får bara hämta ut våra bilar någonstans, som ett paket på posten? Visst känns allt minst sagt snurrigt.


Åtgärder

Information

6 responses

9 02 2022
Husbilen Coralen

Det är som jag sagt och skrivit tidigare,det har totalt spårat ur med
vissa i vår regering som inte alls ser verkligheten som råder för oss
utanför ”Rosenbad” med denna politik dom kört ner vårt land med
under senare år,allt börja 2015 med fri invandring som kostar oss
Multum med pengar och dessa utsatta områden som växer fram!
Vem vill ha utsatta områden i vårt land,inte jag i alla fall och flera
med mig,finns ett stort här oxå i stan du kanske vet!
Och dessa drivmedelspriser sen som blivit på sista tiden,usch!
Så visst är det en röra för alla företagare utan dess like som skall
driva och leva med dessa kostnader,kan aldrig gå vägen!
Och allt som händer i vårt förr så trygga Sverige,bedrövligt!

Ha det gott/Kram

9 02 2022
Matts Torebring

När ”platt tv” kom kostade den skjortan. Vad kostar den idag? några få tusenlappar. Så blir det säkert med alla elbilar också. De som köper nu, slänger de sina pengar i sjön p.g.a. snabba trender, samt politisk påverkan? Ingen vet! Vad händer med all bränslehantering och de som jobbar där med transporter, eller de som investerat i en ”Bensinmack” ute på landet. Inget känns genomtänkt och långsiktigt idag. Är allt bara politiskt röstfiske inför valet i höst? Allt är en himla oviss röra just nu!
Kvällskram

9 02 2022
Husisblogg

Det där med bilar är svårt just nu. Min manlige ägare var inne för ett tag sedan att byta deras personbil men han landade in i att vänta några år för att se vart allt tar vägen och vilket drivmedel som slår ut det andra.
Nu hade han möjlighet att vänta, men hoppas att ni för rätt val även om det är svårt i nuläget.
Än så länge finns det inte så många val för mig som husbil, så där blir det lätt.
Allt gôtt

10 02 2022
Monica

Väldigt komplicerat är det för er och alla som är beroende av transporter, ja det är ju allt i samhället idag. Och stora avstånd i vårt avlånga land.

De som styr eller vad man ska kalla det måste utbilda sig inom allt vi har i landet om de ska kunna fatta beslut med kunskap och insikter. Man kan ju inte bara ha som kunskap att vara ekonom, damfrisör och teaterresande och styra över energin och medicinska områden och mycket mer, hur allt det det ska byggas upp. Ja inget fel på de yrkena😌men det kräver så mycket mer om de ska ha makt över fortsättningen i landet.
Ha det bra ändå, vi får se. Lite väl rörigt och osäkert allt numera.

10 02 2022
Matts Torebring

Monica: (Datorn strular idag)
Just nu kan jag inte förstå hur politikerna tänker och det gäller inte bara Sverige utan minst lika mycket Tyskland, som skall köpa gas av en en ärkefiende. Det kan ju inte funka i en krigssituation.
Allt gott till er

10 02 2022
Matts Torebring

Det var troligtvis ett klokt beslut taget av din Husse. Nu verkar det bara vara olika influenser som styr från ett dike till ett annat.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: