Vintersöndag i badviken

26 12 2021
Jag blåser undan snön. Foto Mikael Marbenius

Jag trodde det skulle vara 10 cm snö på isen, men det var det inte. Och så trodde jag att isen var 10 cm tjock på hela sjön, men det var den inte heller.

Mörka partier med tunnare is

Alldeles utanför badviken är det ett lurigt parti, Isen är mörk, det är lite snö på den och mitt järnspett gick rakt igenom på ett enda hugg. Detta partiet undvek vi.

Öppet vatten i vassruggen

Intill vassruggen var det öppet vatten. Där inne i vassen fick morfar lämna kvar en ishockeypuck.

Strömmande vatten

Intill Svartåns mynning är det öppet vatten trots 10- 20 minusgrader i flera dagar. Detta förvånade mig.

Lite skridskois i badviken

Så trevligt att ha en grillplats och badvik runt knuten hemma.

Nelly & Oliver passade på att åka skridskor

De var lite rädda för isen till att börja med. De fick bara åka där morfar testat isen först.

Mikael grillar korv.

Mikael, rätt man på rätt plats.

Grillad korv ute smakar alltid gott

Två eller tre korvar var frågan.

Morfar spelade hockey med Oliver fast utan skridskor. Foto Oliver Marbenius

Jag älskade att spela ishockey när jag var ung. Jag letade isar överallt och i skolan spelade vi på isbelagda gölar och vattendrag. Vilken fin vintersöndag vi fick med Candra, Mikael, barnbarnen och Mikaels bror och barn.


Åtgärder

Information

6 responses

26 12 2021
Rolle o Carina

Visst är det trevligt när solen kikar fram,inte ofta nu synd nog!
Skridskor åkte man mycket förr,vi hade en rink i byn och där
var vi ofta och spela vi killar från skolan,roligt värre var det.
Nu idag så vandra vi i skogens stigar på dryga 9 km,skönt värre!

Ha det gott vidare/SolKramar

26 12 2021
Matts Torebring

Jag skulle vilja åka sjön runt på skridskor, men vem törs det när man ser hur isen varierar. Då är det säkrare att vara i eran skog om det inte stormar.
En stor julkram

26 12 2021
Husisblogg

Nu går skam på torra land, nu skottar ni t o m på isen. Vad händer med er människor så fort det blir lite kallt, vitt och att ni får umgås med alla nära och kära.. 😀.
Men visst har det varit härligt att se och känna solens strålar värma er och själv har jag sett det härliga ljuset via takluckorna.
Allt gôtt

26 12 2021
Matts Torebring

Isarna lockar ut oss människor när det fryser, men de är minst sagt förrädiska.Betydligt säkrare att hålla sig på land.
Det bästa

30 12 2021
Monica

Härligt med isar och skridskoåkning. På landet är vår sjö plogad så man kan åka runt. Nu har jag blivit försiktigare mot i ungdomen, då for vi iväg och hjälmar och sådant var väl knappt uppfunna. Minns i småskolan, vi var 8 år och fröken ordnade resa till Tämnaren och släppte ut oss på isen. Mina föräldrar hade noggrant talat om att aldrig åka nära de små öarna och i vasskanter och jag sa det till kamraterna. Vi överlevde och fröken stod vid stranden hela dagen.
Jag älskade att åka skridskor och tränade sen på att ta kurvor riktigt snabbt. Idag känner jag så kul det skulle vara och är nära … Man kan ha spark med kanske😄
Skidor utför kan jag lämna känner jag men skridskor lockar lite. Är så härligt på något sätt.
Tittat på er fina jul, så vackert! Och vi haft det riktigt bra också och med en del överraskningar. Och skönt också att lämna detta år och se framåt hur det än är. Vi hoppas på ett fint 2022. Ha det så gott och fint ni alla.

30 12 2021
Matts Torebring

Jag skulle gärna ta på mig skridskor och åka runt vår sjö, men den känns förrädisk med så mycket öppna vatten, som det är just nu trots denna kyla. Att öar och vasskanter är riskområden det visste jag inte heller. Jag minns många ishockeymatcher i skolåren på gölar, mindre sjöar och kärr. Jag har något gammalt kort där vi ligger på magen, för att hitta en puck som farit ned i öppet vatten.
Nu vill vi önskar er det bästa året på länge, Gott Nytt År 2022. Stort Tack 🌹för alla dina inlägg under året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: