Från vår sjö till en annan sjö

12 11 2021
Eksjö Camping ställplats vid sjön Hunsnäsen

Vi har det så bra hemma, men vi ville ändå åka ut och skaka av oss lite julstress och bara må gott. Eksjö är en fantastiskt trevlig stad att åka till och som vi stortrivs att vara i. Det spelar ingen roll att åka långt bort, utan bara ännu mera positivt att åka knappa 25 km. Idag var det en positiv överraskning att komma hit. Nu har gänget på campingen rustat upp ställplatsen med uppgrusade platser och nya elstolpar med 16 Amp.

Halvvägs in till stan finns en ny ställplats, som jag tror att kommunen har iordningställt. Den kostar 50 kr mera per dygn men där finns ingen sjöutsikt och platserna ser små ut. Nu ska vi göra allt vi kan för att bara må gott.

Vi har det nästan oförskämt bra, tio meter ut på gården hemma står Herden i ett ombonat garage med golvvärme. Det enda vi har att göra före en resa är att öppna en vattenkran, tanka vatten, lasta in lite mat i kylskåpet, trycka på en knapp till porten, starta motorn och köra iväg. Alla garderober är fulla med kläder för olika årstider.

Idag blev vi omkörda av en annan bekant husbil som verkade ha mycket mera bråttom till sin destination troligtvis i Småland. Den silvergrå husbilen med mycket svart reklamtext, som vi ofta ser på nätet kom från Stockholm. Själva hade vi ingen brådska på vägen utan kör vår trivselfart 80 km per timma.


Åtgärder

Information

9 responses

12 11 2021
Monica

Vi tycker också det är skönt med de här kortturerna, ja kanske bara fem mil bort men totalt annan miljö och massor med sjöar och vacker natur. Och väldigt trevligt folk som ständigt vandrar på lederna där och hejar glatt. Sen är det så mycket roligare hemma igen och nu gör jag adventsfint och planerar, läste ju, att ju tidigare man börjar ju lyckligare blir man i kropp och själ, lär vara vetenskapligt bevisat🌟🎄😄
Och att inte bry sig ett skvatt om hur andra tycker och har strikta regler om tid. Jag gör dessutom om och på nytt sätt varje jul och i år är jag mer petnoga med det vackraste och att blommor och mattor t o m ska harmoniera. Var så förut men sen släppt lite på det men nu känns det som bäst och finast igen.
Och oj så mycket vackert det finns, köpte idag en ny adventsljusstake för levande ljus. Blev fint.
Nu önskar jag er en toppenfin helg i skön frisk luft och gott att äta. Så avkopplande att sitta vid dukat bord med god mat och gott fika. Ha det riktigt bra!

13 11 2021
Matts Torebring

Upp till fem, sex mil bort är idealet denna tiden på året, men sedan måste man lägga på lite moms på det i bland, som till exempel en resa till Vadstena. Nu under den mörka tiden är det skönt med nära platser.
Jag tänkte nog att vi väljer hotellnätter i under den mörka årstiden, men då ska man packa och greja samt leta parkeringsplatser när man kommer fram. Bussen är klar med kläder och allt bara lite mat att fylla i kylskåpet.
Hoppsan, advent fint redan, det var tidigt men så skönt att det är klart när helgen kommer. Vi har ett drygt 40 tal adventsstakar att placera ut på jobbet och hemma.
Allt gott till er i helgen.

12 11 2021
Husisblogg

Vilken härlig bild och där HERDEN lyser upp sin sida. Inte alltid man måste åka långt, finns det trevliga platser i närområdet så går det väl precis lika bra att besöka de.
Lagom marschfart är ca 90 säger min manlige ägare, men å andra sidan är jag ju lite av en lillebror till HERDEN.
Allt gôtt

13 11 2021
Matts Torebring

Jag förstår hur du känner det Husis när du ser den fina bilden med din kompis Herden, som står sjönära parkerad i en liten stad med flera caféer och god mat på många olika restauranger. Jag lider med dig i det gråa vinteridet utan att kunna se ut. Vi håller runt 80 för att spara bränsle.
Det bästa

13 11 2021
FREEDOMtravel

Härligt med lite lug och ro! Och oj, haha, vi kanske känner oss lite träffade där 😉 När jag läste upp för Peter nu på morgonen så säger han att han vet var någonstans det var! 🙂 Önskar er fina dagar! Vi ser fram emot att upptäcka Glasriket nu! 🙂

13 11 2021
Matts Torebring

Hej & Kul att ni hinner titta in i min blogg trots era egna stora projekt varje dag. Fast visst kunde han tutat till lite Peter om det var han som körde.
När vi besökte ”Lilleputtelandet San Marino” i början av 2000 talet försökt butiksinnehavaren tala om för oss att glaset kom fram ”Maleras Sweden” (Målerås)
Ha trevliga dagar in Småland.

16 11 2021
FREEDOMtravel

Vi försöker titta in någorlunda regelbundet (även om vi inte alltid hinner)! Självklart hade han tutat om han just då förstått att det var ni. Det var först när jag läste högt från din blogg som det klickade och han förstod 😉 Kul med Målerås-minnet från San Marino! Vi har kikat förbi Målerås och det var trevligt 🙂

13 11 2021
Rolle o Carina

Härligt ni får komma ut på lite höstäventyr nära inpå oxå!
Man behöver inte åka så långt tycker vi med 🙂
Vi gillade Eksjö golfklubbs ställplats med bra restaurang.

Ha det gott o njut/HöstKram

13 11 2021
Matts Torebring

Det här blev en mysig kortweekend, Eksjö är så trevligt. Golfen är nog stäng nu och en bra bit att cykla in till stan.
Kvällskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: