Jag skrattar inte längre åt det

14 10 2021
Mina föräldrar.

Jag saknar mina föräldrar jättemycket och inte minst min pappa. När det drog ihop sig till en massa arbete inför jul, kom alltid pappa och hjälpte till. Oftast stod han från morgon till kväll på vårt lager och slog in chokladaskar i julpapper. En morgon kunde han ringa och säga: ”Jag kommer inte förrän till halv åtta idag, när plogbilen är klar.” När han blev äldre och inte orkade sa han till nig: ”Det blir ingen riktig jul i år när jag inte orkar att hjälpa dig.”

Det jag funderat mycket på under årens lopp var ändå när pappa ringde och sa: I morgon hinner jag inte komma för då ska jag gå till banken.” (1 km bort)

Ju äldre jag blir, börjar jag att förstå vad pappa sa. Jag vill själv inte längre ha flera tio tals punkter på agendan varje dag. Numera skriver jag ned en ”antistresslapp” där det kanske står ring A, K, J, B och så vidare. Då behöver jag inte tänka längre, bara att beta av kom ihåg lappen.


Åtgärder

Information

6 responses

14 10 2021
Husisblogg

Bra att hitta olika strategier och just de som passar en själv.
Allt gôtt

14 10 2021
Matts Torebring

Ja det är sant Husis.
Det bästa

15 10 2021
Nils-Åke Hansson

Bra att du hittar ditt tempo.
Ja brukat tänka att man skulle ha frågat föräldrarna mer om gamla tider.

15 10 2021
Matts Torebring

Ja så sant som det är sagt.
Ha det gott

17 10 2021
Rolle o Carina

Fina föräldrar Matts,visst saknar man dom här oxå ibland!
Men man lär sig leva med det,finns inget annat val.
Bra att du tar det lugnare,hoppas även Birgitta gör det!

Ha det gott/FiskeKram

17 10 2021
Matts Torebring

Jag har så mycket frågor som kom upp när jag skrev min bok. Nu tar jag det lugnt, jag har inget val.
Söndagskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: