Vi fick ingen riktig gräsmatta i år

28 09 2021
Oktober 2020

Dagen efter min hemkomst från Höglandssjukhuset oktober 2020 kom Kanonaden Entreprenad AB och anlade vår gräsmatta. Det tog bara tre dagar på denna stora tomt och har naturligtvis gått för fort och med bristfällig matjord. Det grönskade aldrig under hösten bara lite gröna fjun kom upp.

Augusti 2021

Våren kom och jag vattnade mycket kväll efter kväll. Gräset har inget att växa i säger min expert på Huskvarna Automover.

Augusti 2021

Det kom upp stenar på många ställen i gräsmattan.

Augusti 2021

Det fanns inget som gräset kunde växa i och det bildades insjöar på grund av att underlaget inte var rätt justerat.

Augusti 2021

Mest sten och grus och inget växer.

Augusti 2021

Ett litet parti vid greenroom växte det som en riktig gräsmatta ska göra. Naturligtvis ligger det ett lass riktig matjord här.

September 2021

Naturligtvis har jag anmärkt på detta flera gånger. För en vecka sedan kom två trevliga, men hårt styrda grabbar och lade på två lass matjord (själv beräknade jag 8- 10 lass) men fortfarande bildas sjöar så snart det regnar.

September 2021

På ena sidan entrén har de toppdressat med ny matjord sått nytt och gödslat, på andra sidan ingenting. Jag har fått höra att jag startade vår Automover för tidigt, trots att jag väntade 8 månader. (En god vän startade sin Automover efter en månad.) Det har varit för torrt, trots att jag vattnade varje kväll i juni och i juli kom 120 mm regn. På frågan vad stenen kommer från är svaret att det är sten i all jord.

Nu ser jag ingen annan utväg än att skriva om det. Entreprenörens övriga arbete har varit bra men detta har gått helt snett. Detta går inte att acceptera.


Åtgärder

Information

8 responses

28 09 2021
Husbilen Coralen

Tråkigt att det inte växt på sig,men det behövs nog bra jord!
Bara att hoppas på mer växtlighet nästa sommar!

Ha det gott/RegnKram

28 09 2021
Matts Torebring

Ja visst är det fusk med matjorden samt inte rätt höjdplanering.
Regnkram

28 09 2021
Husisblogg

Vad tråkigt med ett sånt dåligt förarbete. Hoppas nu att företaget tar sitt ansvar och rättar till detta.
Allt gôtt

28 09 2021
Matts Torebring

Den som inte tar sitt ansvar i en reklamation förlorar mångdubbelt.
Det bästa.

28 09 2021
Monica

Igenkänning en del, dotter flyttade in i nybyggt hus och halva tomten anlagd ungefär med gräsmattor och grusgångar. Gräset grodde men att klippa det var knepigt för vad med sten under den ”fina” jorden. Ibland stack ett hörn upp bara men kunde vara en stor bumling och jag tror vi grävt upp en miljon stenar 15 cm ca, kanske jag överdriver men såg jag lagt ned 400 timmar och sen slutade jag räkna. Ja maken gjort sina pass med men jag är projektledare i detta pensionärs team😌och vi har ju tid. Sen har jag och teamet gått som såningsmän/kvinnor och liksom strösslat mängder med gräsfrön blandade med ny jord. Och det har blivit riktigt grönt och fint. Senaste projektet var häckplantering med 310 häckplantor från kruka. De var tre som hjälptes åt och hjälp vad jox som kom upp vid grävning igen. Ja man, jag, undrar över dagens jordkvalité. Och den jorden skulle också läggas nånstans när nya jordlass kom, den såg bra ut ändå. Nu har jag i ett 12-timmsrspass kantskurit längs häcken, fixat med jorden och sått nya gräsfrön längs hela. Kom precis hem men känner mig förvånansvärt pigg. Men sen kan jag sova som jag vill och bara ta det lugnt. Ungdomar jobbar så oerhört i sina yrken och sen ta hand om allt, tycker den unga grannen som är jättehjälpsam sliter för mycket. Men tyckte om att vara i dotterns planteringsteam, hon jobbar också så mycket i sitt yrke så jag blir orolig. Det blir så med dem som arbetar. Och så många som inte gör det, vi borde hjälpas åt i detta land. Vilken press det är. Men du ska ta det försiktigt i fortsättningen men förstår du ser detta och vill åtgärda. Men hoppas du får hjälp och att de kan förbättra, för det går. Ta väl hand om dig nu. Och hoppas det blir bra särskilt de där ”sjöarna” är ju lite märklig med. Känner igen det från nedre delen av dotterns tomt som inte är fylld uppåt men tänkt det kan vara en sluttning så för det ser trevligt ut med den men varför det är så blött kan man undra.
Lycka till med alt och hoppas det ordnar sig. Er häck ser fin ut så den har rotat sig bra.

29 09 2021
Matts Torebring

Så roligt att läsa dina inlägg, men Oj men vilket engagemang du har, både i trädgården och på min blogg. Fantastiskt!

Jag har anlagt gräsmattan i två villaträdgårdar tidigare, en 1973 och en i början av 2000 talet. Jag har aldrig tidigare fått matjord med sten i. Naturligtvis har de tagit jorden från en åker och kört till oss utan att sålla bort alla stenar. All matjord innehåller sten, men den måste sållas bort. Naturligtvis kostar det tid och pengar och så struntar man i att göra det. Idag tar få ansvar, det är bara att tjäna så mycket pengar som möjligt. Min markentreprenad har kostat stora summor och att då avsluta så här är minst sagt skrämmande. Det skapar inga nya kunder, tvärtom.
Allt gott till er.

28 09 2021
Grävarn

Går det fort att utföra så kostar det mindre..
Det är sen gammalt.
Billigast är sällan bäst .

29 09 2021
Matts Torebring

Jag har valt de bästa och kanske dyrare materialvalen hela vägen i hela bygget. När jag kommer till matjord blir det en förtroendefråga som missbrukats helt i detta fallet. Jag väljer sällan det billigaste utan väljer det bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: