Tomt på Höganloft rastplats idag

5 09 2021
Höganloft Rastplats Tranås

Innan vi lämnade Väderstad på förmiddagen, gick jag för tredje gången, på tre dagar in på Konditoriet och handlade med mig de mest utsökta bullar som finns, för att inta dessa till förmiddagskaffet på vägen hem. Vi bestämde att vänta med fika tills vi kom till Höganloft rastplats utanför Tranås.

Hur många gånger vi rullat in här för att stanna och fika det vet jag inte. Det har inte funnits en enda m2 kvar att parkera på, för varje m2 är alltid upptagen av en långtradare och vi har fått rulla vidare. Idag fanns det inte en enda långtradare på plats och vi kunde parkera, fika och njuta av den fina utsikten.

Alla de som fraktar våra varor på vägarna har rast- och vilotider som de måste följa. De måste stanna enligt regelverket men få har gett dem platser att stanna på och de måste ta det som finns. Jag har skrivit om detta flera gånger tidigare. DET KÄNNS SOM MYNDIGHETERNA FORTSÄTTER BLUNDA för detta jättestora samhällsproblem.

I Frankrike har långtradarna oftast sin egna parkering. En display vid motorvägen talar om hur många lediga platser det finns. I Tyskland och Sverige blockerar långtradarna ofta bränslemackar, parkeringar, rastplatser och till och med ut på vägrenen på motorvägar. Ofta kan det var svårt att komma intill för att tanka en kväll. Vid flera tillfällen under vår semesterresa i somras hände samma sak. Vi försökte stanna vid en rastplats för att fika. Det var på gränsen att vi kom ut i trafiken igen så tätt stod alla långtradare, att försöka stanna var inte att tänka på.

Kanske är hela problemet löst när vi får förarfria lastbilar?


Åtgärder

Information

4 responses

5 09 2021
Rolle o Carina

Där har vi oxå stannat och fikat för några år sedan,fin utsikt!
Tråkig utveckling när alla långtradare tar platser oxå.
Håller med,nåt måste göras så de får sina egna ställen!

Soliga BobilsKramar

5 09 2021
Matts Torebring

Våra grönsaker som till exempel gurka ska ha samma mått och form men med lastbilarnas viloparkering har inget hänt på 50 år. Detta bär otroligt
Smålandskram

5 09 2021
Husisblogg

Sverige är ett U-land i vissa hänseenden. Lastbilar men också ställen där jag kan tömma mitt grå- och svartvatten. Titta i Danmark och neråt, där är det ofta föredömligt.
Allt gôtt

5 09 2021
Matts Torebring

Jag har sett flera stora turistbussar köra in samtidigt på en ställplats för husbilar för att tömma sina tankar. Avloppsledningar finns det gott om i våra gator, varför är det så svårt att åstadkomma tömning av tankar? Natt- & viloparkering för lastbilar har inget hänt på 50 år, varför är det så illa?
Det bästa till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: