Mina ostfavoriter

28 08 2021
Mina ostfavoriter

Det är något konstigt med just ost som pålägg. Jag minns inte när jag plockade fram en hårdost ur kylen utan att skära av en skiva med osthyveln. Varför gör jag så? har jag funderat över många gånger, men ost är helt enkelt så gott att det går inte låta bli att provsmaka.

Idag gick det som en dans att packa de sista 25 talet Tomtelådor. Niklas hade förarbetat till max och Birgitta var med och hjälpte till. Själv är jag inte riktigt piggelin än. Bara så vansinnigt ont i hela kroppen som vid en muskelinflammation. (Kan vara en biverkning av en medicin) En öl, en dusch och en timmas sömn gjorde gott när vi var hemma.

Detta är min bästa favorit, den är så god att det knappast är sant.

En äkta Cheddar tillverkad i Skottland! Hantverk och traditioner ger Allerum Cheddar dess kraftfulla smak. Den är fyllig och aromrik och har den karaktäristiska sältan och syrligheten. Smaka och upplev vad tid, kunnande och kärlek kan göra. Njut av tiden!


Åtgärder

Information

8 responses

28 08 2021
sofiaviktoriaeveborn

Åh tack för tipset 🙂 den måste jag prova 🙂 min favorit för tillfället är appenzeller men det är alltid kul att få tips på nya ostar att prova 🙂 mitt tips om man har ont i kroppen är stora doser med c-vitamin. Ester-C har en som är skonsam mot magen och doseras över tid. Hoppas Du blir bättre snart från värken . mvh https://www.apotea.se/ester-c-1000-mg-60-tabletter?msclkid=848458b609db1f902f73399c54d4a26f&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=bb-shopping-all&utm_term=4580634167835520&utm_content=All%20products

28 08 2021
Matts Torebring

Tack för dina tips. Jag kommer att beställa den från Apotea.

28 08 2021
Rolle o Carina

Ja det finns många goda ostar,många man inte provat oxå!
Vi har ost som pålägg varje dag,dom vanliga mest!

Ha det gott/DalaKram

29 08 2021
Matts Torebring

Ja visst är det gott med de vanliga ostarna, men hemma kan en god ost vara rena njutningen. Vi stöter på väldigt många goda ostar i julruschen.
Smålandskram

28 08 2021
Monica

Åh så gott med ostar! Gick genast och skar en bit och gör som du, tar alltid en skiva när jag dukar fram till frukost t ex. Cheddar och andra engelska ostar tittar vi efter här efter att ha fått smak på dem där.
Tycker du ska kolla upp om medicineringen för väldigt ont i hela kroppen låter inte bra och är för tröttande. Du kan läsa FASS och gå in på sjukvårdspersonal så får du mer info. Och tala med din doktor som ordinerat. Hoppas du får hjälp ordentligt.
Önskar er en fin fortsatt helg. Vi har varit på äventyr som dotter med man ordnat, firar 40-årig bröllopsdag i dagarna två, i morgon är den rätta dagen egentligen.

29 08 2021
Matts Torebring

Stort Grattis på er stora dag!
Säkert dubbelt så roligt när andra dukar upp till fest. Vi ligger lite före och firar 53 i februari.

När man smakar av Allerum Skotsk Cheddar 18 månader känns det nästan som grova saltkort i munnen. Den osten är makalöst god.

Detta läser jag i FASS om min medicin: Vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 10 användare): Huvudvärk, ryggsmärta, muskelvärk, smärta i armar och ben, ansiktsrodnad, nästäppa och matsmältningsbesvär.

Jag känner av alla symtom utom de tre sista. Jag har haft muskelinflammation på riktigt, en gång tidigare i livet och då kom jag inte ur fläcken. Fick en spruta i rumpan och jag var återställd på några få timmar.
Allt gott till er!

28 08 2021
Husisblogg

I mitt kylskåp finns det numera aldrig ost. Min manlige ägare tål inte ost och min kvinnliga ägare har slutat äta ost. Som tur är så har de funnit andra goda pålägg.
Allt gôtt

29 08 2021
Matts Torebring

Men vad synd om dina ägare, ost som är så gott. Det kan inte svara enkelt att leva med detta då ost ingår i så mycket matlagning. Jag vet att det finns ”moteld”.
Det bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: