Oj, vad målarfärg har blivit dyrt

14 07 2021

Jag var tvungen att slita mig en stund från jobbet idag, för att laga min hörapparat i Jönköping. Samtidigt passade jag på att uträtta två andra ärenden. Bland annat köpa färg till nya boden. Vis av erfarenheter i livet, var jag extremt försiktig när jag körde hem, ny bil och bagaget fullt av färg.

När jag körde långtradare i början av 70 talet, fick jag en julgran av kommunförrådet i Angered utanför Göteborg. Efter detta for jag till Jotungruppen i Västra Frölunda för att lasta färg i hemlass. På vägen hem välte en burk med röd färg. Det gick så illa att halva min julgran blev röd. Tänk om det skulle hända igen…

Jag hade fått ett anbudspris av en extremt duktig målarmästare. Jag tyckte priset var högt, så jag svarade när jag fått offerten, att det bara var utsidan som jag skulle målas. Idag vet jag bättre, bra målarfärg är jättedyrt. Färgen på bilden till min nya bod, fick jag betala nästan tolv tusen kr för att de skulle släppa ut mig. Priset jag fått för hela jobbet var inte dyrt.

Först ska boden oljas in, sedan grundfärg och sedan två färdig strykningar. Det ska vi hjälpas åt med Birgitta & jag. Fast just nu går det inte att måla utvändigt, färgen torkar i penslen.


Åtgärder

Information

10 responses

14 07 2021
Nils-Åke Hansson

Målarna firmorna har en rabatt som vi privatkunder inte kan nyttja.

15 07 2021
Matts Torebring

Jag vet! I femtio år hade jag min målarmästare rakt över gatan. Han ordnade all färg, dessutom med rabatt, som jag behövde under årens lopp, men nu finns han inte längre. Det bästa

14 07 2021
Husisblogg

Ni valde iaf bra färg, samma som mina ägare sprungit omkring med hemma nu när deras hur har målats om. En visst är färg dyrt, och det går tydligen åt en himla massa färgburkar också.
Allt gôtt

15 07 2021
Matts Torebring

Färgvalet ingick i bygglovet. Den skall lika falu rödfärg eftersom det är på landet. Och jag ville själv ha det så. Vi köper bara den bästa färgen.
Det bästa.

14 07 2021
Rolle o Carina

Vi har målat med Biltemas nu,den färgen är bra för priset oxå!
Enligt Folksams tester så ligger den bra till den vi köpt!

Ha det gott och måla på/Regn o Åsk-Kram

15 07 2021
Matts Torebring

En god vän köpte färg på ett av de kända stora lågprisvaruhusen. Hur han än målade så tänkte det inte. Jag hoppas din färg sitter bra och håller länge.
Sommarkram

15 07 2021
Monica

Ja färg är dyrt, tänker jag ofta på när bara någon liten möbel ska ommålas.
Vi målade våra stugor på landet, bostadshus och gäststugan med förrådet till och verandor m m. Och i rött och vitt. Målade också de utstickande taken från husen, vad det nu heter, under som aldrig varit målat men bestämde de skulle lysa vackert i vitt också. Het sommar och vi hade börjat så vi fortsatte och fick åskådare som trodde vi skulle få solsting🌞men allt gick bra och fint blev det. En äldre herre kom förbi och sa att det här behöver aldrig målas om mer. Hoppas han har rätt. Tror vi gjorde fem strykningar med grundmålning och allt. Och så fönstren på det, aldrig kittat fönster förr men där fick jag också intresserade åskådare😄som blev inspirerade.
Men ta det försiktigt för det är mycket jobb och får hoppas det blir lite normalare väder men utan störtregn. Ta det lugnt för nu blir jag trött av bara tanken😄
Ja vi har också köpt någon mindre burk på Biltema som blev bra och till element som behövde ommålning köpte jag färg på Lidl som var toppenbra, blev perfekt. Men till hus är det lite annorlunda att tänka så att det blir rätt med allt detta jobb. Ta hand om er väl i sommarhettan, känns som det räcker nu.

15 07 2021
Matts Torebring

Oj, oj säger jag bara, jag har målat hus ute och inne några gånger, så jag vet vad det innebär. Nu drar jag mig nästan för att måla bara boden. Jag har också varit ytterst noggrann precis som ni. Min äldste bror, som jag saknar så mycket, målade sitt radhus. Han hade bara en gavel att måla, samt från underkant på fönstren upp till tak. Halva väggen var tegel. Det var på gränsen att han klarade det på en hel sommar.

Först stålborstade han alla spikar, sedan tog han en spikdrivare och slog in dem i träet. Därefter målade han över dem med rostskyddsfärg. Där ligger jag i lä, man måste bli klar också. Ett år började jag måla vårt förra hus i maj månad, Jag täckte alla ytor runt om hela huset med plast och golvskyddspapper. I september var jag klar med målningen på grund av regn mest hela tiden.

Jag har varit frestad att leja bort målningen på boden, men jag vill inte låta mig bitas av latmasken.
Allt gott till er i värmen.

15 07 2021
Monica

Det här var en tidigare varm sommar och jag skulle nog leja bort er målning i denna värme. Någon latmask är du definitivt inte eller någon av er. Men sunt kanske att vara lite lat ibland, har så svårt för det själv, måste sitta i generna.
Men lycka till hur ni än gör, ja ni har ju färgen förstås redan och förstår att du vill ha det fint målat.

15 07 2021
Matts Torebring

Nu går det intre att måla, färgen skulle torka i penslen. Vi har bestämt att göra en utflykt på lördag med nya lillbilen, i stället för att måla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: