Toppat & klart & växter beställda

30 03 2021
Gräsmattan toppad & klar

Det blev lite diskussioner i höstas på vår gård. En anläggare planterade buskar åt mig. En annan sådde gräsmatta. Den förste anläggaren tyckte att han som anlade gräsmatta, packade jorden för lite mot våra cementgångar. Nej sa min anläggare, om vi packar hårt nu växer det inte. Vi kommer tillbaka i vår och toppar gräsmattan i stället. Nu är det gjort. Nu väntar vi på sol och värme så det börjar växa så det knakar i marken. Sedan står vår nya Automover och väntar runt hörnet.

Taxus Baccata Repandens (Krypidegran) har jag lång erfarenhet av. De blir max en halv meter höga, men kan bli två meter breda. Dessa kommer att bli bra bollstoppare ner mot sjön när barnbarnen kommer hem och leker, samtidigt som de inte förtar utsikten. jag kommer att plantera dem på 1,25 meter avstånd.

Jag brukar köpa från Eggerts Plantskola i Tyskland, men deras webbshop var stängd på grund av stora ordervolymer. Hos flera odlare i Europa fanns den inte. I Sverige fanns den på flera ställen, men till mer än dubbla priset som ovan. Jag köpte 36 styck av dessa från Plantbanken.se i Kungälv


Åtgärder

Information

6 responses

30 03 2021
Rolle o Carina

Visst blir det fint,ni bor på Toppenstället nu och ser allt växa fram!
Blir kul att komma och hälsa på er framöver! 🙂

Ha det gott o njut/VårKram

30 03 2021
Matts Torebring

Det ser vi fram emot det besöket. Det ska bli roligt.
Vårkram.

30 03 2021
Monica

Är det snyggt någon annanstans med krypidegran, tänkte om man vill rama in något bara men inte ha så högt? Du får det toppen och snart gröna mattor, jag tittat just på såtider och det är okey när jorden blivit lite varmare står det. Ha det så fint.

30 03 2021
Matts Torebring

Min erfarenhet är att dessa kväver andra växter. Tidigare hade jag dessa tillsammans med Alunrot och lökar, men Idegranen kväver och tar över. Buxbom kan du hålla nere och klippa som du vill. Att jag valde Idegranen beror på att jag har så stora ytor.
Det bästa till er.

30 03 2021
Husisblogg

Det händer hela tiden nya saker hos er så det gäller för mig och ägarna att hänga med på er blogg.
Nu får ni snart ta ledigt så ni kan besöka ön i öst.
Allt gôtt

30 03 2021
Matts Torebring

Den som prenumererar på en tidning, vill ju att den kommer varje dag. Jag har oftast tunna nyheter, under den mörka tiden på året. Men den som är aktiv, har alltid något att berätta. Ännu mera roligt är det att ha läsare, som läser och kommenterar varje dag.
Det bästa till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: