Vi hittade en ny idyll

27 06 2020
Ställplats Lindby, Borgholm

Vi lämnade Ställplats Nabbelund på morgonen. (De ville klippa gräset där vi stod?!) Vi tömde tankarna i Böda Hamn, som nu var helt fullsatt med husbilar. Jag har läst om Lindby Ställplats på nätet, en mil söder om Borgholm, sa Birgitta. Vi styrde dit. Två stora gärden med klippt gräs, det var allt. En parkerad husbil, men plats för hundratalet. När vi fikat åkte vi vidare. Till och med jag fick cellskräck.

Vi styrde ned till Bläsinge Hamn. Där var alla människor söder om Borgholm och badade, samt hade sina husbilar med sig. Vi kom undan med blotta förskräckelsen. Inte en enda mm Corona respekt, hu så hemskt.

Drottning Ödas Ställplats

Nästa ställplats på Ställplattsappen, blev Drottning Ödas Ställplats. Vips var vi framme, endast tio meter från stora vägen. Det kändes verkligen kungligt att få parkera här. Tjugo platser utan el och åtta platser med el. Superfint servicehus för de som önskar, samt två ”Hotellrum” i huset på bild.

Vilken idyll. 10 poäng.
Gångavstånd till havet.
En liten gemytlig badplats utan trängsel.
Är vi i Spanien eller i en liten by i Sverige?
Den ena trädgården är inte lik den andra
Två hus är inte heller lika.
Historia.
Bra med differentierade priser.
Så här långt hade vi inte planerat att åka idag.

Vi åker kungligt och då vill vi bo kungligt också. Det kostade på i värmen. Nu njuter vi igen i fulla mått.


Åtgärder

Information

12 responses

27 06 2020
Monica

Vad fint! Så bra ni hittade detta, ser jättetrevligt ut! Och ja, hur det är nu med fulla stränder, jag kommenterar inte det men är lite svårt att hitta ett vettigt ställe att vara på. Men jag håller inte med Norge att det bara finns idioter i Sverige 🙂 det är långt från verkligheten och massor tänker själva som tur är. Och misstag görs överallt. Ha det riktigt bra där, ser härligt ut.

27 06 2020
Matts Torebring

Jag blir helt förskräckt när jag tänker tillbaka på hamnen i Bläsinge. Det kändes nästan som, att nu måste vi ta vara på sista dagen att leva. Så mycket bilar, så mycket folk och sådan trängsel. Alla borde läsa länken som du delade. Nu kan nästan vad som helst hända. Här har vi alla fall ingen trängsel. På badplatsen var mindre än tio personer och vi är bara två husbilar. Allt gott från oss.

27 06 2020
Nils-Åke Hansson

Det var en lång sträva på Öland ni körde. Man ska skena sig nöjd där man vill stanna.. Finns alla dessa platser dokumenterade i apparna?

27 06 2020
Matts Torebring

Ja och mycket mera finns i appen Ställplatser. Vi blev riktigt nöjda till slut. Detta var ett bustrevligt ställe. Allt från oss.

27 06 2020
Husisblogg

Ja bättre att köra några mil och bli nöjd än att stanna på ett ställe man inte skulle trivas på.
Oroväckande med stranden och så mycket folk. All respekt för Covid-19 verkar helt plötsligt borta.
Allt gott, njut och kör försiktigt.

27 06 2020
Matts Torebring

Vi håller med dig Husis, både vi och Herden måste trivas. I Bläsinge var det en relativt liten badplats och människor så det kryllade. Än värre att ta sig fram med bussen. Annat var det på Lyckesand, där vi hade 25- 50 meter emellan oss, beroende på att Bödabukten är milslång. Allt gott!

27 06 2020
Björn Lövdahl

Var på en utflykt i förmiddags runt norra udden på Öland, Byxelkrok-Långe Erik-Trollskogen och passade på att kika förbi både Nabbelunds hamn och Böda Hamn

28 06 2020
Matts Torebring

Vi har älskat norra Öland sedan mitten nav 70- talet. Fram till 1999 var det hela somrarna och semester på Löttorps Camping. Senare år har det blivit en till två resor om året till Öland. Vi gjorde en bedrift som jag minns, vi gick Trollskogen runt med ”barnvagn”. Allt gott!

27 06 2020
Rolle o Carina

Otroligt fint ställe Öda,skulle ju passa oss oxå såklart!
Att inte folk fattar bättre med detta Covid-19👎👎

Ha det gott o njut vidare/Varm DalaKram

28 06 2020
Matts Torebring

Ja det var en positiv överraskning. Så annorlunda bebyggelse. Pris 160:-/natt helt ok, men det blir lite väl dyrt med alla ”tillägg” om man behöver göra detta.
Jag läste om Covid, ”Om någon av oss nyser, kan det komma upp till 300000 bakterier, som kan segla runt i luften i timmar”. Vart kommer det att ta vägen, när gemene man inte bryr sig längre?
Sommarkram

28 06 2020
Kors och Tvärs

Skönt ni hittade en ny pärla. Det är för bedrövligt att folk inte kan hålla avstånd!

28 06 2020
Matts Torebring

Här på södra Öland är rena rama lugnet, folk vinkar från bilarna när de kör förbi på vägen och vi hart inte mött en enda person, utan att personen hejar. Här är öppet året runt och vi kommer att komma tillbaka. Jag är helt chockad över vad vi såg o Bläsinge hamn. Den trängseln blir det katastrof av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: