Högsommarvärme på Öland

26 06 2020
Parkeringen på Lyckesandsbadet idag.

Vi cyklade till Lyckesand idag, för att minnas tillbaka alla de gånger som vi var här, under hela 80- 90- talet. Löttorps Campings bad kunde vi inte jämföra med detta.

Förbud mot att parkera husbil, husvagn samt att övernatta, står det på flera stora skyltar. Trots detta räknade jag in närmare tjugo husbilar i eftermiddag. Av dessa har ett femton- tal övernattat trots förbud. Fler än tio av dessa, var tyska fordon.

Sedan vi köpte husbil 1999, har vi också övernattat här flera gånger. När så förbudsskyltarna kom upp, slutade vi att nattparkera här. Förr om åren kunde det nog vara dubbelt så många bilar som idag.

Gångväg bort till vår favoritbadplats.

Brownie, (brun ”Schabrador”) min trognaste vän någonsin. Kom till familjen för första gången en kväll, med våra barn till Löttortps Camping. Nästa dag tog hon sina första steg i skogen just här. Vilket minne, vad lycklig hon var.

Den fantastiska badviken Lyckesand.

Här har vi tillbringat dagar, veckor, månader genom åren. Några få enstaka gånger har vi kommit tillbaka hit sedan 1999. Ölandssomrarna tog slut när vi köpte husbil.

Vi har alltid ”grävt ned oss” uppe i en sanddyna som här.

Sol- & vindskyddet var riktigt bra. Jag låg och somnade till en kort stund. För att kunna doppa sig eller simma, får man nästan gå ett hundratal meter ut från stranden. En helt fantastisk sandbotten och kristallklart vatten, som var riktigt njutbart tempererat idag.

Det enda tråkiga, så har det alltid varit, är alla dessa äldre gubbar som står uppe på sanddynerna och spanar, många med kikare. Ett stycke av stranden har det alltid varit, helt naturligt bara, valfri textil eller helt utan. Så underbart skönt att bada, utan att byta blöta badkläder i lös sand.

Skogsbilsväg ett stycke av sträckan vi cyklade.

Gamla Grankullavikvägen har vi aldrig cyklat förr. Vi var rädda för punktering i det grova gruset, men det gick bra. Bättre än att cykla väg 136 i mycket trafik. Vilken fin skog vi cyklade igenom. Halva sträckan var den mest fantastiska cykelbanan.


Åtgärder

Information

8 responses

26 06 2020
Husisblogg

Vad härligt när så många minnen kommer över en.
Så tråkigt och obota dumt att inte respektera parkeringsreglerna. Det är nog bara vi husbilar och ni ägare som förlorar på ett sådant beteende.
Fortsatt trevlig fredag och helg!

26 06 2020
Matts Torebring

Ja detta var en riktigt bra dag, med bästa väder och många fina minnen. Ja visst är det respektlöst att inte följa förbud och ordningsregler. Allt gott från oss och trevlig helg.

26 06 2020
Rolle o Carina

Härligt ni oxå fått lite värme på härliga Öland där ni är!
Tråkigt att dom inte följer reglerna,bara förstör för oss andra.

Ha det gott o njut av värmen/SommarKram

27 06 2020
Matts Torebring

Det var så roligt att få komma tillbaka till Lyckesandsbadet, alla minnen, fikakorgen som vi hade med oss och simma lite. Vädret satte kronan på dagen. Att så många inte är läskunniga visste vi innan. Sommarkramar

26 06 2020
Vår husbilsblogg

Det är inte bara Öland som har högsommarvärme, praktiskt taget hela landet nästan kokar. Vi har aldrig varit på Lyckesand, när vi varje sommar hyrde ett sommarställe på Öland så valde vi alltid Homrevet när vi hade ostliga vindar. Verkligen trist att husbilsturister inte respekterar uppsatta förbudsskyltar. Så bra att det finns cykelvägar som gör det möjligt att ta sig fram på ett säkert sätt bortom trafiken på 136:an.

27 06 2020
Matts Torebring

Vi hade så kalla nätter i början av vår semester, ända ned till + 10 grader. Cirkulationspumpen gick inte på 12 v, dessutom hade jag frossa i kroppen, men ingen feber, magen krånglade, Birgitta blev sjuk och jag blev lite trött. Men så kom solen, en dag på Lyckesand gjorde gott och allt var roligt igen. De fina cykelvägarna gör att vi kommer att längta tillbaka igen.

27 06 2020
Anki

Ååhh … Lyckesand! Där har vi tillbringat många sköna dagar på 70- talet! En fantastisk strand!

27 06 2020
Matts Torebring

Då måste ni göra som vi, om bara Lasse orkar, åka tillbaka. Så härligt att ta in minnen från tiden, när vi var lite yngre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: