Kvart över nio på jobbet

27 02 2020
Vårt frukostfika på jobbet

Våra goda vänner Rolle & Carina, har lagt ut en matta av bilder, på sina hotellfrukostar på Gran Canaria. Vi har ju inte så dåligt på jobbet heller, även om det inte får heta frukost, av skatte tekniska skäl. Vi använder korta datum, mängder av prover, som vi får av leverantörer, så kostnaden är inte stor. Idag hade Carina bjudit in några kunder att fika med oss, så då blev det en ljusstake på bordet också.

Till ungdomarna räcker det med Billinge- & Stureost. Korvar och skinka är oftast farliga saker. Allt det jag älskar, ogillar de och kallar det för ”Gubbagodis”. I julproverna fick vi en dessertost på 1300 gr. Machelle-Rom-Russin. Det var en krämig dessertost som smakade och såg ut som Sia Rom Russin glass. (Den enda glass jag gillar.) Jag älskade den osten, men fick äta upp hela osten själv.

I morgon tar jag faktiskt ledigt för att bygga hus. Efter att fyra snickare varit i farten denna veckan, finns hur mycket som helst att städa och flytta på virke. Jag har avverkat ett mega projekt, på bort emot två hundra timmars arbete och tankeplanering bakom datorn. Nu behöver hjärnan vila upp sig med ett kroppsarbete i stället.


Åtgärder

Information

6 responses

27 02 2020
Husisblogg

Det gör du helt rätt i Matts, ta ledigt från det ena och arbeta med det andra. Men det kan nog vara skönt att ladda knoppen med kroppsarbete.
Förresten, den tidiga fikan såg inte dum ut.

28 02 2020
Matts Torebring

Nu är det fredag morgon och om en stund är jag på bygget, när jag kollat av lite på jobbet. Ute är det – 8 grader, så det blir nog lite ovant att utejoba.

28 02 2020
Monica

Ett sånt fint ”fika” har jag aldrig sett på Karolinska eller Akademiska Uppsala där jag hade anställning först, nej bara att kasta in en mun kaffe om ens det hinns med, tänk vad det betyder med lite uppmuntran, bry sig, vad man skulle vinna på det. En kille på min klinik bryggde en kopp te och kom med en smörgås till mig och ibland till en kollega när han såg att vi inte ätit på en hel dag, eller haft paus. När han fyllde år sen gav vi honom en riktig lyxplånbok, såg han behövde en ny, så glad han blev. Och ni verkar ha det så fint och vettigt på jobbet, så där man kan önska. Så klokt och betyder så mycket. Trevlig helg önskas med lite avkoppling också mellan varven.

28 02 2020
Matts Torebring

Vi har nog en annan och mer positivare kultur ute på småföretagen. Jag tycker ändå att ni är både generösa och duktiga, som genererar presenter er emellan, det gör vi bara från företaget till jul och påsk.

Grabbarna som gjöt vår stora betongplatta till nya lagret, kom just från arbete på Karolinska, där de gjort ett mycket stort jobb. Egentligen är ditt arbete för litet för oss (1 200 m2), sa deras arbetsledare, men det är så roligt att komma till dig och jobba. Vi kan ju tala med varandra. I Stockholm får man bara till svar, ”Läs upphandlingen”!

När Birgitta och jag åker på semester, kan vi höra, ”Tro nu inte att ni får Birgittas morgonfika, när hon är borta”. Det är Birgitta som skämt bort oss under alla år. En representant från Nestlé, tittade in gen köksdörren och sa, ”Det finns inte ett företag till, som har det så bra, som ni har det”! Det stämmer nog!

28 02 2020
Rolle o Carina

Visst är frukosten det bästa på morgonen,tycker Carina med! 🙂
Vi hade faktiskt mer att välja på var morgon på Canarias!
Nu blir det lite enklare för att hålla ner vikten igen,har gått upp lite .-)

Soliga hemma-hälsn/Kram

28 02 2020
Matts Torebring

Välkomna hem igen! Ingen fara om ni gått upp ett hekto eller två, er fina skog väntar på er båda. Nu har ni energi till dubbla rundor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: