Jag måste börja röra på mig

29 01 2020

Jag har haft det för bra i vinter. Fem meter mellan husbussen och kontoret. Det är det enda jag har rört på mig, samt tre, fyra timmars byggstädning på lördagarna. Nu har vi bott i bussen i snart fyra månader och bara latat oss, samt att vi har jobbat som vanligt naturligtvis.

Nu har jag bestämt mig för att ha bättre kontroll på min hälsa genom att sluta med godis, motionera, blodtrycksmätare och en analysvåg. Trots att vädret är motbjudande, så måste jag ut nu. Innan läggdags blir det glas Äppelcidervinäger och honung. Det sista är rena hälsan.

Jag kommer att ligga ljusår efter den gode bloggvännen Rolle, som kutar sju, åtta km varje dag. Med båda ligger vi ljusår efter Isabella Lövin, som är ute och cyklar dygnet runt. I kväll började jag lite smått i alla fall med fyra km.


Åtgärder

Information

8 responses

29 01 2020
Monica

Jag tror det kommer ge snabbt resultat. Så bra att starta med nåt men ta det lugnt också. Jag var kanske lite otydlig om 130- kg:s killen. Alla prover togs innan han fick vara med och ta Rössners bantningspiller så han inte skulle ha någon dödlig sjukdom. Det visade sig att han nog var friskast av alla på hela KS och KI 🙂 och bantade sedan på egen hand. De i professorns läkemedelsgrupp minskade i snitt 3 kg på ett år. Han har ju idag ändrat sina råd eller vad man ska kalla dem, spring och ät mindre! Ja man behöver inte vara professor för att komma på det. Killen i alla fall, älskade mat men åt inte godis eller ens en kanelbulle till fikat, bara mycket te och kaffe också. Men efter han minskat kände han stor skillnad på rörlighet och bättre flås. Han var lång, mycket muskler så såg inte tjock ut innan heller. Bästa sa han var att sömnen blev jättebra och att han gav tillbaka professorns piller 🙂 lycka till önskar jag dig också.

29 01 2020
Matts Torebring

Tack Monica för din råd. När mina sömnproblem var som störst, fick jag rådet av min läkare. Du måste motionera! Ja det gör jag en gång i veckan och kör stenhårt i en timma. Nej det är fel, kör helst en halvtimma varje dag. Nej det låter inte roligt, tänkte jag. Trots detta höll jag på med motion varje kväll under lång tid.

29 01 2020
Rolle o Carina

Visst är Lövin och hela gänget ute och cyklar,hela dygnet runt! 🙂
Jag kör ju på bra men inte veckans alla dagar,runt 5 iaf!
Jag mår bra av det,magen mår bättre av det,hela kroppen ju!
Det blir som ett gift,trivs såå ofantligt bra i skogen också du vet.
Visst har man ont lite här och där,men det skiter jag i 🙂
Och godis det är vi sparsamma med för hälsans skull!

Ha det gott Broder och träna på/SkogsKram

29 01 2020
Matts Torebring

Det är beundransvärt att motionera i den takt som du gör. Det är säkert den bästa medicin som finns. Lite tufft att kunna ta så mycket tid för min egen del. Kan jag avsätta en halvtimma om dagen är jag nöjd. Det kommer automatiskt när vi flyttat in i vår lada. Då blir det en halv mil om tagen tur och retur.
Stora skogskramar

30 01 2020
Vår husbilsblogg

Av egen erfarenhet vet jag värdet av att ha kondition och styrka i kroppen den dag då något allvarligt händer och man tvingas uppsöka sjukhus. Rehabiliteringen går mycket lättare om man har varit flitig med motionerandet. I nuläget försöker jag hålla igång så mycket det bara går. Nellie och jag går just nu bara ca 5 km per dag, vi brukar ligga runt 8 km/dag. Inget godis för min del, bara en bit mörk choklad som dessert emellanåt. Vetskapen om att socker är mums för cancerceller gör att det är lätt att skippa sötsaker.

30 01 2020
Matts Torebring

Oj, vilken hurtbulle du är, du också. ”Bara 5 km om dagen”, nästan otroligt bra tycker jag, när jag vet vad du kämpar med. Nu är det min tur att komma igång. Att socker är mums för cancerceller visst jag inte, så då är det slut med detta nu. Jag tänker på dig varje dag och hoppas att du tillfrisknar fortare än beräknat.

30 01 2020
Vår husbilsblogg

Dom eventuella cancerceller som försöker överleva i mig lever främst av testosteron, socker, kolhydrater och rött kött.

30 01 2020
Matts Torebring

Tack för goda råd Lars! Jag tog genast bort sockret på A-Filen, hur gott det än är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: