En i taget

28 01 2020

Min våg tjatar hela tiden, ”En i taget”. Samtidigt visar den olika tal, beroende på var jag ställer den på klinkergolvet. (Den får gå till skroten nu) Nu har jag bestämt mig för att sluta med sötsaker. Men hur svårt kan det vara, när man går omkring pallvis med godis varje dag.

Med Omron M2 mäter du enkelt blodtrycket, utan en massa finesser men med korrekta resultat. Mätaren levereras med en manschett i stl medium

Före jul var jag hos min husläkare. Kolla hälsan när jag är här, sa jag. Kolla på dig, sa han och skrattade, som att det inte skulle behövas. Håll bara kontroll på blodtrycket, det räcker, sa han. Så då köpte jag en blodtrycksmätare. Jag ligger bra till på gröna värden utan några mediciner. Samtidigt tog influensan nästan musten ur mig. Idag är första dygnet som jag inte hostat, sedan juldagen.

Vår nya våg är på väg

Omron BF 214 är en kroppssammansättningsmätare avsedd för att mäta och visa kroppsvikt, kroppsfett (i %), skelettmuskulatur (i %) och BMI (Body mass index). BF214 använder en teknik med fyra sensorer för att ge kliniskt validerade kroppsmätningar.

Omron BF 214 mäter kroppsfettsprocenten genom metoden bioelektrisk impedans (BI). Vågen fungerar genom att skicka en extremt svag elektrisk ström på genom din kropp för att fastställa mängden fettvävnad. Den svaga elektriska strömmen känns inte när du använder vågen.

Ps. Vi köper allt vad vi behöver på apotea.se. Har du kanske redan en våg som denna?


Åtgärder

Information

10 responses

28 01 2020
Husisblogg

Nej, någon våg använder inte min manlige ägare. Han går efter skärpets hål istället. Men alla sätt är väl bra, utom de dåliga.

28 01 2020
Matts Torebring

Ja det är ett sätt att mäta med, ett annat är kavajen eller skjortan. Jag tillämpar alla tre.

28 01 2020
Rolle o Carina

Jag håller formen uppåt med att nöta på mina stigar i skogen!
Brukar ligga på 7-8 km var gång,går man mindre känns det
knappt att man vart ute så man mår bäst på långa slingan!
Denna vinter har vart perfekt utan snön i skogen oxå 👍👍

Ha det gott/Kram

29 01 2020
Matts Torebring

Bara Isabella Lövin är värre än dig. Hon är ute och cyklar dygnet runt.
God morgon kram

29 01 2020
Monica

Förstår det är lite svårt när man är omgiven av så mycket gott. Ibland vill man ha något bara. Kan vara bra att ha en dag i veckan med lite extra gott fika med det man tycker mest om. Vilken dag som helst, vi hade vår nu 🙂 och då vet man att det blir ingen mer. Har också blodtrycksmätare, allt okey och noll mediciner, det får man vara tacksam för. Vågen, en kollega smal som ett streck hade och kollade kroppsfett som knappt fanns så bäst tänkte jag att inte ha lika, men som du säger, en vanlig visar lite vad som helst. Liten kul story, hade en kollega som kom under Rössners ”vingar”, på killen gjordes analyser från huvud till tårna, vikt 130 kg. Aldrig, jag säger aldrig har jag sett såna toppvärden och då hade vi en del elitidrottare m m att kolla. Föreslog professorn provtagning, haha, blev ingen där och killen hoppade av forskningen och gick ned över 30 kilo själv. Skulle forskas mer på olika sätt, denna kille åt otroligt nyttigt såg jag, lite för mycket bara, lagade allt från grunden och noga med råvaror.

29 01 2020
Matts Torebring

Tack för din sakkunskap och inlägg. Varje vinter har jag gått eller cyklat till jobbet i precis alla väder. Denna vintern har varit motions mässigt förödande. Fem meter från dörren till husbussen. Hårda vindar, gråmulet och regn, har inte lockat ut mig och godis i överflöd innanför dörren. Jag måste ta tag i det nu. Godis är enklast att avstå. Sedan måste jag börja lägga upp korta motionsrundor till att börja med.

Jag har alltid vägt mycket, över fem kg när jag föddes. När det blir tresiffrigt mår jag inte lika bra. Jag har varit stor, stark och helt frisk i hela mitt liv. Inga mediciner mer än en jätteliten halv sömntablett. Detta på grund av att jag stressade bort sömnen för drygt tjugo år sedan.

29 01 2020
JoY

Omgiven av så mycket godis skulle jag inte ha något problem att låta bli det. Bara jag får en liten bit riktigt god mörk choklad ibland är jag nöjd.
Har själv varit till läkaren och kollat blodvärdena, får svaren snart. Tycker det är bra att kolla blodsocker kolesterol och blodtrycket.
Låter som en avancerad våg.

29 01 2020
Matts Torebring

I min ungdom fick jag en burk med 2,4 kg färska Gelehallon, vid mitt besök på Webes i Habo.Innehållet var slut efter 6 mil. Jag mådde inte särskilt bra efter detta.
Visst måste man kolla upp sin hälsa. Denna vågen hoppas jag är enkel. Det fanns ett alternativ med app till telefonen, men där går gränsen för mig.

30 01 2020
Margaretha Lillvik

Vem är inte godissugen? Det går bra för mig att undvika godiset men bullen till kaffet är det värre med. 😀 Än värre är det när maken, som kan äta både bullar och choklad utan större påverkan. Våg har vi 2 st och de används nästan dagligen och det är ända sättet att hålla koll på kg. Din våg lät avancerad. 😏

30 01 2020
Matts Torebring

Tur är väl att det går inte äta godis som förr🤪. Jag mår snabbt illa om jag äter för mycket. Gräddiga bakelser går inte att motstå😛. Det är nästan orättvist, att vissa kan äta obegränsat utan att det märks. Det har jag aldrig kunnat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: