Vi har börjat bygga på riktigt

21 11 2019
På morgonen vid frukost idag. Elkabeln är blottlagd

Nu äntligen är vi och Kanonaden Entreprenad igång och bygger på riktigt. Kan ni tänka er in i, hur glad och lättad jag känner mig? Detta efter åtta bygglovsansökningar, varav fem avslag, efter byte av tomt, markanalyser, har jag kunnat verkställa det tredje bygglovet. Trots att någon tidigare, försökt lägga krokben på allt, så är vi äntligen på bana. Vi är borta från allt trubbel inne i byn, vi är ute på landet, tillsammans med trevliga grannar, kossor och hästar.

Idag torsdag började grundarbetet. I afton när jag var på besök, var det två meter djupa diken, ned till inkommande vatten och avlopp. Nu kommer det att hända saker varje dag. Nu kommer det att gå undan, var så säkra. Vår villa är enkel att bygga, men garaget till den Herden, är inte lika enkelt. Golvet är i två nivåer, för att få ned höjden och ett lägre insteg, för att lasta smidigt hemma. Rullportarna skall få plats i taket över bilarna.

Jag har hittat en tysk leverantör av rullportar, som tillverkar exakt lika portar till husbussen och lillbilen. Den stora porten till husbussen är i själva verket en industriport, 3800 hög, och den lilla porten en vanlig garageport. Ingen skall se skillnad på dem, har jag blivit lovad. Värme i golvet, välisolerad port, väggar och tak, tänk vad bra Herden får det. Dessutom svartvatten tömning, inne i garaget till toatanken på husbussen.

Nu återstår en massa jobb med vatten & avlopp, dränering, dagvatten, el, värmekulvert från garaget, fiber, grundfundament, 30 cm isolering mot mark, armering och till sist gjuta bottenplattorna.


Åtgärder

Information

6 responses

21 11 2019
Husisblogg

Nu kommer det säkert gå i rasande fart.

22 11 2019
Matts Torebring

Ja det tror jag också att det kommer att göra.

22 11 2019
Vår husbilsblogg

Ett sådant här byggprojekt är kul att följa, jag förstår att du just nu mår som en prins.

22 11 2019
Matts Torebring

Jätteroligt att du följer med oss in i framtiden. Framför allt är jag lättad över att vi är på spår nu.

22 11 2019
Rolle o Carina

Trevligt för er att det äntligen kommit igång!

God Helg/Kram

22 11 2019
Matts Torebring

Nu är det roligt att vara byggare Matts igen.
Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: