Vädret den 26 Oktober

26 10 2019

Hur skulle vi klara flyttstädningen ute?

Så här har det sett ut hela veckan och nu resten av dagen.

Vi vaknade vid 6- tiden på lördags morgonen, av att det var störtregn ute. Så snart jag haft en ledig minut under veckan, har jag kollat på SMHI och väderkartan. Först skulle det komma 14 mm regn idag, sedan ökade det för varje dag som gick. Fast jag har inte varit särskilt orolig, jag brukar säga på fullt allvar, om jag behöver vackert väder, så får jag det.

Varför behövde jag & Birgitta vackert väder? Jo det var sista lördagen som vi har tillträde till vårt hus på Skogsgatan. Kvar i garaget fanns en grästrimmer, fast den behövde jag inte använda, lövblås & lövsug, en 70- liters ogräshink, lövkratta, vattenslangar, långa elsladdar och en högtryckstvätt. Allt detta skulle jag använda idag, sista lördagen, innan vi lämnar över huset den första november.

Vi klädde oss i heltäckande regnställ med kapuschong och gav oss ut i ovädret, så snart det var tillräckligt ljust. Återigen händer det märkliga, regnet håller uppe i stort sett hela tiden, tills vi är klara vid två- tiden. Det blåste kraftigt, men till vår fördel, löven for åt rätt håll. Birgitta ville sedan städa bilen efter alla flyttresor. När hon var klar började det regna på heltid igen. Själv hade jag värk i magen, (efter utemat igår) lade jag mig att sova efter en dusch och nästan ett helt glas Jägermeister. Jag vaknade efter tre och en halv timma och då är det mörkt ute och värken i magen var borta.

Nu finns det inte en pryl kvar, som är vår på Skogsgatan, Pixans Städ har redan startat flyttstädningen och på fredag lämnar vi över allt, till våra trevliga köpare. En epok på 29 år är slut! Vilken lättnad att vi fattade detta beslutet. Nu känns det som att återgå till ett mera lättsamt liv.

På måndag startar en ny komplett entreprenör på bygget. Fantastiskt! Bara fyra dagar efter anbudet! Nu kommer det att finnas resurser och mycket mera och större maskiner. Hela husgrunden och marken runt om, skall fyllas upp med 2600 ton 0- 150 sten. Läs! 75 lastbilar med släp, á 35 ton, skall tomten fyllas upp med. Detta kostar naturligtvis en del, men det finns ingen alternativ tomt, där jag skulle vilja bygga. Ligger marken kvar runtomkring huset, utan att röra sig av trycket från fyllningen, kommer samma entreprenör att även gjuta bottenplattan två veckor senare.


Åtgärder

Information

8 responses

26 10 2019
Vår husbilsblogg

Jag håller tummarna att marken tål trycket.

27 10 2019
Matts Torebring

Vi går på geologernas råd. Efter att ha provborrat, tror de inte att vi behöver påla. Vi håller tummarna vi också.

26 10 2019
Husisblogg

Förstår er lättnad efter säkert många våndor innan beslutat att sälja var fattat. Ser framemot att följa ett nytt bygge via bloggen.
Vad skönt att ni fick hyfsat med uppehåll idag så allt hann bli färdigt.

27 10 2019
Matts Torebring

Det var till slut ett lätt & snabbt fattat beslut. Sedan var det fantastiskt att vi kunde säljan så snabbt. Det var helt enkelt inte roligt att bo kvar. Huset var för stort och jag längtade ut på på landet. Nu har vi en stor arbetsbörda mindre.

26 10 2019
JoY

Ja ibland har man vädergudarna med sig.

27 10 2019
Matts Torebring

Ja visst är det märkligt. Det var inte första gången det händer.

27 10 2019
Rolle o Carina

Trevligt att ha tur med vädergudarna så ofta som ni 🙂
Den där tomten blir i slutändan dyr med så mycket fyllning!
Men så skönt för er att allt nästan är klart på Skogsgatan 🙂

Ha det gott o Lycka Till med allt/Kram

27 10 2019
Matts Torebring

Nu känns det bara skönt, en lång epok är över, nur vi fram mot framtiden om vi får leva. Visst blir tomten dyr, men den kommer att vara värd sitt pris.
Stora kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: