SGU kartor

18 10 2019
Här började jag leta

Jag skrev igår om, att jag sökt i timmar på Google, för att få svar på, var det finns berg i Aneby och hur långt det är till berget. Detta är naturligtvis intressant för oss, när vi skall bygga. Från stora Europakartan kom jag till Jönköping, Nässjö, Tranås, Eksjö och till slut till Aneby. Då kan jag konstatera att vårt företag, är väl förankrat på berg, mitt i den röda delen.

Vårt företag ligger stadigt på berget
Jag hittade till slut vårt tomt Aneby 1:727

Vår tomt ligger på ishavscediment, gammal sjöbotten. På tomten Aneby 1:731 som vi först skulle byggt på, är bara halva tomten sjöbotten, den östra delen består av morän. Ni ser också hur nära vi har till badplatsen.

Djup ned till berg

Djupet ned till berget varierar mellan 10- 20 meter

Om jag skulle borra i berget, hittar jag vatten efter en enda meter

Är du intresserad av naturen där du bor, kan du söka på kartan här. Om jag skulle borra i berget, hittar jag vatten efter en enda meter. vattenmängden är två tusen liter i timman.

Jag känner mig lite stolt över att jag hittade alla dessa uppgifter. Själv tycker jag det är intressant att veta vad som finns under skorna.


Åtgärder

Information

7 responses

18 10 2019
Rolle o Carina

Intressant,lär ju titta efter då vad vi har under sängarna m.m i vårt! 🙂
Det kanske blir att satsa på nåt nytt enklare framöver då 🙂

10+ graders Kram

18 10 2019
Matts Torebring

Vem vet, det kan finnas rikedomar….visst är det intressant att veta vad vi rör oss på
Kramar

18 10 2019
Husisblogg

Intressant. Denna sida får jag ge mina ägare tips om. Kan inte göra det ikväll för här bjuds det just nu på dålig hastighet i cybern.

18 10 2019
Matts Torebring

Kanske kom jag försent, du har redan haft grävmaskinen på plats.

21 10 2019
FREEDOMtravel

SGU är bekant. Där jobbade min pappa när jag var liten 🙂

21 10 2019
Matts Torebring

Men tänk vilket spännande jobb, som din pappa måste ha haft.😁

24 10 2019
FREEDOMtravel

Ja, jag tror att han trivdes där! Men det var när vi bodde i Lund. Sedan flyttade vi till Stockholm och då blev det annat jobb. Minns att jag missuppfattade ordet som barn. Jag ritade en teckning när jag varit på pappas jobb och då skrev jag att jag varit på ”ESSKEU” (så hade jag uppfattat SGU ;))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: