Lingonplockning på mitt vis

27 08 2019
Vad lite lingon det fanns i år

Min mamma letade reda på varenda bär, som skogen delade med sig av. Min äldste bror var likadan. Skillnaden vare bara, att min bror gjorde mängder av inläggningar av olika bär. Oftast var jag utkörd i skogen, efter skolans slut och fick plocka bär, plocka så mycket bär, som det bara gick.

Oftast blev det kraftledningsgator i skogen, som gav mest med bär. Så blev det idag också. Jag åkte till en kraftledningsgata utanför Aneby. Men jag plockar inte lingon med bärplockare, jag har en sekatör och klipper av de finaste kvistarna som jag hittar. Lingonkvistarna med bär på, är så läckra att lägga som dekoration på charkprodukter, när vi julfotar i morgon.

Förra året när jag hade parkerat här, behövde jag bara gå några få meter runt bilen, så mycket bär fanns det. I år hittade jag bara en liten kvist här och där. Nåja det blev nog så det räckte till slut, men det var tunnsått med bär i år.


Åtgärder

Information

4 responses

27 08 2019
Husisblogg

Likadant för ägarna då de letade blåbär. Men många med ägarna hoppas säkert att det blir bättre nästa år.

28 08 2019
Matts Torebring

Jag tror att någon varit före mig och plockat av lingonen.

28 08 2019
Rolle o Carina

Ja tänk va bär man plocka med mina föräldrar som liten knatte!
Både lingon,blåbär och goda hjortronen i massor🤪👍
Både sålde o fick in en hel del pengar,o även för hemmets bruk!

Varm BobilsKram

28 08 2019
Matts Torebring

Ja vi har fått lära oss att arbeta sedan barnsben, både du och jag.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: