Nu har jag gjort mitt

12 08 2019
Färdig röjt på tomten

Nu startade motorsågen ikväll och jag kunde avverka det sista av alla träd, längst upp i sydöstra hörnet av vår tomt. Alla tre meters längder är blytunga, när det är över 30 meter att bära, genom ett oländigt stenröse fyllt med meterhöga brännässlor. Först bar jag den grövsta stocken ännu längre bort. Så satte jag mig ned och tittade på den, här ska du inte vara, du ska ned i den andra vedhögen. Så blev det också. Min timmersax låg kvar hemma.

I kväll såg jag Anebysjön glittra mellan träden, det har jag inte sett innan. Jag kunde inte fota i starkt motljus. Det är bara ett fåtal träd som kommunen behöver ta ned, sedan har vi sjöutsikt. Nu kan jag ringa på min gode vän Roine, så han får komma med sin skogstraktor och lasta upp ett stort lass ris samt bära ut veden.

Strax utanför vårt blivande sovrumsfönster har ett jätteträd stått och dött. Inte bara detta utan sju- åtta lika stora träd till, har dött i omgivningen. Naturligtvis är jag glad att jag får utsikt över åkrarna utanför.

Nu har jag gjort mitt. Nu kan jag inte göra mera, nu måste Jonas Grävmaskin göra resten. Åkes Bygg står och väntar på att få börja bygga taket till husbilsgaraget. Sedan flyttar vi in husbilen där, när vi blir bostadslösa.


Åtgärder

Information

4 responses

12 08 2019
Husisblogg

Jag som husbil tycker att ni väljer rätt ordning, HERDEN får bostad först😀.
Nu sover nog Matts gott om natten säger min manlige ägare.

12 08 2019
Matts Torebring

Du har så rätt, Matts kommer att sova gott av fysiskt arbete. På det glada 80- talet, läste jag i en bok. ”Den företagare som bygger sitt kontor först, är dömd att misslyckas”. Så visst HERDEN först och vi andra sedan.

12 08 2019
Rolle o Carina

Härligt,nu börjar det hända något och snart har ”Herden” tak över sig!

Sol/RegnKram

12 08 2019
Nils-Åke Hansson

Kan vara bra att ha ett tak till ni har ju tak på husbilen. Sen kan det vara så att det andra taket får skydda något till bygget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: