Test av vedförpackning

3 08 2019
Hur ska vedbehållaren skruvas ihop? Foto Oliver Torebring

Idag skulle jag testa min vedförpacknings behållare. Det såg så enkelt ut, bara fyra skruvar att montera. Men vi fick klura en hel del ändå, Mågapinnen och jag. Det visade sig att man kan ha två olika pallstorlekar, därav blev det flera olika monterings alternativ.

Första pallen är upplastad och klar. Foto Mikael Marbenius

Till slut gick det perfekt att lasta veden i behållaren. Första pallen av många fler är klar. När säcken är full, knyter man igen säcken och öppnar buren. Jag hann inte med så mycket vedkörning idag. Det var fyra veckor sedan jag kant klippte gräsmattan och rensade ogräs . När jag började med veden var det alldeles för varmt att grovarbeta och svetten bara rann.

Nelly & Oliver hade full koll på oss. Foto Mikael Marbenius

Nelly & Oliver reste upp ett tält i morfars trädgård. Där kunde de hålla uppsikt på sin pappa och morfar.


Åtgärder

Information

6 responses

3 08 2019
Husisblogg

Sådana där byggsatser är alltid svåra i början, men efter första så bygger man snabbt ihop resten. Veden tar nog lite längre tid att stoppa i.

4 08 2019
Matts Torebring

Jag är ju en ”Röd” person, en röd börjar skruva direkt utan att läsa före. Bra blev det till slut.

4 08 2019
Nils-Åke Hansson

Bra att ha lite hjälp med hopsättning och i plockning av veden

4 08 2019
Matts Torebring

Jag blir bara lite rädd, när jag räknar över all den mängd med ved som jag har. Troligtvis 25- 30 pallar till.

5 08 2019
Rolle o Carina

Ja veden brukar ju värma flera gånger sägs det ju!
Ha det gott och trava på / Kram

5 08 2019
Matts Torebring

Denna omgången blev det för varmt, jag badade i svett.
Skogshuggarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: