Flytten har börjat på allvar

20 07 2019
Det kom en ”åkare” med en hel pall flyttkartonger idag.

Vad skönt att ha utrymme runt omkring sig hemma. Husbussen har gott om plats, och varuleveransen från Torebrings fick plats den också. Jag vet inte om 70 flyttlådor räcker, men vi börjar där.

Från början hade jag sex lika stora floer med ved

Jag vill verkligen ta med mig all ved jag har och det är inte lite. Det var inte min dag på morgonen. Jag välte två pallar med ved, vilket tog en massa extra tid. Sedan bytte jag systemhantering. Från början hade jag sex floer med ved i inhyrda, i min verkstad under garaget. Jag har eldat upp en flo om året, så nu var det bara tre kvar. Men oj vad ved.

Friggeboden är knökfull.

Att tömma Friggeboden, blir inte lika smidigt som att tömma verkstaden. Men det kommer att gå bra. Det har jag bestämt.

Dag att transportera bort all all ved

Jag har haft många olika idéer om att flytta veden. Jag kunde fått låna en 40 fot container. Det hade varit ett snabbt sätt att tömma hemma och köra vidare till Framtidsvägen. Då hade jag fått plocka ur veden igen. Nu lastar jag istället all ved på SJ pallar. Jag lägger ett toppark av plast och filmar in hela pallen i svart plast. (det står en pall klar på bilen) Jobbet är så stort, att det är tveksamt, om jag klarar det på en lördag till.

Nu har jag kört upp sex klara och inplastade pallar till innergården på jobbet. Där har jag dragit en presenning över pallarna som extra skydd. Sedan kommer jag att lasta upp pallarna på en lastbil och gå upp på baksidan på tomten med en mindre lastmaskin och gömma ned dem så de inte syns. Då behöver jag inte göra mera med veden sedan. Bara att hämta in och elda.


Åtgärder

Information

8 responses

20 07 2019
Rolle o Carina

Gud så mycket ved ni har,men bra att få med allt till det nya!
Ni har ju lite tid på er iaf,ta det lugnt för ni hinner 🙂

Varm Kram

21 07 2019
Matts Torebring

Från början var det minst 40 m3. Som du säger, skönt att börja i god tid. Veden är största jobbet att flytta.
Bras kamin ved kram

20 07 2019
Vår husbilsblogg

Det är minsann inte speciellt lätt att komma in i den Friggeboden, oj oj vad mycket ved. Vilket jobb du lägger ner på veden. Tror att den kommer att värma extra den dag då den åker in i den nya braskaminen.

21 07 2019
Matts Torebring

Vad hade jag hunnit i skogen på en lördag? Sedan köra hem, kapa och klyva, torkning och bära in. Då är detta jobbet inte så stort. Ved är värmande i många omgångar. Jag älskar att elda i braskaminen.

20 07 2019
Nils-Åke Hansson

Vilket jobb det blir massor av pallar du har inga kragar på pallarna.

21 07 2019
Matts Torebring

Det hade gått åt hundratals pallkragar och det är jag inte ägare till. Jag korsfloar i stället på pallarna.

20 07 2019
Husisblogg

Säger som de övriga, oj vad ved. Men du tjänar säkert på att göra såhär, för då blir det bra i slutändan.

21 07 2019
Matts Torebring

Hade jag köpt ved, hade jag haft ett stort jobb med att få in den på nya gården. Nu hoppas jag att det bara går att gå in med pallarna och allt är klart på en gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: