Pris på Ställplats/ 150:- påsen

13 05 2019
Två nätter övernattning – två soppåsar á 150:- / 300:- för helg.

Jag anser att priserna på våra svenska ställplater måste omvärderas. Det är inte rimligt, att som oftast ha bara två priser. Sista helgen, har vi haft en fin plats att stå på, nära sjön Sommen. Det fanns dricksvatten och soptunna. Möjligheten att använda campingens servicebyggnader fanns också. Vi har allt med oss och klarar oss på eget vatten och el, upp till en vecka. Sedan måste vi tömma tankarna. I helgen har vi betalt 300:-, för parkeringen på en grusplan, samt två soppåsar.

Mitt förslag är att låta gästen välja: Parkering på grus eller asfalt. Pris 100:- El pris 40:-. Tillgång till servicebyggnad 60:-. Totalt Max pris 200:-

Det billigaste vi övernattat på en ställplats är 5 €. Detta var i Mettlach södra Tyskland. Där fanns toa, dusch och tömning. Det dyraste också i Tyskland 29 €, men då ingick den största frukostbuffé på ett hotell. Parkera fick vi göra i Hotellets trädgård.


Åtgärder

Information

10 responses

13 05 2019
Nils-Åke Hansson

Håller med betala för det du använder. Vi med mindre bilar behöver använda lite mera av faciliteterna DET är min synpunkt

13 05 2019
Matts Torebring

Visst ska det vara så! Betala för det du använder!

13 05 2019
Husisblogg

Klokt inlägg som min manlige ägare har påtalat på några platser. De som ägde platserna menade att de var tvungna att få in pengar för sin satsning så därav kunde man inte välja bort. Min manlige ägare höll inte riktigt med, men vad göra? Går inte att välja bort alla ställplatser.

14 05 2019
Matts Torebring

Vi väljer så gott som alltid bort dyra ställplatser, med priser över 150:- För högt pris, ger ingen kostnadstäckning alls.

14 05 2019
Margaretha Lillvik

Håller fullständigt med….priserna i Sverige är DYRA. Vi klarar oss i ca 3 dagar innan vi är i behov av V+A . El behöver vi inte, om det inte regnar i flera dagar förstås. För en enkel ställplats är 50-100 kr det rimliga priset. En soptunna är önskvärt. Vi besöker oftast badplatsparkeringar när vi åker runt i Sverige. Ett billigt alternativ och oftast nära vatten och där finns för det esta en soptunna. 😍

14 05 2019
Matts Torebring

Jag vet att även ni är ekonomiska och delar detta, med de flesta av oss andra, som tycker att priset på ställplatser, i vårt land är för högt. Kanske trots allt inte för högt, men det måste finnas valbara alternativ. Vem vill betala större summor, för att bara parkera på en grusplan?

14 05 2019
mhfcamping

Vill man ut på ställ platser med lyxbilar då tycker jag man inte bör klaga på priset,
alla har inte dom möjligheterna behöver kanske service,
M V H Bertil Roskvist

14 05 2019
Matts Torebring

Klagar, vill jag inte hålla med om. Jag och många med oss, vill helt enkelt ha differentierade priser. Precis som i all annan handel, vill vi bara betala för det vi har behov av.

15 05 2019
mhfcamping

Alla kan inte ha en stor husbil med extra alt på en ställ plats står fler vanliga husbilar, deras ägare har kanske varken råd eller lust att köra omkring med ett miljon fordon, jag är nu 81 år jag har campat i 40 år med både husvagn och husbil, så jag tror inte att det är så många som tänker som du, även medelklassen och arbetar klassen vill ha Cervic på en ställ plats och dom får betala för den antingen dom vill eller ej.så ser jag det, jag vill påstå att jag har stor erfaren het efter alla dessa år. vi har träfats en gång på Elmia
i kabes monter.
bertil roskvist

15 05 2019
Matts Torebring

Jag och nästan alla jag talar med, säger samma sak. En enkel parkering har ett lågt pris, el har ett tilläggspris, tillgång till servicebyggnad har ett pris. Vid ett ställplats pris för 250:-, åker jag inte in, då får jag mer för pengarna om jag övernattar på en camping. Ps. Vi har campat i husvagn & husbil i 45 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: