Julafton 2018

25 12 2018
Motion i skogen med Oliver & morfar

Kunde vi börja julhelgen på ett bättre sätt? På söndagskvällen gick Oliver & morfar en runda på tre km och på julaftons förmiddag gick vi fyra km till. Kan vi inte gå längsta vägen, sa Oliver hela tiden och morfar var inte sen att hänga på.


Gissa om det sedan smakade att äta Birgittas julbord.
Här saknas Carina & Linus som firar jul på två platser, men ansluter senare.
Kommer det någon tomte i år?

Det tisslades och tasslades, det smögs med telefoner och sms…. Var tomten verkligen upptagen i år… Hade tomten blivit sjuk… Till slut hörde alla att det tjoade nere i skogen… Var det tomten som kom? Ja äntligen!

Tomten kommer bakvägen uppför trappan till vår altan.
Kusinerna väntar otåligt på att få öppna mängder av julklappar
Nelly var inte helt säker inför tomten, säkrast att pappa är med.
Största delen av mina julklappar.

I år hade jag till största delen valt ut böcker, som är intressanta för mig att läsa. Förr kunde jag läsa de hemskaste böcker om psykopater och mord. Den tiden är förbi. Nu vill jag läsa in vad som händer i vår värld samt läsa om skildringar av stora personligheter.

I en av böckerna skildrar författaren ett uttalande av en svensk minister: ”Vi ska utrota kristendomen i Sverige”. Inte konstigt att vi ser vart detta leder till i vårt samhälle idag. Det blir fritt fram att mörda och stjäla. Det är detta som gör mig så ont, att se den Israel & gudsfientliga politik, som förts sedan 60- talet och inte minst de sista fyra åren.

Så här har vi firat jul som familj i 72 år som jag varit med. Det vill jag aldrig sluta med. I min barndomsjul fanns inte detta överdåd som idag. Vi drack julkaffe efter att kossorna i lagården mjölkats, pappa läste julevangeliet och vi delade ut några få julklappar av ringa värde.

God fortsättning till släkt, alla vänner och läsare på min blogg.Åtgärder

Information

8 responses

25 12 2018
Husisblogg

Låter som en härlig julafton med familjen.
Min manlige ägare läser aldrig några böcker, men han lyssnar så tänkte ge några boktips. Omgiven av idioter och omgiven av psykopater. Bra böcker, och säkert givande för er som företagare. Det är bara lite cancer – Skriven av Klas Ingesson som handlar om hans väg från beskedet gällande cancer och sedan hans väg mot kämpandet av cancern. Otroligt läsvärd ch gripande. Min manlige ägare är också lite färgad av hans arbete så boken om helikopterrånet är också väldigt bra. Beskriver hela förloppet och slutet.

Med dessa boktips vill jag och ägarna önska er alla en riktigt god fortsättning!

25 12 2018
Matts Torebring

Visst var det en härlig julafton. Skulle jag bryta vår fina tradition, skulle jag få dåligt samvete. Familjen ska vi vara rädda om. Tack för alla boktips. Nu krävs minst en vecka semester, på bästa camping, för hinna läsa allt. Dessutom tre till fyra nya tips. Tack så mycket & Allt Gott till er familj!

25 12 2018
Rolle o Carina

Här blev det lugnt firande,ni vet vi är inte mycket för det nuförtiden!
Idag knöt man på sig Gore-texen o drog ut i skogen på en 8,2 km!

Du vet Matts som gammal skogshuggare trivs jag bäst där i lugnet! 🙂
Blir ett pass var dag nu för o nöta bort Julskinkan och få upp orken!

Ha det gott o God fortsättning/JuleKram

25 12 2018
Matts Torebring

Vi hade det lugnt vi också, bara så roligt att familjen samlas hemma. När jag var skogshuggare, satte jag min sport i att motorsågen skulle höras, både jul- & nyårsafton. Tur att jag slutade med det, annars hade jag inte kunnat promenera i skogen idag. Jag hade inte överlevt i det hårda livet.
Varma julkramar & Krya på dig.

25 12 2018
Nils-Åke Hansson

Det bästa var att se barnen nöjda med det de fick. Vår svärson har lagat maten så det blev anka och brulépudding till efterrätt. Så härligt att ha husbilen som står och väntar när man känner för att bryta upp. God Fortsättning.

25 12 2018
Matts Torebring

Julen är till för barnen och vi lite äldre gläds över gemenskapen. Så roligt när alla möts på ett självklart sätt. God fortsättning till er.

26 12 2018
Vår husbilsblogg

Av praktiska skäl valde vi att fira julafton förra söndagen (tredje advent) tillsammans med barn och barnbarn samt en flickvän till Oscar (20 år). Det var barnbarnens pappas tur att ha sina barn hos sig över julhelgen. Och vår dotter, som är gift med en norrman, firar julen i år hemma i Oslo tillsammans med makens föräldrar, bror och hans två jänter. Nästa år är det vår tur. Tror att vi är många som har det så här i detta moderna tidevarv. Önskar er en god fortsättning.

26 12 2018
Matts Torebring

God fortsättning Lars. Som du beskriver julen firar nog de flesta. Vi hör till undantagen, som har en fast relation sedan mer än 50 år bakåt. Som unga med familj, firade vi först hos svärfar & svärmor och sedan hos min mamma & pappa på julaftonskvällen. När våra föräldrar blev äldre, firade de jul hos oss. Nu är det våra barn som kommer hem till oss varje år.

(Ps. Så tråkigt att inte kunna skriva hos er alla som använder Blogger, jag tittar oftast in varje dag, men det blir spårlöst)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: