Supertäcket Cura

21 11 2018
Idag kom våra täcken som vi köpte i helgen i Gränna.
Våra hästar kröp genast upp i sängen.

BESKRIVNING
Curas trådtäcke Cozy är som ett vanligt täcke, mjukt och varmt och härligt att mysa under när nätterna är kyliga.
Täcket innehåller hoptvinnade polyestertrådar, vilka får det att sluta sig intill din kropp, som en varm kram. Tyngden skapar ett lätt, behagligt tryck mot kroppen, ungefär som om du fick massage.
Det gör att hjärnan frigör olika må bra-hormon, som serotonin och oxytocin, samtidigt som det sänker nivån av stresshormonet kortisol. Blodtrycket sjunker, andningen blir lugnare, all oro och rastlöshet smälter bort ur kroppen, och du känner dig trygg. Sömnhormonet melatonin ökar, vilket gör dig sömnig. Du somnar lugnt och sover gott hela natten. När du vaknar är du fylld av energi och orkar med dagen.
___________

Vi har läst om det tidigare. I helgen när vi gästade Gränna Ställplats, såg vi annonsen i sista numret av Husvagn & Camping nr 12 -18. Vi läste och vi Googlade. Tills slut beställde vi var sitt täcke. När jag hämtade ut på påsarna på utlämningsstället idag, fick jag två stora klumpiga säckar á 13 kg. Stora och otympliga som de var, sjönk jag nästan ihop.

Jag har haft det tufft med sömn och tagit olika mediciner sedan julen 1999. Jag har prövat nästan allt. I helgen sov jag två nätter á tio timmar. Natten till måndag sov jag mindre än en timma. Efter semestern ställde jag ut alla mediciner. Birgitta sover också väldigt lite, men far inte illa av det. Nu hoppas vi något förlösande. Jag återkommer.

Berätta gärna om ni har erfarenhet av detta täcke.

Åtgärder

Information

6 responses

21 11 2018
Husisblogg

Min manlige ägare har alltid ett duntäcke, skulle nog inte kunna sova utan det.
Hoppas nu era täcken blir bra, annars får du sova i HERDEN, för där lär sömnen vara bra

22 11 2018
Matts Torebring

Det var mycket märkligt att somna in i dessa blytunga täcken. Alla byggtankar och mycket annat, som snurrar runt, allt det det där som kan störa sömnen, grubbla och fundera, det kändes som borta. Det blir spännande att se hur det går i längden.

22 11 2018
Rolle o Carina

Hoppas ni kommer sova som kungligheter nu i dessa täcken!
Själv så tycker jag att träningen i skogen hjälper bra!

Varm Bras-Kram

22 11 2018
Matts Torebring

Skogen är jättebra. Jag har kört med det länge, men det kräver disciplin. Skönt att det funkar för dig.
Braskaminkram

22 11 2018
JoY

Tycker också om att ha tyngd över mig när jag sover och inte bara ett lakan. Men är det inte mycket med 13kg? Tungt att bädda med varje dag skulle jag tycka. Det används ibland på mitt jobb och det känns i armarna.
Hoppas nu att det hjälper dig.
Kram

22 11 2018
Matts Torebring

Det är som du säger, Jättetungt eller rättare sagt Blytungt! Inte minst tungt att bädda. Min första känsla var att det var så rogivande. Alla tankar och grubbel försvann, det var bara så rofyllt. Blir spännande att se hur det går.
Tack & Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: