Vi önskar vackert väder

12 06 2018
IMG_4212

En anpassad låt till vår önskan.

Vi är inte överraskade av regnvädret. Vi följde väderprognoserna flera gånger varje dag, innan vi lämnade Sverige. Som ni alla vet, ser vi bara 10 dagar framåt. Det är inte ofta som det stämmer heller. Det ändrar sig när vi kommer fram, tänkte vi. Trakten kring Biarritz, som var målet från början är ännu kallare. Regnar gör det tydligen i stora delar av södra Frankrike och ingen större värme heller.

Skärmavbild 2018-06-12 kl. 10.27.20

Södra Frankrike idag

I år är det ombytta roller som gäller! Sverige har sommar utan like. Här nere i söder regnar det, mer eller mindre varje dag. Oftast jättemycket, rena skyfall. Vi önskade ha en semester, för att bara vara still och koppla av och det har vi fått. Fast nu vill vi snart ut och cykla och se oss omkring.

Skärmavbild 2018-06-12 kl. 11.46.35

SMHI väderkarta.

Före denna kartan, har det handlat om 20 mm regn vissa dagar eller mera. Nu börjar det se riktigt bra ut. Idag har vi suttit inne fram till lunch, med värme på i bilen. När jag började skriva om vackert väder kom solen.


Åtgärder

Information

15 responses

12 06 2018
Lennart

Kom några få droppa regnr måndag natt, det enda på sex veckor!

12 06 2018
Matts Torebring

Vi hade inte heller en enda mm regn, under hela maj månad.

12 06 2018
husisblogg

Då är det dags att skriva mycket om vackert väder så solen visar sig vid fler tillfällen. Hoppas nästan det regnvädret ni har där nere drar sig upp till mina breddgrader. Ägarnas trädgård, och hela södra Sverige behöver nog lite nederbörd snart. Just nu visar dock väderkartan hos mig på regn, men så lote så det knappt kommer att märkas.
Hoppas nu att ni snart ska kunna få användning för era cyklar så ni kan få se er omkring i området

12 06 2018
Matts Torebring

Ja värmen, solen och det fina vädret kommer till oss, lika säkert som att ni får regn. Vi tar i alla fall stranden som den kommer. Allt gott från oss.

12 06 2018
Kors och Tvärs

Skicka hit lite regn, det behövs här – så kan ni få ner lite sol och värme härifrån 😀
Kram

12 06 2018
Matts Torebring

Tack det var snällt, det gör vi så gärna. Kollar på internet hur jag gör bara.
Kram

12 06 2018
Rolle o Carina

Tråkigt med regn för er nu,här tömde jag regnmätaren,20mm totalt!
I morgon har dom lovat mer,det behövs för alla bönder bl.a. 🙂

Amusec-Vous et appre´`ciez/E`treinte

12 06 2018
Matts Torebring

Funderar på att ta med en regnmätare till ett annat år. Det hade varit spännande att veta hur mycket det kommit här.
Solskenskramar

12 06 2018
Lars Permelin

Det är ofta lotteriväder när man befinner sig mellan det kalla och det varma. Jag hoppas innerligt att det varma tar över så att ni får tillbaks sol och värme. Enligt kvällens prognos så ligger vi illa till för ett åskväder i natt där vi befinner oss i Oscarshamn. Jag tycker att det är skönt nu när det har blivit lite svalare här uppe i norr. Håller tummarna för att solen ska komma till er.

13 06 2018
Matts Torebring

Vem kunde ana en sommar som denna, hemma i vårt land? Jag minns inte, att vi haft så mycket regn och kyla i söder heller. Det kommer sommar till oss också. Vi vill inte klaga. Önskar er sköna dagar i härliga Oskarshamn.

12 06 2018
Torbjörn

Hej på er,
Jag hade dragit vidare direkt utan att vänta in ett ev högtryck. Det är alldeles för få dagar om året som man e ledig och kan njuta av sol & värme. Man vill ju ha soool och bad.
Hoppas ni får sol & värme snart.

Hälsningar
Torbjörn

13 06 2018
Matts Torebring

Hej på dig också! Vi var sex dagar i sträck, on the road på vägen hit. Nu njuter vi av att vara still, den prunkande grönskan, maten, böckerna men trots allt, vi önskar lite mera sol. Den kommer som ett brev på posten i slutet av veckan. Ha det gott!

12 06 2018
Nils-Åke Hansson

Vi får hoppas att ni får bättre väder på er semmester. Vi har inte fåt en gnutta regn här i Ödåkra (helsingborg)

13 06 2018
Matts Torebring

Visst är det en märklig sommar. Som bonddräng och skogsarbetare i ungdomen, fanns väderberoendet på allvar. Men har vi någonsin haft en sommar som denna? Dessutom ombytta roller, varmt hemma, kallt och regn i söder. Det kommer att bli bra till slut för oss alla.

13 06 2018
Maggan och Ingemar

Ni ser ut att ha samma typ av väder, som vi hade på vår semester 2007. Då besökte vi Frankrike och värmen lyste med sin frånvaro, vi som hade hoppats på sol och bad. Vi kollar också väderprognosen dit vi ska. Nu är det bara att hoppas på att solen når fram till er också. 😀 Fast det kan vara skönt att bara koppla av i husbilen också. Ha de gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: