Här får jag inte vara…

28 02 2018

….Utan bygglov!!!

IMG_3800

Vår husbil på vår nya tomt hemma där vi bor.

Jag har en yta färdigställd sedan 1999, hemma intill vår garageinfart, för att kunna ställa upp vår husbil, när vi inte är ute och reser. Ett starkt skäl till att vi förvärvade granntomten, var för att ge en bättre plats för husbilen hemma. På garageinfarten blir det mycket trångt vintertid och nästan omöjligt att använda snöslungan. Därför kändes det så skönt, att kunna ställa upp husbilen på den nya rymliga tomten, utrustad med säker el. När vår dotter med familj kommer hem, behövs förra ytan för deras bil. Då finns ingen plats för vår husbil hemma, alternativt att gästerna parkerar på gatan.

På min yta färdigställd 1999, har jag inget byggnadslov. Jag visste inte att det krävdes detta då. Men vår husbil har stått parkerad där i 19 år, när vi inte reser. På min nya yta har jag heller inget byggnadslov. Jag har bara gjort en grovplanering av ytan. Sedan skulle jag föra ett samråd med TN om utformningen. Så långt hann jag inte komma. Vintern kom emellan. Husbilen hann stå några få dagar, sedan kom ett brev om olovlig uppställning.

Detta avskrevs, men jag måste flytta bort husbilen snarast. Idag fick jag frågan av en handläggare om jag läst brevet. Jo efter fyra- fem genomläsningar av brevet, förstod jag delvis, den ganska oklara ”kanslitexten”. Jag ringde upp och ställde frågan om jag måste åka hem från jobbet och skotta fram husbilen och flytta den på stående fot?

Samtidigt ställde jag frågan, var skall jag parkera den? Hemma får den inte plats i den myckna snön. Ställer jag den på jobbet utanför stängslet, blir den sönderslagen. Ja du får ha den kvar, där den står några dagar till, eller att snön ger vika, blev svaret. När mitt husbilsgarage är klart är allt löst, kan man inte ha lite överinseende till dess? Nej inte!

Är det konstigt att vi längtar bort?

 

 


Åtgärder

Information

20 responses

28 02 2018
husisblogg

Ingen trevlig stad att bo i. Verkar nästan som en tråkig häxjakt

28 02 2018
Matts Torebring

Det sista ordet i ditt inlägg känns klockrent.

28 02 2018
Nils-Åke Hansson

Är det avundsjuka Matts har det för bra?
Vilket strul!

1 03 2018
Matts Torebring

Jag kan inte ens sätta ord på det. Det är rakt motsatt mot all god vilja som finns!

28 02 2018
Husbilen Ventilen

Politiker, 👎👎

Husbilen Ventilen

1 03 2018
Matts Torebring

Ja visst måste vi göra tummen ned.m Jag förstår inte varför den gamla platsen är bättre, jag har ju inget bygglov där heller och där står den sämre för alla parter.

1 03 2018
Elisabeth

Låter som om det är någon granne som klagat. Tjänstemännen borde väl ha annat för sig än att hålla koll på er husbil. Hur som är det trist. Du får låta dina tankar gå till något positivt. Kramar

1 03 2018
Matts Torebring

Ja, en anonym anmälare med hemligt nummer. Vad har man för glädje av att göra något till det sämre? Jag var ledsen, nedstämd och totalt besviken i går kväll. Det är inte roligt att bygga och utveckla ett företag som vi gör och mötas av detta. Det är skamligt!
Kram.

1 03 2018
Dessan

Visst är det nån suris som anmält o retar sig. Va tråkigt. Kram

1 03 2018
Matts Torebring

Ja precis så är det, anonym med hemligt tel. nr. dessutom.
Kramar

1 03 2018
Kors och Tvärs

Usch vad mycket tråkigt ni får vara med om
Kram

1 03 2018
Matts Torebring

Ja inte är det roligt. Vi investerar stort på jobbet, vi nyanställer och privat vill man helst få bort oss totalt. ”Dra inte hit några husbilar bara, fick jag höra”. Oroligt!

1 03 2018
Anki

Otroligt hur de kan klaga på att husbilen står uppställd på din egen tomt! Säkert någon avundsjuk granne som protesterat.
Usch så tråkigt!
Kram

1 03 2018
Matts Torebring

Nu står den skyddad, utan att störa synfältet för någon. Nu måste jag flytta den för allas nackdel. Det är bara prestige och avundsjuka som ligger bakom. Det handlar bara om några månader till dess att garaget är klart.

1 03 2018
Marianne B.

Matts, överklaga! Bifogar Boverkets länk.

https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/lov–byggande/lov–anmalningsplikt/bygglovbefriade-atgarder/bat-husvagn-och-husbil/

Varför inte dra det till sin spets? Låt kommunen gå vidare, till slut hamnar du i förvaltningsdomstolen. Du måste avkräva kommunen svar i enlighet med de lagrum de åberopar. Här gäller inget tyckande eller svepande formuleringar. Endast argument relaterat till paragraf!
Enligt min uppfattning har du full rätt att parkera din husbil på tomten. Har inget med storlek/utseende på ditt fordon att göra.

2 03 2018
Matts Torebring

Hej & Tack för länken. Jag vidarebefordrade den och begärde en förklaring. Mem det fanns undantag för att inte bevilja uppställning för vår husbil. Den är troligen för stor och är störande. Fler att fått flytta på sin husbil där vi bor, det finns någon nära, som får allergi av husbilar.

Efter tre års kamp att få köpa tomten och strax lika lång kamp får att få göra något positivt av den, orkar jag snart inte med mera. Jag har redan överklagat till kommunen, Länstyrelsen och mark och miljödomstolen.

2 03 2018
Lars Permelin

Men, vad är det som händer i Aneby? Numera är det ju tillåtet att parkera sin husbil på sin egen tomt. Det känns sorgligt att du ska behöva bli behandlad på det sättet. Vad då anonyma anmälare, vi lever väl fortfarande i ett öppet samhälle där offentlighetsprincipen är en viktig byggsten.

2 03 2018
Matts Torebring

Jag fick höra, ”dra inte hit husbilar”. Men det är ju inte det som det är tal om, det gäller en enda husbil, vår egen samt en gästplats till den som stannar till stannar och hälsar på. Jag har avkrävt ett svar, men får det inte. Jag känner mig mycket illa till mods av detta sorgliga bemötande.

2 03 2018
Rolle o Carina

Usch vilka avundsjuka tråkiga grannar!

Kramar fr oss i värmen

3 03 2018
Matts Torebring

Glöm inte valda politiker och kommunala tjänstemän. Men visst började allt där du skriver. Å andra sidan gjorde TN fel från grunden, när de skrev att jag skulle starta en camping. Ha det gott och sola.
Snö kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: