Ett bygge mindre…

24 02 2018

Att fundera över.

img098

Vår planerade tillbyggnad på Torebrings.

Bygga och se nya utvecklingsmöjligheter, är bland det absolut roligaste jag vet. Kanske därför, som jag har byggt om, byggt till, byggt nytt, i stort sett vart fjärde år i hela mitt liv, sedan jag var 24 år. Nu sedan snart ett år tillbaka, har jag hållit på med en ganska stor om- och tillbyggnad på Torebrings. Jag är nästan lite lyrisk över, hur bra detta kommer att bli när vi är klara.

Den nya tillbyggnaden kommer att ge 140 m2 kontor, 250 m2 workshop och 800 m2 lageryta, innehållande bland annat frys- & kylanläggning, samt skapa en ny packhall. Just nu är jag inne i slutfasen för ritningar och detaljplanering av de nya utrymmena. För att kunna genomföra detta projekt, var vi tvungna att förvärva en granfastighet, som  vi gjorde för ett år sedan. Där river vi fem befintliga byggnader. Tre är redan jämnade med marken och i de två sista har vi påbörjat demonteringen.

skc3a4rmavbild-2017-06-06-kl-15-55-33

Mitt nya husbilsgarage hemma.

Här håller jag på att ta in priser just nu, på vad det kan komma att kosta att bygga vårt husbilsgarage. Ändringar av placeringen har skett och fasaden blir mot norr, i stället för väster på ritningen. Jag räknar med att det blir ett varmgarage, men med begränsad värme.

anebyhus_panorama_planlosning

Planritningen till vårt drömhus

panoramalowres_test-423x317

Vårt absoluta drömhus

Vi har haft en sjötomt reserverad under mer än ett år. Nu var vi tvungna att lämna besked, om vi tänker köpa och bebygga tomten på ”Framtidsvägen”. Sista datum var 28 februari. Min första spontana tanke var, att nu köper vi och bygger. Tomten ligger nära Anebysjön och ligger på ganska låg mark. Efter att jag konsulterat byggexperter, väljer vi att avstå.

I mina ögon är detta en ekonomibyggnad (ladugård) ute på landet. Där skulle jag vilja byggt och förverkligat våra drömmar. Jag är född på landet och där trivs vi bäst båda två.  Tänk att få vara sig själv, utan en massa synpunkter från olika håll. Nu blir det mera husbil ut på landet i stället.


Åtgärder

Information

8 responses

24 02 2018
husisblogg

Det gäller att hålla drömmar vid liv, och när allt känns bra och det är rätt läge så ska de förverkligas.

24 02 2018
Matts Torebring

När Matts inte drömmer sig vidare, har han slutat att leva. Man kan inte bara drömma, drömmarna måste förverkligas också.

24 02 2018
Rolle o Carina

Värst vad ni har mycket på gång i Smålandsskogarna!
Vi ligger lågt med byggen,drar oss vidare till värmen ist 🙂

Ha det gott o dröm vidare……SnöKram

24 02 2018
Matts Torebring

Jag tror att det är farligt att slappna av för mycket. Då skulle min kropp bli chokad.
Spiskram

24 02 2018
Maggan och Ingemar

Håller med dig Matts….drömmar måste man ha och desto bättre att kunna förverkliga dem också. Vår första dröm, efter att ha köpt vår stuga, var naturligtvis att renovera den och sedan bygga en villa i stan. Och det har vi gjort, sedan var det husbilar och utlandsresor, helst med övervintring….det har vi också gjort. Nu är det mera att uppleva andra länder och platser och så är det förstås att få ha hälsan och kunna åka med husbilen många år till. Alla drömmar man har kan inte alltid förverkligas p g a att det kostar för mycket, så vi håller oss till de som går att förverkliga. 😀

24 02 2018
Matts Torebring

Jag håller också med er. När jag gjort något klart, vill jag fortsätta med något nytt. När vi sett en plats, vill vi se en ny, precis som ni gör. Sedan gäller det naturligtvis att tänka efter, både en och två gånger, har vi råd att göra detta. Just nu känns det som ett lättnad att avstå ett villabygge. Dock har det varit så mycket hemma med tomtmarken, att vi längtat bort mer än en gång.

24 02 2018
Lars Permelin

Så synd att marken vid Anebysjön visade sig vara ett hinder för husbygget. Då får ni koncentrera er på garagebygget som kommer att bli ett stort bygga om Herden ska få plats. Förstår den positiva känslan när Torebrings får utökade lokaliteter.

24 02 2018
Matts Torebring

Visst är det tråkigt. Men samtidigt att hålla i tre egna byggnationer samtidigt, det är jag för gammal för nu. Vi ger inte upp, det kan komma nya tillfällen. Vi hade översvämning i Aneby, för tio- talet år sedan. Då stod den gatan i vatten. Den risken vill vi inte leva med. Nu gläds vi åt de två andra projekten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: