Hur kunde det bli så här?

9 11 2016

Hört på nyheterna strax efter klockan sex idag på morgonen.

img_0936

Nyheterna kl 6. En av våra två klockradio, (inhandlade i Ullared).

Min klockradio (läs inköpt i Ullared!) väcker mig fem minuter över sex, om jag inte redan är vaken. Det enda jag hör på väg till duschen är detta: ”Hur kunde det bli så här”?  Då förstår jag resten, utan att lyssna mera. Få av oss ville se detta hända, som nu blir verklighet. USA och alla vi andra, har fått en Rysslandsvänlig President, vi har fått en President som skall bygga murar, i stället för bygga broar, människor emellan. Vad kommer att hända i Mellanöstern efter detta?

Missnöjda människor har missnöjes röstat. Så är det i vårt land också. Tåget är försenat, min gamla mamma, får besök av för många vårdare (helt rätt), skolan är under all kritik (helt rätt) skatterna är för höga (pengarna används fel), bensinen är för dyr, för långa sjukvårdsköer, (säker är det så). Varför måste man då rösta på ett missnöjesparti? Måste man hämnas mot erfarna och duktiga politiker och rösta in tveksamma personer utan politisk erfarenhet. Mina steg kändes blytunga när jag gick till jobbet idag, detta är en förlust för hela världen.

Är samma sak på väg att hända hos oss och i Europa. Ja, England har börjat. Missnöje med EU. Hur ser det ut i vårt land? Missnöjespartier växer. Man skall inte skriva om politik heter det, då förlorar man 50% av sina läsare. Jag tror inte jag gör det denna gången. Få av oss ville se detta hända.

Ps. Klockradion är det enda jag inhandlat i Ullared under alla år. Jag har spelat avslappningsmusik när jag skall sova. Både på kassett och cd skiva med hörlurar på.  Den har fungerat klockrent i snart tjugo år.

 


Åtgärder

Information

22 responses

9 11 2016
Kors och Tvärs

Jag brukar försöka påminna mej själv ”har jag lite att glädjas över har jag mycket att vara glad för”
Då får vi vara glada för att din radio fungerar Klockrent
Kram

9 11 2016
Matts Torebring

Bra skrivet för att lyfta ett tråkigt inlägg.
Kram

9 11 2016
husisblogg

Hoppas klockradion fortsätter att fungera för nu undrar ägarna hur det ska bli i USA och världen..

9 11 2016
Matts Torebring

Jag tycker det känns kusligt. En person startade andra världskriget. Om Ryssland och USA blir vänner, kan vad som helst hända, inte minst i Mellanöstern.

9 11 2016
Lennart

I USA kan vad som helst hända.

9 11 2016
Matts Torebring

I Sverige också, vi är inte långt efter.

9 11 2016
Ulla & Torgny

Detta hade vi inte väntat oss, vi vet inte vad detta kan sluta med…….oroligt….

9 11 2016
Matts Torebring

Jag tror de flesta av oss känner samma sak,”Hur kunde det hända och vad kommer att hända nu”? Visst har vi rätt att vara oroliga.

10 11 2016
Kenneth Risberg

Inget tråkigt inlägg, ett sanningens inlägg. Det känns oroande över vad som händer i världen, nu i USA och vad som kan ske i vårt land om ca 2 år.
Med talets gåva och lögner går det att manipulera folk, skämmande.

10 11 2016
Matts Torebring

Det är märkligt att det räcker med en enda människa, som kan göra hur mycket illa som helst. Listan blir lång, bara från andra världskriget och framåt. Vi får leva på hoppet trots allt.

10 11 2016
Lena

Förfärligt resultat med ett obegripligt röstsystem drabbar såhär i en tid då folket behöver en helt annan president. Mina kusiner i Californien är förtvivlade o skäms över sitt lands agerande!

10 11 2016
Matts Torebring

Detta är ju inte politik, det är ett skrämmande missnöje, som tar sig dessa uttryck.

10 11 2016
Deciree

Det värsta är att folket där har röstat fram honom….hur tänkte dom egentligen?? Kram

10 11 2016
Matts Torebring

Jag tror inte att de tänker alls. De bara protesterar med sitt missnöje.
En varm spiskram

10 11 2016
Rolle o Carina

Världens ondska ökar mer och mer över vår värld!
Vad som händer vet vi inte än………..

En varm BrasKram

10 11 2016
Matts Torebring

Roligt att du kommenterar Rolle, det var bra gjort av dig. Detta efter att jag gnäller och gisslar, på ett visst parti inom vårt land, som jag vet att du gillar och jag ogillar. Fast jag har tre stycken till som jag ogillar.
En varm spiskram

10 11 2016
tiaregndroppen

Ju mer missnöje å ena sidan desto mer ego och jag tänkande å andra sidan… 😦

11 11 2016
Matts Torebring

Kombinationen blir svår att ta in.

11 11 2016
Helena FREEDOMtravel

Ja, hur kunde det bli så här? Jag tror att saker kan hända här också, om man inte passar sig. Man får inte bli för naiv och tro att allt bara ”rullar på som vanligt”…

11 11 2016
Matts Torebring

Risken är mycket stor i vårt eget land, ja rent av överhängande.

11 11 2016
JoY

Det är nog fler än vi som undrar det. Trots det var det rösterna som avgjorde det hela. Ett stort spektakel som vi alla drabbas av på ett eller annat vis.
Kram

11 11 2016
Matts Torebring

Det känns overkligt, att ta in det som hänt, en gammal man som aldrig varit i politiken, hur kan han bli president? Overkligt är det!
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: