Helt ”Galet”

28 12 2017
71818600big

Vårt största påskägg med 7,5 kg godis

Tuppar galer, hönsen värper ägg och jag gör påskägg. Hur skulle jag kunnat ana, när jag gick i skolan, på 50- & början på 60- talet, att jag skulle jobba med påskägg i slutet av december månad? Vi bara dansade runt granen i skolan och sjöng, ”Nu är det jul igen, å nu är det jul igen och julen varar ända fram till påska”.

Idag ger många företag bort ett påskägg, till anställda och kunder. Jag minns att jag hade med mig färska lantägg, till fröken Jönsson i Marbäcks skola. Är det någon av er andra bloggvänner, som varit med om detta? Fröken Jönsson var en så snäll fröken, att jag än idag kan längta tillbaka till Marbäcks skola, som ligger strax utanför Aneby.

Skärmavbild 2017-12-28 kl. 18.41.08

Förra årets upplaga med en Vättern bild från Ställplatsen i Askesund

Jag hade inte planerat att börja riktigt så tidigt. Men så kom anställdas ledigheter och blockerade, att jag skulle få tid till det senare. Samtidigt är det skönt att liksom andra,  ja ni vet Kabe reklamen, ”Alltid steget före”. 

Glad Påsk alla goa vänner!

 


Åtgärder

Information

14 responses

28 12 2017
Rolle o Carina

Godis i mängd är inte bra för vare sig hullet eller Pankrean 🙂
Här ligger vi lågt med det o tränar ist inför Sol o Badresan 🙂

Gott slut…….Ta”t lugnt o njut….SnöKram

29 12 2017
Matts Torebring

Förr räckte för mig 2 kg Gelehallon i 6 mil. I dag är det annorlunda, jag levererar till dem som äter upp det i mitt ställe.
Kram & Gott Nytt År.

28 12 2017
Nils-Åke Hansson

Gottegris! Det att ha blommor till fröken inget som jag minns

29 12 2017
Matts Torebring

Nej jag är ingen Gottegris, jag bara säljer till dem som önskar. Färska lantägg hade jag med till fröken.

29 12 2017
husisblogg

Den ena festligheten är precis slut, och då börjar Torebrings redan planera för nästa. Hoppas iaf att ni kan få njuta av lite lugn mellan dessa olika helgerna och inte behöver ta fram påskäggen med en gång.

29 12 2017
Matts Torebring

Jag kan inte påstå att inspirationen fanns där. Ibland finns det måsten att göra. Det gäller att vara ute i god tid.

29 12 2017
Lennart

Därimellan kommer fasta!

29 12 2017
Matts Torebring

Fast fasta som ni gör, är inget jag skulle kunna göra.

29 12 2017
Deciree

Ojoj tur att vi slutat med godis. Kram

29 12 2017
Matts Torebring

Det går i perioder för mig också. Jag kan hålla upp i månader och sedan tycka att det är sött och äckligt. En Gotte Kram

29 12 2017
Maggan och Ingemar

Trodde först du gått i Marbäcks skola söder om Ulricehamn,men såg att det fanns en i Aneby också. 😀 Det finns mycket man kan lägga i påskäggen. Jag lade oftast någon liten leksak eller kläder i barnens påskägg för att minska på sötsakerna. God fortsättning på helgerna!

29 12 2017
Matts Torebring

Jag känner till minst tre styck Marbäck. ett i Skåne, ett på Höglandet hos oss och ditt Marbäck i Ulricehamn. Jag har alltid älskat Marbäck hos oss och tänker på uppväxttiden där, nästan varje dag. Det är bara fina minnen.
God fortsättning och Gott Nytt år.

31 12 2017
Kors och Tvärs

”Och julen vara änd´till Påska”
Kram

31 12 2017
Matts Torebring

Tur att det bara är i visan. När trettondagen varit, är inte julpyntet vackert längre.
Godis Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: