Byggt nytt, byggt om

22 09 2017

och byggt till, har jag gjort i stort sett vart 4:e år av mitt liv sedan 1972, men aldrig rivit hus. Nu är det dags att börja riva också.

IMG_1239

När trafiken stannat av i eftermiddag, började rivningen.

Nu åker taket av med en duns, på det hus jag började mitt företagande i, under slutet av 70- talet. Jag byggde vår första villa 1972. Sedan har jag byggt nytt, byggt om, byggt till, under vart 4:e år av hela mitt liv. Trots detta har jag aldrig fått köra en grävmaskin.

Nu rivs huset för att skapa plats, till de riktigt stora lastbilarna, som kommer med gods till oss på jobbet. Vi river huset och breddar dessutom infarten ytterligare tolv meter.

IMG_2957

Hemma fick jag några få m3 jord till planteringen i morgon.

I morgon lördag skall jag plantera 140 styck Stephanandra incisa Crispa slänten.  Just nu får jag lite extra matjord borta på kortsidan.

IMG_2961

Trots flera dagars tippande, är det bara halvfullt hemma.

Nu när jag får så enorma mängder med bra schaktmassor, har jag helt tänkt om. Jag gör bara två etage i vår ”trädgård” och fyller ut till plan mark. Nu blir det bara en hög slänt ned mot skogen. Till vänster i bild bygger jag vårt husbilsgarage, med en hård yta framför. Mot skogen blir det en gräsplan.


Åtgärder

Information

13 responses

22 09 2017
Martin Björkgren

Roligt att se att energi räcker till mer än husbilsåka, blir bra och man blir lite nostalgis när man ser en prydlig lastmaskin trots en massa år , skulle kunna tro att den haft 40 års jubileum.
Vi kör på så länge hälsan står oss bi, kanske tittar förbi till sommaren om du tolererar en Flair.
😇😇 En annan pensionär med ‘ vuxendamp’ önskar om fortsatta god hälsa så att alla projekt hinns med

22 09 2017
Matts Torebring

Jag hör ofta anda säga, att jag fått deras energi också. Visst har jag alltid haft energi, fått vara frisk och kunna arbeta hårt. Denna lastmaskinen BM 641, var fantastisk bra, när den kom som ersättare till BM 218.
Välkommen att hälsa på till våren. I höst kommer det inte att finnas bärighet på grund av regnet. Ha det gott.

22 09 2017
Martin Björkgren

Direkt efter 218 kom 640 och 620. 640 var första fyrhjulsdrivna BM. Sedan kom 641 sedemera med bredare hytt och spakarna för aggregatet på höger sida.
Onödig kunskap men kul att få varit med i denna utvecklingy

22 09 2017
Rolle o Carina

Ja det finns då ingen brist på byggar-anda hos Torebrings!
Är nog roligare att bygga upp nytt än att riva ner 🙂
Men lite tråkigt att du ej fått pröva en grävare under alla år!
Finns ju gamla Volvo BM kvar i drift än syns det,LM 641 ser jag 🙂

Ha det gott o plantera på…..Kram

22 09 2017
Matts Torebring

Vad kul att du kommer ihåg denna gamla maskin BM 641. Det var en fröjd när dem kom. Nu har grävararn den bara, för att skjuta ut lassen med.
En varm Keddy kram

22 09 2017
Rolle o Carina

Har kört både 218 men mest 641:an,bra o stark maskin det!
Utan att skryta så har jag kört det mesta(nästan) 🙂

Bras-Kram

22 09 2017
Matts Torebring

Då avundas jag dig lite smått. Fast du har ju inte kört en Kabe Imperial med luftfjädring.
BM Teddy kram

22 09 2017
Lennart

Visst blir det fint!

Kram

22 09 2017
Matts Torebring

Ja det är förutsättningen.
Kram

22 09 2017
husisblogg

Det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Både att riva som att köra grävmaskin

22 09 2017
Matts Torebring

Jag har inte gett upp ännu. På jobbet har jag gett mig i kast med att göra processkartor över alla delar i verksamheten. Ett nytt dataprogram med många finesser. Jag ger inte upp, det var riktigt roligt. Grävmaskinen står kvar på önskelistan

23 09 2017
Lars Permelin

På den nedre bilden ser det ut som att du har missat att ta ner en tall. Med bra maskiner tycks det gå undan med att skapa snabba förändringar. Anar att det går åt många hydrauliska stödben samtidigt för att ska bli tillräcklig bärighet på den nylagda ytan. Förstår att det känns vemodigt att behöva riva en byggnad som var med från början.

23 09 2017
Matts Torebring

Jag vet Lars, jag har varit på jobbet hela dagarna och helt plötsligt var tallen begravd. Lever den vidare är det ok, annars blir det en ljugarbänk av den. Nej inte alls vemodigt att rivs, helt tvärt om, jag älskar att förnya .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: