Hemma på våran gård…

7 06 2017

Gräver jag ned kablar och njuter av det lilla paradis vi skapat.

IMG_1917

Finlir att gräva ned kabel

Med lite bävan ringde jag till E-on, företaget som omsätter 34 miljarder. Allt gick långt över förväntan. Från Malmö kopplades jag till Nässjö och en man vid namn ”Ström”, kom  ut på plats och ställe. För att kunna strömförsörja nya tomten, måste jag byta till nytt mätarskåp med 35 A. Det sitter nu på södra väggen till vårt garage. Strömmen behöver jag på norra sidan. Jag drar upp nya kabeln uppe på vinden och ned här på norr där jag grävt.

Jag har en tidigare serviceledning in på nya tomten. Om jag kopplat på mig där, hade jag fått betala för ett nytt abonnemang, och andra höga avgifter. Jag förstår campingägarna, för deras av kostnader för elen. Det är inte gratis!

Till plan 1 bakom mig, har jag beställt och  jag går och väntar på 90 ton makadam 0-35.

IMG_1919

Tre kablar till Fino ligger under gräsytan.

Jag måste gräva mig ned under vår stentrappa och två kantstenar. Dessutom har jag tre gröna kablar till Fino, som jag inte fick skada. Allt gick bra!

IMG_1925

Här nere på plan 2, planerar jag för vårt garage till husbilen.

Detta kommer att bli 100 % bra. Jag tycker att en husbil kan vara, estetiskt störande när den står på framsidan. Nu får jag möjlighet att ”gräva ned den” två meter. Ett husbilsgarage blir ganska högt och fult. Nu hoppas jag att jag löst detta.

 

IMG_1924

Lupiner på nya tomtmarken.

Jag ville fota dem, snart kommer min grävmaskin och tar dem bort. Visst finns de bara i Sverige? Ni som är ute i Europa och reser nu, ser ni Lupiner i vägkanterna? Jag har faktiskt inte tänkt på det.

IMG_1937

Vår baksida sett nerifrån skogen.

I år har vi varit mer hemma än på många år, på grund av att vi saknar husbilen. Vi har insett att vi bor i ett drömhus, med skogen som inramning. Jag har ju skrivit om byggplaner, men kanske vi lägger det på is tills vidare. Jag kunde inte drömma om, att det skulle bli så bra med nya tomten. Det är så himla spännande också….

Skärmavbild 2017-06-06 kl. 15.55.33

Jag har ju fått ett bygglov på detta, fast på en annan plats på tomten. Sedan sökte jag bygglov för garaget fast med källare, men fick avslag. Nu blir det många gånger bättre placering. Jag hoppas det räcker att lämna in en ny situationsplan.


Åtgärder

Information

16 responses

7 06 2017
husisblogg

Ägarna tycker det ska bli spännande att se detta då det är färdigt.

7 06 2017
Matts Torebring

Du är välkommen till min ”vänplats” när den är klar.

7 06 2017
Lennart

Fint blir det!

Kram

7 06 2017
Matts Torebring

Ja var så säker.

7 06 2017
Lena & Jan

Du tänker ”utanför boxen” gräva ner för att begränsa höjden på husbils- garaget i förhållande till det vackra huset måste ju vara det bästa/smartaste 🙂
I helgen var vi på Concorde träff på Stampens Kvarn i Hjo, trevligt ställe, fina trähus i staden, god mat i gamla kvarnen och stor ställplats med el till alla 45 Concorderna 🙂

8 06 2017
Matts Torebring

Stampen är jättetrevligt och inte minst det trevliga bemötandet. Jag tror att jag själv får en suverän garage placering.

7 06 2017
JoY

Spännande med trädgårdsarbete
Kram

8 06 2017
Matts Torebring

Denna gången är det ovanligt spännande!
Kram

8 06 2017
Anki

Slit och släp … men det blir säkert bra när det blir klart.
Lupiner är vackra när de blommar, men fula när de gått i frö. De är inte alls någon svensk växt utan inplanterades här för ca 150 år sedan. Nu är den på väg att förbjudas i flera länder p.g.a att den är så invasiv och motar bort våra inhemska blommor från vägkanterna. Norge har totalförbud mot att odla den.

8 06 2017
Matts Torebring

Tack för faktadokumentation. Jag har själv bekämpat dem som ogräs. Lupinerna har önskat tränga sig in i trädgården, men inte fått det. På rätt plats är de trots allt vackra.

8 06 2017
Rolle o Carina

Visst bor ni fint,och finare skall det bli! 🙂

Ha det gott o njut…..Kram

8 06 2017
Matts Torebring

Vi bor och har det nästan oförskämt bra.
En sommarkram

10 06 2017
Kors och Tvärs

Det stämmer nog, lupiner har jag inte sett
Så bra det blir!
Kram

10 06 2017
Matts Torebring

Lupiner är så vackra i dikesrenen, men hemma blir de ett ogräs. Jag har blivit jätteinspirerad av min nya trädgård. Sommarkram

11 06 2017
Elisabeth

Vilket spännande jobb du är igång med! Garaget ser ut som en fin lösning!

12 06 2017
Matts Torebring

Ja det är riktigt kul. Nya trevliga tjänstemän i kommunen också, gör det mycket smidigare och roligare nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: