”Vilken smäll”

3 05 2017
IMG_1694

Här har jag tillbringat sista dygnet.

Det började i fredags kväll. Jag somnade vid tv´n och sov i soffan i tre timmar. (Detta har aldrig hänt tidigare) Jag gick till min säng och fortsatte sova. (Trots att det oftast omöjligt för mig att somna om). Troligen hade jag drabbats av ett virus.

Trots att jag var otroligt stel i kroppen, fortsatte trädgårdsarbetet under hela lördagen, med att lägga om plattor. Söndagen vilade jag. Första maj putsade jag fönster hela dagen.

Jag stod på en pall i sovrummet för att nå upp. Stel i kroppen som jag var, trillade jag i golvet. Detta var en bra varning! Jag skulle upp på en stege sju meter, till de höga och svåra fönstren på baksidan. Jag var helt totalt slut när jag var klar.

I går kunde jag inte gå, jag hasade mig fram. Jag mådde illa och kräktes, men gick till jobbet. Jag hade ett viktigt personalmöte att vara med på. Efter ett par timmar ”hasade” jag mig hem. Nu hade jag 39 graders feber.

Detta är kanske inte mycket att skriva om. Men är det så här influensan slår till? Tidningen låg orörd bredvid mig i sängen hela dagen. Jag orkade inte se den. Birgitta kom hem och satte på vattenkokaren i köket. Tanken på mat, fick mig att må illa av att höra ljudet den.

Jag tror att jag aldrig har gått hem från jobbet, i hela mitt liv för något sådant här. Jag har varit frisk och kunna gå till jobbet varje dag i hela mitt liv, frånsett en blindtarmsoperation, en svår näsblödning och efter att ha kört en motorsåg in i knäet.

Nu har det gått en dygn. Jag känner mig ganska pigg, är nästan feberfri och skall gå till jobbet om en stund. Har ni andra varit med om något liknande?


Åtgärder

Information

22 responses

3 05 2017
Lennart

Fy så hemskt.

Krya på dig!

Kram

3 05 2017
Matts Torebring

Tack, det var riktigt otrevligt.
Kram

3 05 2017
Kors och Tvärs

Det händer ju att kroppen säger – vila nu…. !
Krya-kramen

3 05 2017
Matts Torebring

Tack, du om någon vet.
Kram

3 05 2017
Lena

Ja, men det var måånga år sedan! Stackars dig men lyssna mer till kroppen i tid, ta pauser och var snäll mot dig 😉 💐

3 05 2017
Matts Torebring

Tack, men någon sa till mig för flera år sedan, nu måste du börja tänka på dig själv. Så hade jag inte tänkt innan. Idag tycker jag faktiskt att jag gör det.

3 05 2017
Anki

Ta det lite lugnt och låt kroppen bestämma hur mycket du orkar!
Krya på dig!
Kram

3 05 2017
Matts Torebring

Tack, jag har sällan känt begränsningar, jag har alltid orkat med det jag vill göra. Även jag har börjat tänka om.

3 05 2017
Helena FREEDOMtravel

Usch då! Jo, visst har jag blivit ordentligt sjuk några gånger … Vila ordentligt innan man går tillbaka till jobbet brukar vara ett bra tips! 🙂

3 05 2017
Matts Torebring

Ja du har nog helt rätt. Jag har jobbat idag, men nu är jag trött.

3 05 2017
husisblogg

Låter otrevligt! Kroppen kan vi inte bestämma över men vi ska vara rädda om den, så var rädd om dig och lyssna på de dova varningsklockorna. Krya på dig!

3 05 2017
Matts Torebring

Tack, för mig som alltid varit frisk, var detta en liten rysare. Jag tycker själv att jag gått ned mycket i varv, kanske för lite ändå.

3 05 2017
Elisabeth

Tror det är bra att lyssna på sin kropp. Att inte göra det, kan få dramatiska följder. Det är mycket jag gjort tidigare, som jag inte gör idag. För de flesta av oss är det en del i åldrandet.

4 05 2017
Matts Torebring

Felet med mig, är att jag praktiskt taget aldrig, känt begränsningar. Först nu på senare år, känner jag att uthålligheten brister.

3 05 2017
Nils-Åke Hansson

Du är inte 40 år längre! Vi får nog lyssna på kroppen lite mera än vi gjorde för. Jag har haft tur, varit flitig till jobbet också.

4 05 2017
Matts Torebring

Om du hade skrivit 65 år hade det gått an. Vid 40 år är rena ungdomen. Visst har vi mycket att vara tacksamma för, som fått vara friska.

4 05 2017
Rolle o Carina

Varva ner och tänk mer på fritid och vila nu framöver!
Själv så har jag också drabbats,nyss hemkommen från
lasarettet efter en del prover,kroppen börjar krångla!

Ha det gott o krya på dig……SolKramar

4 05 2017
Matts Torebring

Jag hoppas naturligtvis att du blir helt återställd du också. Att vänta på provsvar och vara ovetande är tufft. Vi har orkat och legat i, både du och jag. Influensa sjuk har jag inte varit, så jag stannat hemma hela dagar. Men visst kommer det signaler om att jag inte orkar som förr. Jag försöker ta det ganska lugnt trots allt. Krya på dig & Vårsol & Kram

5 05 2017
JoY

Obehagligt Det finns en anledning till att kroppen säger ifrån Har lärt mig att lyssna på kroppen, har bara ett liv😄
Kram

5 05 2017
Matts Torebring

Jag har ju aldrig varit sjuk, så lite förvånad kanske jag blev, när det trots allt händer. Jag har börjat lära mig lite med åren och tar det betydligt lugnare än förr.
Kram

5 05 2017
Margaretha Lillvik

Man ska lyssna på kroppen, speciellt i vår ålder. Du slapp nog lindrigt undan, om du bara var hemma i ett par dagar. Vid riktig influensa så blir man oftast sängliggande i 1-2 veckor. Själv har jag lyckats få en rejäl förkylning (barnbaciller) med feber, värk och hosta (tror inte det är flunsan). I fem dagar har jag sovit på soffan för att inte störa Ingemar. Jag är nu inne på andra veckan. I vår ålder ska man inte upp och klättra på stegar, se till att ta hjälp av andra yngre. Krya på dig och lyssna mer på kroppen även om det tar emot 🙂 Kram från en annan sjukling som just nu känner sig oduglig.

5 05 2017
Matts Torebring

Ja visst har du rätt Margaretha. Ni vet om någon vet, med det som hände er i höstas. Då tyckte jag synd om er. Jag var ändå hemma, fast bara ett par halvdagar. Men så planerar man på morgonen, idag skall jag hinna med detta och lite till. När det gäller stegar, ska jag aldrig utsätta mig för detta en gång till. Det var vansinnigt dumt. Krya på dig själv så du får njuta av våren och allt det vackra ute. Kom ihåg att vi äldre är värdefulla, vi har bly i benen, gas i magen, silver i håret och guld i mun. Kram från altan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: