Sveriges Television 60 år

21 11 2016

Hej Hopp! Hur många av er minns Sveriges Television, från slutet av 50- talet?

skarmavbild-2016-11-20-kl-18-17-49

Ingen har väl undgått att Sveriges Television fyller 60 år. Vi hade mycket fattigt hemma och tanken på, att vi skulle ha TV, den fanns inte. Vi hade inte ens egen telefon. Däremot hade våra grannar TV. Jag var välkommen dit att titta, så mycket jag ville. När jag barkat massaved i skogen och tjänat lite pengar, köpte jag en egen TV och en egen riktig säng för pengarna. Mamma var arg på mig, för att jag köpt en TV. Det var synd! Under senare år så köpte mamma och pappa TV de också.

Inom kort får vi fiber hemma hos oss och säkert massor av kanaler. Får jag ettan, tvåan, Discovery och Kanal 10, klarar jag mig långt. Så många program att se idag. Men hur roligt är det, att bara titta på slagsmål, mord och skjutvapen. Det intresserar inte mig.

 


Åtgärder

Information

16 responses

21 11 2016
lennartolovsson

Sportaffären hade en TV i skyltfönstret, där såg vi Sverige möta Brasilien-58.

Kram

21 11 2016
Matts Torebring

Ja det stämmer, så gjorde jag nog också, någon gång.
Kram

21 11 2016
Rolle o Carina

Kommer ihåg vi hyrde en TV på -60 talet,man fick stoppa i en-kronor!
Det var ju så klart svartvitt,men det var en TV i alla fall 🙂

Nu finns massor av program,både i mobilen och datorn!
Så visst har det förändrats rejält….

Varm BrasKram från Lärkkvist

21 11 2016
Matts Torebring

Vi börjar visst bli gamla både du och jag Rolle? Du har varit med om hel del du också trots din ungdom.
Kram herr Björk

21 11 2016
Helena FREEDOMtravel

Jag är ju född 1975… Men mina föräldrar var ganska gammaldags och sk ”late adopters” när det gäller teknik. När jag var liten hade vi svartvit TV med träben. Alla kompisar hade ju färg-TV 😉

21 11 2016
Matts Torebring

Jag läser med ett leende. Jag är nog helt tvärt emot dina föräldrar. Jag vill byta till det nya moderna, så snart det kommer, (Kabe Imperial till exempel)

21 11 2016
Maggan och Ingemar

Ja nog minns man TV när man var liten. Vi fick titta på husägarens TV och han hade dörrar, som var låsta på den ingen fick titta utan hans tillåtelse. 🙂 Senare köpte vi TV med myntinkast, då plånboken inte var så stor. Mynten blev avbetalningen på TVn. Som barn tittade vi på Andy Pandy. en går framåt.

Kunde inte gå in på ditt senaste inlägg om restaurang sunr… svaret var error 404. 😦

22 11 2016
Matts Torebring

På sätt och vis skönt att veta, att inte bara vi hade det fattigt hemma. Idag har de flesta av omåttligt bra, när vi tänker efter.

21 11 2016
husisblogg

Att denna tid fanns, mina ägare är 70-talister och minns inget annat än tv. Själv fick jag både ny tv och antenn i somras. Dock fanns ju inte internet då mina ägare växte upp utan de hade ”riktiga” kompisar och inte bara som idag över alla sociala medier.

22 11 2016
Matts Torebring

Roligt att inte alla är pensionärer som har husbilsbloggar. Då får vi se saker från flera olika håll. Det är kul!

22 11 2016
Kors och Tvärs

Jo vi hade en på träben. Sen kom kanal 2 och då hade vi en dosa som stod ovanpå TVn som man skulle ratta eller på nåt sätt knappa om 🙂
Kram

22 11 2016
Matts Torebring

Mot slutet hade vi en TV i ljus ek, för att den skulle passa in i bokhyllan. Visst minns jag träbenen. Kul med alla minnen som kommer fram.
Kram

22 11 2016
nils-åke hansson

Skyltfönstret var första gången jag såg TV. Hemma var det inte bråttom att köpa TV. Skrev själv om televisionen och hur jag minns

22 11 2016
Matts Torebring

TV´n stod stod i fönstret hos Engströms i Aneby, minns man från julskyltningen om inte annat.

22 11 2016
Anki

Klart jag minns! Jag växte upp hos farmor och farfar och jag minns precis när min far kom hem till dem med en tv. Han jobbade på Nefa (senare Philips) i Norrköping. Jag minns inte vilket år det var, men jag minns att farfar tittade på fotbolls-VM 1958. Minns att vi var bland de första som hade tv i bostadsområdet, att hallen var full med skor och att tv-rummet var fyllt av barn som ville se på denna nymodighet 🙂 Kommer även ihåg att det var en tv-fri dag i veckan … onsdagar tror jag. Vilken skillnad från idag 🙂

22 11 2016
Matts Torebring

Vilka jättekul minnen du delar med oss andra. Jag ser nästan högen med skor.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: