Minns ni detta?

26 10 2016
img_0927

Drickabilen kommer översta bilden.

Idag hade vi ett mycket trevligt besök från Åbros marknadsavdelning. Åbro bryggeri firade 160 år nyligen och drivs nu i fjärde generationen. Jag hämtade min tavla, som jag fått av Åbro, under 80- talet. Under 50- talet och in på 60- talet kom ”Drickabilen” till oss, som då bodde på landet. För mig är detta, ett av de mest nostalgiska minnen jag har. Drickabilen, en Volvo Viking, kom och stannade på lagårdsplan. Vilken fest det var, att ta drickabacken av trä och fylla den med Pommac, Champis, Apelsin och Sockerdricka.

cal176

Hästräfsa. (Lånad bild)

Idag kunde jag också berätta, att Åbros drickabil, kunde varit ansvarig för en dödsolycka. Jag satt som tio-, elvaåring och körde hästräfsan på en större åker. Då kom ”Drickabilen” körande på landsvägen intill. Bilen körde i en håla i vägen, varvid flaskorna skramlade till lite extra. Pappas häst Freja, blev skrämd och satte av i sken. Jag klamrade mig fast, så fingrarna var vita. Freja skenade till gärdet tog slut. Om jag trillat av inuti räfsan, hade jag varit dödens.

När jag var ute och sålde i slutet av 70- talet, vände jag första gången, halvvägs till Vimmerby, jag tyckte det var för långt bort. Sedan tog jag mod till mig och Vimmerby, blev det absolut roligaste området att åka till. (Idag har vi kaffemaskiner ända upp till Skellefteå som vi servar) Åbro Bryggeri handlade bara några burkar kakor av mig. Det blev den sista kunden på vägen hem. Några år senare, handlade Åbro Bryggeri av Torebrings, för över 600 000:- per år. Alldeles nyligen installerade Torebrings nya kaffemaskiner på företaget. Vi har handlat av Åbro under 35 år.

 

 


Åtgärder

Information

20 responses

26 10 2016
Rolle o Carina

Det kommer jag ihåg som liten när speceribussen kom åkandes!
Idag finns inga sådana kvar tyvärr som åker runt!

Ha det gott…….Varm BrasKram

26 10 2016
Matts Torebring

Detta trodde jag du var för ung för, men där ser man. Vi hade Drickabilen, Fiskabilen, Konsumbilen och Börjes livs.
25 grader spisvarm kram

26 10 2016
husisblogg

Under -70 talet föddes mina ägare men lite historia är alltid trevligt

26 10 2016
Matts Torebring

Oj, är dina ägare så unga. Jag som föreställt mig att alla husbilsägare är pensionärer och som tar alla platser, för oss som jobbar till sen fredagskväll.

26 10 2016
Lennart

Visst minns jag bryggarbilen, fiskbilen och charkbilen som kom varannan vecka!

Åbro öl tillhör de godaste.
Vår kvarterskrog har Åbro

Kram

26 10 2016
Matts Torebring

Va kul, då har du varit med ett tag Lennart.
Kram & Ät & Drick & Må gott

26 10 2016
nils-åke hansson

Jag minns bryggarbilen. och Is leveranserna som var med häst och vagn till pappas affär i Norrköping.
Somrarna och simskolan var jag på landet på Vikbolandet hos kusiner moster hade affär också fick alltid Pommac, eller Champis med korvmacka på skogaholms som matsäck. Minns att många var avundsjuka hade hembakat och en kvarter mjölk. De kom från lantbruks familjer!

26 10 2016
Matts Torebring

Vad kul att läsa ditt inlägg. Vi är flera som minns och har varit med om detta. Det är ju trots allt inte så jättelångt borta.

26 10 2016
Helena FREEDOMtravel

Vilka minnen! Nej, jag är ju född -75, och dessutom i en stad (Lund) och inte på landet… Däremot var jag väldigt ovan vid läsk. Mina föräldrar tyckte att sånt (och mycket annat) var ”onödigt” 😉

27 10 2016
Matts Torebring

Roligt att det finns ”ungdomar” med i vår bloggkrets. 1975 hade den moderna tiden börjat, kanske sedan ett par år tillbaka skulle jag vilja säga.

27 10 2016
Marina

Åh, ”drickabilen” – den hade jag nästan glömt! Och hos min mormor och morfar som bodde på landet kom även ”matbusssen” en gång i veckan.

27 10 2016
Matts Torebring

På sätt och vis var det en mysig tid vi levde i. Idag har vi inte tid och lönsamhet med någonting.

27 10 2016
Deciree

Där vi hade vårt sommartorp när jag var barn kom matbussen förbi:) Jättemysigt var det att gå in i den o handla. Kram

27 10 2016
Matts Torebring

Vi hade två matbussar och en fiskbil samt drickabilen.
Kram

27 10 2016
Ulla & Torgny

Jag minns också ”drickabilen” jag tyckte bäst om Loranga, samt svagdricka som stod i trästol……det var fest när den kom………

27 10 2016
Matts Torebring

Första lättölet som kom, minns inte om det var ”Lyckholms” eller ”Ljusa”? Vad mycket vi har varit med om egentligen. Pappa köpte en ”5- liter kutting” med enbärsdricka. Vilken fest det var!

27 10 2016
Kors och Tvärs

Pommac var gott. Drickabilen kom aldrig dit där jag växte upp, men hos Mormor och Morfar fanns det en 😀
Kram

27 10 2016
Matts Torebring

Pommac, då var det ren fest! Visst var det gott.
Kram

27 10 2016
Elisabeth

Nog minns jag barndomens lantbruk. Vilken utveckling du bidragit med från kakor till kaffemaskiner och mycket annat!

27 10 2016
Matts Torebring

Visst hade vi det mysigt i stugorna på landet på den tiden. Tänk vad vi hann med att göra mycket saker. Köra med häst, traktor, drickabilen, fiskbilen och matbilen kom. Idag är det bara stress och pressa på ännu mera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: