Än är inte sista ordet sagt

21 09 2016
sc0000442f

Smålandstidningen idag. Klicka upp för att läsa. (Tidningens foto blir inte bättre än så här)

Hela tiden har jag fått höra, att det går inte att ändra Plan- & Bygglagen. Den är bindande! Själva kunde Aneby kommun riva ett bostadshus och göra parkering på samma tomt, endast 75 meter från den planerade ställplatsen. Alltså är det andra skäl som ligger bakom. Det har framkommit och framkommer även i detta inlägget, ”Det finns redan ställplatser” ett antal km utanför samhället.(Ska de skyddas från konkurrens, jag vet inte)  Men så vill de allra flesta av oss husbilsturister inte bo. Vi vill bo i centrum av byarna.

Ännu mera skrämmande är att det finns krafter inom Aneby Näringslivsförening, som motverkat det entreprenörsskap som jag visat. Ska en sådan förening inte stödja och hjälpa nya företag att komma igång? Återigen förvånande och skrämmande!

sc00007304

Dagens artikel i Smålandstidningeen.

Det ”fanns” kommunala tjänstemän som varit pådrivande i detta projektet. När det började blåsa snålblåst, ”kröp även de in i  samlingen, som fått för sig att villapriserna kommer ett sjunka”, om det byggs en ställplats.

Jag accepterar avslaget, som jag sagt flera gånger tidigare. Men jag accepterar inte det dåliga bemötandet jag fått, från kommunala tjänstemän och politiskt tillsatta ledamöter”. Kan jag få komma och presentera projektet? ”Du har inget att tillföra som vi redan inte vet”! Kan ni lägga handlingarna i min brevlåda, 75- 100  meter bort? ”Vill du ha någonting, får du hämta det här”!  ”Kontakta en konsult, för att rita in svängradien på en husbil”. Vem kan mer än jag själv, som kört långtrad och stor husbil i hela Europa”. En ren förolämpning, kallar jag det.

Nu sätter jag punkt tills vidare. Tack alla ni som stöttat mig i denna fråga, engagerat er i mejlkontakter och telefon med kommunala tjänstemän. Tack till fack- & ortstidningar för ert engagemang. Tack alla husbilsvänner som stöttat mig. I dag får Aneby kommun stå vid skampålen. Jag har gått en kamp mot byråkratin och förlorat. Förlorat har även alla som bor på gatan och hela kommunen i stort. I stället för en vackert planerad tomt i tre etage, med stenmurar, belysning och planteringar, ligger det nu bara grushögar. Hur kunde det sluta så här? Eller är det kanske inte slut här? Vänta och se!


Åtgärder

Information

20 responses

21 09 2016
Rolle o Carina

Vilken rent ut sagt en ren ”Skitkommun” Aneby är med sina tjänstemän!
Vad vet de egentligen om Husbilar,jo ingenting 🙂

Ha det gott Matts o kämpa på……KämpeKram

21 09 2016
Matts Torebring

Jag kan bara instämma och hålla med. Kommunen är nog bra, det är tjänstemännen som felar och fattar okloka beslut.
En stor varm & God Kabe Kram

21 09 2016
Torbjörn

Bedrövligt skött av dem. Har fortfarande oerhört svårt att se vad den egentliga, bakomvarande, orsaken är…de verkar otroligt dåligt insatta och ofullständigt sakna viljan av att se den faktiska verkligheten som det kommer bli av en fin ställplats där…
Följer fortsättningen och dina framtida planer, svårt att tro att du är nöjd med detta.
Många hälsningar
Torbjörn

21 09 2016
Matts Torebring

Det är karriär och prestige hos kommunala tjänstemän och politiker, som ligger bakom. Kanske vill de skydda någon som redan finns? Det vet jag inte. I detta sammanhanget viner partipiskan, rösta som jag säger, eller lämna nämnden. Så vet jag att det går till.

21 09 2016
husisblogg

Tråkigt när makt utövas på fel sätt.
Ska bli intressant att följa fortsättningen, om det blir någon.. Dina sista rader gör en nyfiken

21 09 2016
Matts Torebring

Du utrycker exakt det jag också känner. Maktmissbruk! Så har det inte varit tidigare i Aneby Kommun. Karriär och prestige skapade detta tråkiga med nytt folk bakom styret.

22 09 2016
Ulla Widing

Det låter som om de inte kan skilja på campingplats och ställplats, man kan undra varför de sätter sig på tvären…..har det gått prestige i ärendet tro…..du har en ängels tålamod…….👍🏼

22 09 2016
Matts Torebring

Ja visst år det är prestige, ovilja och okunnighet som ligger bakom. Jag är ganska trött på dem jag också vid detta laget.

22 09 2016
JoY

Följer detta vidare för än verkar det inte vara slut.
Kram

22 09 2016
Matts Torebring

Nej tomten och grushögarna är kvar. Nu får vi se vad det blir.
Kram

22 09 2016
Lennart

Tror inte det är slut med detta.
Kämpa vidare Matts!

Kram

22 09 2016
Matts Torebring

Du har nog rätt Lennart denna gången!
Kram & Krya på dig

22 09 2016
Kenneth Risberg

Trångsynta tjänstemän och politiker, de vet inte vad de går miste om.
Håller tummarna och nyfiken på fortsättningen, vad det nu blir.
Lycka till!!

22 09 2016
Matts Torebring

Prestige har gått före allmännyttan. Vi får se vad det blir.
Tack & Bock

22 09 2016
nils-åke hansson

Följer till med till nästa projekt.

22 09 2016
Matts Torebring

Ja, det blir säkert spännande att se hur det slutar,

22 09 2016
Lena & Jan

Räkna med att vi följer dig!

22 09 2016
Matts Torebring

Tack! Det är det som gör det så roligt att skriva.

23 09 2016
Helena FREEDOMtravel

Detta är så sjukt. Visst måste man acceptera beslut, men det konstiga och riktigt, riktigt dåliga är ju hur de har behandlat det hela. De har ju inte ens tagit det på allvar och diskuterat konsekvenser!?? Man blir ledsen av ett samhälle där entreprenörer inte uppskattas. Vilka ska då driva framåt? Suck! Men är inte helt säker på att spelet är över 😉

23 09 2016
Matts Torebring

Det kan bara vara personlig prestige, av tjänstemän och politiker, som ställt både lager och sunt förnuft åt sidan. För mig är allt helt obegripligt. Nu är det bara grushögar och riktigt fult, istället för en vacker ställplats, som jag hade skapat. Det kan komma att hända saker ännu, jag vet inte ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: