Öland på gott och …

18 07 2016
IMG_9613

Vägrenarna är överfyllda av skyltar.

Öland på gott och ont. Jag tycker inte om ordet ont i sammanhanget, men det är ju ett uttryck vi ofta använder. Öland, har så mycket goda saker med sig. Det är människorna som skräpar ned, hela det underbara landskapet, med en massa skyltar. Så snart det finns en buske vid vägkanten, hänger det en skylt om ”Loppis” eller annan aktivitet. Vi stannar aldrig vid en loppis. Vi behöver i så fall köra till Loppis, huset är redan överfullt hemma.

Jag har sagt detta, under alla dessa år, sedan början av 70- talet, varje sommar som vi gästat Öland, varför alla dessa försäljningsställen? Finns de ett ”vedskjul” med tak, nog ska man sälja ”Märkeskläder”. Om det sker i ordnade förhållanden, som i Köpingsvik eller Byxelkrok, har jag inget att invända. Jag är bara så trött på alla dessa, oftast illa handtextade skyltar i varje buske.

Lite allvarligare är det med trafikljusen, vid södra infarten till Borgholm. Under söndagen bildades det milslånga nästan stillastående köer, i södergående trafik. Vi har upplevt samma sak flera gånger.  Bygg en rondell även där, så är bekymren borta.

Ölandsbrons tillkomst, har ju varit till en obeskrivlig glädje, för oss alla. Så länge bron hade två filer, kunde det ofta ta två timmar, eller mera att komma över, vid trafiktoppar. Det löste sig när det blev fyra filer. Ledsamt nog hålls inte uppsatta hastighetsgränser. Inte heller avstånd mellan bilarna. På väg hem vid lunchtid söndag, såg Birgitta ett hjul komma rullande över vägbanan. (Själv är jag koncentrerad på min körbana och såg bara hjulet ligga på vägen)

Jag hann bara upptäcka en massa ”plastskrot” och försökte passera utan att köra in i bråten. Bil nummer två framför oss krockade. Vad vi sedan hörde på radio var att det tog en och en halv timma att röja upp efter krocken. Hastighetsgränser hålls inte, filerna är relativt smala och avstånd mellan bilarna hålls inte alls. Då smäller det till slut!

Jag hoppas att vi alla  är rädda om Öland, det är ett så fantastiskt vackert landskap.


Åtgärder

Information

12 responses

18 07 2016
Lennart

Vi väntar med Öland tills i augusti i hopp om att det har blivit lugnare!

Kram

18 07 2016
Matts Torebring

Samtidigt är det kul att vara på plats, mitt i högtrycket.
Kram

18 07 2016
Elisabeth

Öland är fint, men jag håller med om att det är en uppsjö av skyltar. Jag gillar Öland bäst i maj månad, då alla vackra orkidéer blommar.

18 07 2016
Matts Torebring

Exakt vad vi sa också. April, maj, början av juni, då är Öland allra bäst. Då har säkert inte alla skyltar hunnit komma upp heller.

18 07 2016
nils-åke hansson

Öland är som Västkusten man ska hålla sig borta där ifrån i semester tider.

18 07 2016
Matts Torebring

Västkusten är nog än värre än Öland. Men visst har du rätt!

18 07 2016
Kors och Tvärs

Avstånd mellan bilarna är jätteviktigt, annars kan det gå illa. Hoppas det gick bra för alla inblandade
Kram

18 07 2016
Matts Torebring

Denna gången blev det inga personskador enligt radion. De korta avstånden mellan fordonen, är nog den vanligaste orsaken till de flesta olyckorna. Kram

18 07 2016
Rolle o Carina

Öland för vår del då blir det aldrig mer i Juli månad!
Lugnast före Midsommar o mitten av Augusti!
Gillar inte all trafik och människoträngsel där då 🙂

Ha det gott o njut….SolKram

18 07 2016
Matts Torebring

Vi åt på Restaurang Sjöstugan, Byxelkrok, i början av maj ett år. Jag talade med hovmästaren och sa: ”Jag känner inte igen er, så bra mat och sådan service”. Svaret kom: ”Det är nu det är roligt att jobba, på sommaren är det bara utfodring”. Kram

18 07 2016
nils-åke hansson

Jag är ingen vän av loppis. Har också många gånger regerat på denna försäljning av kläder sommar tid.

18 07 2016
Matts Torebring

Då är vi minst två stycken, som tycker likadant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: