Grått, smutsigt, snö, julljus, & sork

10 01 2016
På väg hem E: 4an norrut

På väg hem E: 4an norrut

Vi hade bästa tänkbara vinterväglag när vi reste till Danmark, torrt och riktigt kallt. Hem regnade det mest hela vägen och gråare kan det knappast bli. Tack vare regnet var det lätt att hålla framrutan ren. Ganska många bilar låg på taket i diken bredvid vägen, så det har säkert ganska besvärligt väglag tidigare.

Nytvättad & klar för nya resor

Nytvättad & klar för nya resor

Vi satt och gissade hur mycket snö det var att ta hand om hemma? Bara det inte är kramsnö. Vaggeryd hade säkert 30 cm snö och Jönköping så gott som barmark. Det har aldrig hänt tidigare att Aneby är snöfritt och inte idag heller. Knappt 15 cm ny kramsnö. Precis att det gick att köra med snöslungan, utan att det sätter sig.

Först röja snö och skotta. Sedan såg ju bilen ut som en lortgris. Nu står den redo, nytvättad och klar för nya resor. Efter detta, gick jag runt och drog ur alla kontakter till all julbelysning ute – Vad skönt!

Fyra stora högar före avresan, nu var det två till

Fyra stora mullsorkshögar före avresan, nu var det två till.

I två år har jag klarat mig undan dessa, för mej så kallade odjur. Så länge ”Fino” gick fram och åter på gräsmattan, var de borta. Nu när det varit tyst och lugnt i flera dagar, hade de grävt sex stora högar på ett enda ställe, nära groventrén på baksidan, och många fler ställen. Tidigare har jag lagt ut stora ”giftpluggar” i hålen, ”Tomcat”, ett bekämpningsmedel. Jag tror att det var för effektivt, så försäljningen har upphört. Detta har jag köpt i en lantbruksmaskin butik.

 


Åtgärder

Information

8 responses

10 01 2016
Rolle o Carina

Skönt att ni är hemma igen då mätta och belåtna!
Desto tråkigare med sorkbesöken.
Här har vi ca 15 cm nysnö,så nu räcker det i år!

Ha det gott…….SnöKram

11 01 2016
Matts Torebring

I höst och vineter har de varit helt stolliga. Har jag skrämt in dom från tomten bredvid kanske. Kramsnö

11 01 2016
Elisabeth

Skönt att allt gick bra hem. inte kul att upptäcka sork i trädgården. Hoppas du kan hitta på något för att avhysa dem.

11 01 2016
Matts Torebring

Nu har de fått matsäck serverad i sina gångar på flera ställen. Hoppas de äter och inte mår bra sedan.

11 01 2016
Lennart

Välkomna hem till vinterlandskapet!

Kram

11 01 2016
Matts Torebring

Vaggeryd hade mest vinter på resan. Men vi hade tillräckligt vi också. Kram snö

11 01 2016
Deciree

Det är verkligen inte kul att köra efter vägar som bara salskar. Husbilen blir så smutsig. Sen är det så svårt att tvätta husbilen på vintertid. Man vill inte att husbilen fryser igen. Sorkar är inget man vill ha hemma…inte ens på gården. Hoppas du får bort dom:) Kram

11 01 2016
Matts Torebring

Jag tvättar alltid hemma på gården. Allt vatten stannar på trädgården och inget rinner ut i dagvattnet. Skönt trots all kramsnö, att det gick att tvätta av lortgrisen hemma igen. Sorkarna har fått matsäck i afton. Kram snö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: