Upp till kamp mot byråkratin!

5 01 2016

Skärmavbild 2016-01-05 kl. 19.43.09

Idag kom det besked som Aneby Kommuns handläggare, sökt svar på, om vad en ställplats är. Då svarar till och med Boverket: En ställplats är en camping! Vem kan då driva en ställplats. En camping måste uppfylla en campingplats alla regler och bestämmelser. En camping måste vara bemannad, delvis i alla fall.

Alla ni husbilsvänner runt om i hela Europa. Jag behöver er hjälp. Jag tycker inte att det får handläggas så här godtyckligt. Storma gärna Byggnadsnämnden i Aneby kommun och Boverket, med mejl & telefonsamtal. I flera kommuner ligger villabebyggelse på andra sidan staketet. I andra kommuner ligger ställplatsen på andra sidan staketet. Får Plan- & Bygglagen tolkas så olika? Jag vet att det finns en ställplatsgrupp inom Husbilsklubben. Detta vore något att bita i för dem.

Jag gör detta som en ren hobbyverksamhet, bara för att jag tycker det är så roligt. Jag kan till och med tänka mig att gästerna får parkera gratis, men betala för service som vatten & el. Jag hoppas det blir en våldsam debatt på Husbilsklubben, där jag också lagt ut det mesta.

En kommun får inte vara ett hinder, den skall föra oss framåt.


Åtgärder

Information

14 responses

5 01 2016
Rolle o Carina

Ja där gäller det verkligen att tolka det fel av kommunen!
Hoppas det ordnar sig,annars är de ute o cyklar!

Ha det gott o strid på……..Kram

6 01 2016
Matts Torebring

Jag kommer aldrig att ge upp. Kram

6 01 2016
Lennart

Håller med dig, upp till kamp!
Detta är ju vansinne!

Kram

6 01 2016
Matts Torebring

Jag förstår inte, att de inte ser till kommunens bästa. Kram

6 01 2016
Deciree

Det är inga husbils åkande folk som sitter i er Kommun…märks det. En ställplats är ingen camping. Men det verkar dom inte förstå. Frågan är om dom vill förstå det heller. Du får nog komma i alla fall till husbils träffen i Maj. Där har du alla som kanske kan hjälpa dej i denna frågan.:) Kram

6 01 2016
Matts Torebring

Husbilsklubbens Ställplatsgrupp är redan på väg. Det skall bi ett sant nöje att fortsätta kampen. Kram

6 01 2016
Lars Permelin

I en tidigare tråd angående din planerade ställplats så skrev jag att myndigheterna säkerligen betraktar din idé som en campinganläggning. Tyvärr finns det ännu ingen myndighetsdefinition av husbilsplats/ställplats ännu. Lika lite som begreppet husbil inte heller existerar i myndighetsvärlden, det är, som du vet, personbil klass II som gäller. Tyvärr är det så att kunskapen om husbilsturismens behov och möjligheter bl.a. för den lokala turistnäringen fortfarande är mycket begränsad. Om du vill så kan jag, inom kort, sända ett mejl till dig med kompletterande info.

6 01 2016
Matts Torebring

Tack Lars för ditt engagemang i min ställplats. Jag har skrivit ut Husbilsdestination Sverige och lagt den till min ansökan. Rickard från ställplatsen i Motala har varit med, när vi träffat kommunen. Arbetsgruppen för ställplatser inom Husbilsklubben är kontaktade och vi skall höras nästa vecka.

Det märkliga i detta fallet är att kommunens ”Framtidsstrateg” har puffat på mig i tre år, för att jag skall genomföra detta. När tillsyningsnämnden backar, backar även han, känns det som.

Jag tar emot all hjälp, som kan föra sakfrågan framåt. Jag ska inte lägga mig ned. Tack på förhand Lars!

6 01 2016
Helena FREEDOMtravel

Det låter vansinnigt. Personal på alla ställplatser? Så är det ju inte…!!! (Jag har dessutom varit på en campingplats i Sverige utan personal, men fick lägga pengar i en box eller liknande, minns inte systemet riktigt). Oavsett, vansinnigt!

6 01 2016
Matts Torebring

Mitt svar är: ”En kommun skall verka för oss och inte mot oss”. Visst är det fullständigt totalt vansinnigt, det de håller på med i sina byråkratiska roller. Jag ska inte ge mig jag heller.

6 01 2016
JoY

Att du tänker ge upp, det förstår jag att den tanken inte finns, vi följer detta ärende med intresse och håller verkligen tummarna.
Kram

6 01 2016
Matts Torebring

Vem vet, det kanske tar flera år till, men jag kämpar vidare. Jag skall inte ge upp för maktmissbruk. Tack för er stöd & Kram

6 01 2016
tiaregndroppen

Nej tack camping(i alla fall oftast), Ja tack till ställplats. Ibland skulle vissa behöva åka på studiebesök till kommuner som har bra ställplatser. Se Karlshamn, Stockholm, Längs Göta kanal, Borgholm mfl som faktiskt lyckats och förstått att vi kommer med husbil för att vara nära staden, naturen, shoppingen osv. och vi kommer med intäkter till de lokala företagen…

6 01 2016
Elisabeth

Jag har kämpat med att få till en ställplats i Norrköping, så jag vet hur motigt det är och att campingvärdar på orten, som inte vill ha konkurrens kan idga utpressning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: