Det bästa på hela dagen

10 10 2015
Solen kommer fram bata några minuter och lyser upp

Solen kommer fram, men bara några minuter och lyser upp.

Jag tittar ut på morgonen och bara under några minuter, blir denna asp helt belyst av solen. På gränsen att jag hann få en bra bild av löven och solstrålarna.

Mitt mål idag var att dessa träd hade sin sista dag

Mitt mål idag var att dessa träd hade sin sista dag.

Skogsavverkningen fortsätter…. I dag skall dessa träd ned, det var mitt mål för denna dagen. Men…så rasar kopplingen ihop på min motorsåg. Så nu blir det nog en Stihl proffssåg  i alla fall på måndag (Bäst i test). Hoppas bara att Gösta Cederqvist AB har en såg hemma till mig på måndag, annars får jag väl reparera om det går.

Birgitta kommer ut och bjuder på förmiddagsfika

Birgitta kommer ut och bjuder på förmiddagsfika.

Det går inte beskriva hur gott det smakade med förmiddagsfika, tack snälla Birgitta. Lite senare fick vi en massa smörgåsar. Tack också till Linus som kom tidigt på morgonen och grovjobbade. Tack till pappa Niklas som bar undan alla småbuskar som Linus sågade ned. En skogsarbetarfika, det bästa idag!

Vi får själva nästan ett nytt hus ny

Vi får själva nästan ett nytt hus nu

Inte nog med att jag avverkar granntomtens skog, snart händer det ännu mera. Granngården är såld, marken öster om oss kommer markberedas och all vegetation kommer att försvinna. Vi kommer att få utsikt över hela Bredestad dalen.

Ned ifrån nordöstra hörnet har jag aldrig fotat förr.

Ned ifrån nordöstra hörnet på granntomten har jag aldrig fotat förr.

Om ni visste vad skönt det känns att få vara i skogen och jobba. Mycket bättre än att gå i varuhus.

Jag hoppas kunna fortsätta min sten mur vidare in på granntomten

Jag hoppas kunna fortsätta min sten mur vidare in på granntomten.

All denna sten och lika mycket till, har jag grävt upp på min tomt, när jag gjorde trädgård av skogsmark. Nu hoppas jag, att jag hittar en massa sten på granntomten, så det räcker till minst en av två stenmurar. Denna gången är det så stort projekt, att det blir grävmaskin & dumpers i stället för järnspett, spade och skottkärra. Jag trodde att jag skulle orka bära hem stockarna, men inte det heller, det får en skogstraktor göra.

 


Åtgärder

Information

10 responses

10 10 2015
Lennart

Härliga dagar just nu!
Klart att jag hellre går i skogen än i varuhus, alla årstider!

Kram

10 10 2015
Matts Torebring

Då är vi helt överens där också. En skogshuggarkram

10 10 2015
Lars Permelin

Förstår att det känns befriande att få in mer ljus på tomten och samtidigt få en del utsikt. Bra att Linus hjälper till och lär sig kroppsarbete. Dessutom toppenbra att du inte ger dig på att lyfta stockar och stenar. Hoppas att du får tag i ny motorsåg på måndag.

10 10 2015
Matts Torebring

En bra utsikt lockar nog alla människor, så även oss. Att få det snyggt och samtidigt få anstränga sig lite, är trots allt ganska njutbart. Må väl

10 10 2015
Rolle o Carina

Tänk va underbart Matts,lika underbart som att DÖ lades ner:-)
Bodde vi närmre så kom jag med Husqvarnan!
Men som sagt,en bra man som Matts reder sig,eller hur??

Ha det gott o njut…Varm Skogs-Kram

10 10 2015
Matts Torebring

Tack snälla Rolle, det är så roligt att vara skogsarbetare, så det här lilla reder jag ut. Hoppas bara på en Stihl på måndag. I kväll fick jag mina ritningar.
En stor varm skogsarbetarkram

11 10 2015
NillaS

Vilken go hjälp du har, och en kaffekorg är ju aldrig godare än när man jobbat hårt ute i naturen 😊
Lycka till med avverkningen 👍🏻 Kram

11 10 2015
Matts Torebring

Ja Birgitta pysslar verkligen om oss. Sedan smakar det bättre i skogen, än på alla andra ställen och efter ett tufft skogsjobb. En skogsarbetarkram

11 10 2015
Kors och Tvärs

Vilken vacker bild på träden. Det kommer att bli en väldigt bra ” plätt ” som vi gärna kommer till framöver!
Kramar

11 10 2015
Matts Torebring

Visst är naturen vacker just nu och ibland bara korta stunder, när solen går upp och ned. Kanske inte en plätt, tre styck i så fall eller tio styck ”plättar” totalt. En skogshuggarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: